Online Cursus Straatfotografie van Jeroen Swolfs

Jeroen · 18 Augustus 2023
Leer straatfotografie van beroemde fotograaf Jeroen Swolfs, maker van Streets of the World. Ontdek het met je camera en smartphone in 4 modules.
 • Beginner
 • 29 Lessen
 • 2u 40min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Les van de fotograaf Jeroen Swolfs, oprichter van Streets of the World.
 • Leer alles over stadslandschappen, straatportretten, reportagefotografie op straat én smartphonefotografie.
 • Je reist mee de wereld over in zijn NatGeo Docu.
 • Na het volgen maak je professionele foto's.

Maak geweldige foto’s op straat

Wil jij de essentie van een moment in één foto vastleggen?  Een volgende stap gaan zetten als fotograaf? Landschappen, portretten en reportages vastleggen met geweldige foto’s?

Straatfotografie is misschien wel de meest diverse vorm van fotografie. Je hebt te maken met bijna álle disciplines in fotografie: landschappen, architectuur, portretten, reportages en zelfs foto fotojournalistiek. Er is maar een kort moment beschikbaar om je foto te maken en je moet werken met het licht dat je hebt. En dat is precies wat straatfotografie zo gaaf maakt!

In mijn jaren als straatfotograaf heb ik vele portretten gemaakt en ‘perfecte’ momenten vast gelegd. Mijn kennis over hoe je dit doet, waar je op moet letten en welke aspecten belangrijk zijn ga ik in deze cursus met jou delen. In deze uitgebreide cursus met praktische opdrachten leer ik jou alles wat je moet weten om zelf succesvol straatfotograaf te worden.

 

Over mij, Jeroen Swolfs

 

Al jaren ben ik werkzaam als fotojournalist. Na mijn studie aan de Academie voor Fotografie heb ik gewerkt voor de Volkskrant, het Rijksmuseum en vele andere opdrachtgevers. Mijn grootste project was Streets of the World. In 2009 ben ik begonnen met dit geweldige wereldwijde avontuur. In 7 jaar heb ik in 195 landen het straatleven gefotografeerd. Dit heeft geleid tot de grootste fotografie expositie ter wereld, in Dubai, Londen en Amsterdam.

Mijn kennis over straatfotografie ga ik in deze cursus met jou delen. Ik ga jou aan de hand van vier uitgebreide modules laten zien wat er mogelijk is met fotografie. Zo ga je leren hoe je de mooiste foto’s kunt schieten en hoe je essentie van de straat kunt vastleggen in beeld. Daarnaast reis je met me mee naar Dubai, Myanmar en Irak in de spannende NatGeo documentaire ‘Streets of the World’ (45 min) die onderdeel is van de modules, en zie je me daar aan het werk in de praktijk.

 

Voor wie is deze cursus geschikt?

 

Als jij aan de slag wilt met straatfotografie of gewoon meer wilt weten over straatfotografie is dit een geschikte cursus voor jou. Het maakt niet uit of je een professionele camera of een smartphone gebruikt. In de cursus leer je de benodigde vaardigheden om met jouw apparatuur je foto’s naar een hoger niveau te tillen.

 

Wat komt er aan bod in deze cursus

Eerst behandel ik nog kort de basis van fotografie. Dezelfde kennis heb ik beschikbaar gesteld in mijn gratis cursus, maar voor jouw gemak ook hier nog toegevoegd. Als je al bekend bent met de termen en techniek kun je dit overslaan en gelijk duiken in de wereld van straatfotografie.

In de cursus gaan we focussen op vier verschillende onderwerpen.

 • Stadslandschappen
 • (Straat)Portretten
 • Reportagefotografie
 • Foto’s maken met je smartphone

Per onderwerp laat ik je van alles zien over dit vakgebied. Aan de hand van een uitgebreide video en een praktische opdracht neem ik je mee door mijn fotografische kennis en mijn wereldwijde fotoproject.

 

Na afloop van deze cursus

 

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van deelname. Maar nog veel belangrijker: jij kunt zelf de straat op om de mooiste foto’s te maken. Je weet nu alles over hoe jij de verhalen die je wilt vertellen met geweldige foto’s kunt gaan delen.

Mijn cursus Straatfotografie, Photo Class, heeft een afgesloten community genaamd Photo Class Room waar jij als Photo Class student toegang tot krijgt. Daar bespreek ik foto’s van studenten en delen we tips & tricks met elkaar.

Ik ben erg benieuwd naar jouw resultaten!

 

Voorbeelden van straatfoto’s

 

 

Over de instructeur

Jeroen

3 Cursussen

Jeroen Swolfs (1974) studeerde Rechten en Fotojournalistiek. Hij werkte onder meer voor de Volkskrant en het Rijksmuseum.

In 2009 startte hij zijn wereldwijde fotoproject Streets of the World waarvoor hij in 7 jaar tijd naar 195 landen reisde om het straatleven op een positieve manier in beeld te brengen. National Geographic maakte een documentaire over Streets of the World.

In 2017 kwam het fotoboek van Streets of the World uit en Jeroen schreef een boek over zijn reizen dat in 2019 gepubliceerd werd.

In 2019 organiseerde Streets of the World de grootste foto expositie ter wereld in Dubai en London.

Jeroen Swolfs is Canon Influencer, TEDx spreker en docent.

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

12 Beoordelingen

 • 5
  7
 • 4
  4
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Schitterende cursus straatfotografie. Heel leerzaam, duidelijke uitleg met prachtige foto’s en filmpjes.

 2. Erg leerzaam en fijn dat de uitleg is aan hand van eigen werk.

 3. Geweldig deze photoclass. De verhalen zijn inspirerend en de uitleg & opdrachten aanmoedigend. Een absolute aanrader. Jeroen hulde voor het Streets of the World project. Dankjewel voor het delen.

 4. Wat een fantastische en leerzame cursus. Wat bijzonder gaaf dat je ons meeneemt in je levenswerk! Je bent een inspiratiebron voor mij na deze cursus.

 5. Heel interessante cursus omdat je ook meereist naar diverse landen en plekken. Goed in elkaar gezet. Goede, duidelijke uitleg.

 6. Interessante cursus. Wordt rustig verteld, leerzaam en leuk om de foto’s te zien. Zeker inspirerend en motiverend meer met straatfotografie aan de slag te gaan. Bedankt!

 7. In deze cursus neemt Jeroen je mee in de facetten die komen kijken bij straatfotografie. Complimenten hoe Jeroen je ook meeneemt in zijn ervaringen met Streets of the World. Wat een ontzettend bijzonder project. Ik bewonder zijn doorzettingsvermogen, aanpak en toewijding. Hierdoor is mijn enthousiasme voor mooie foto’s maken over de wereld extra geprikkeld. Dankjewel Jeroen!

 8. De cursus was duidelijk maar ook wel saai. Ik zou het leuker vinden als er meer foto”s laten zien.

 9. Veel tips en tricks en handvaten om betere foto’s te maken.

 10. Leuke en leerzame cursus. Op dit moment is straatfotografie misschien niet handig (corona-tijd), maar dat maakt niet uit: door de Instagram groep kan ik op een later moment toch nog de opdrachten doen en insturen 🙂
  Jammer dat er best veel beelden uit de documentaire in zitten. Die zijn vermakelijk, dat is het niet, maar de 2u50m die de cursus officieel duurt, is dus in praktijk korter. Bovendien zitten er stukken docu dubbel in, en is er later een aanbod om de docu te kopen… Persoonlijk had ik liever Jeroen meer horen vertellen, want hij geeft zeker goede informatie.

Oorspronkelijke prijs was: €149.Huidige prijs is: €44.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 166 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.