Basiscursus Fotografie

Joey · 12 Februari 2024
Leer prachtige foto's maken zonder dure camera. Ontdek licht, compositie en all functies van je camera's in deze basis fotografie cursus.
 • Beginner
 • 23 Lessen
 • 2u 11min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Krijg je camera onder controle
 • Hoe je mooie en professioneel uitziende foto's maakt
 • Hoe je composities maakt
 • Wat de belichtingsdriehoek is

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Wil jij aan de slag met fotografie? Zelf de mooiste foto’s maken? Krijg je camera onder controle en maak mooie professioneel uitziende foto’s. In meer dan 20 praktische lessen leer jij hoe je betere foto’s maakt. Van de belichtingsdriehoek tot de compositie, het komt allemaal aan bod. Camera in de aanslag? Je kunt direct beginnen.

Praktische online cursus fotografie

Je gaat je kennis direct in de praktijk inzetten. In de online cursus fotografie komen veel praktische voorbeelden aan bod zodat je gelijk het verschil ziet tussen een normale en professionele foto. Het leukste? Het maakt niet uit met welke camera je het wilt doen: je krijgt info die voor iedere camera van toepassing is.

Belichtingsdriehoek met Fotografie

Binnen fotografie is het heel belangrijk om met belichting te werken. In deze online cursus leer je dan ook meer over de belichtingsdriehoek voor fotografie. Van het idee tot verschillende instellingen, je leert stap voor stap hoe je met licht kunt spelen. Daarnaast zul je diverse praktijkvoorbeelden zien en krijg je een goed gevoel over de impact van bepaalde keuzes.

Leer over Composities in Fotografie

Een foto maken gaat niet vanzelf. Je moet weten wát je wilt fotograferen en wat je op beeld wilt hebben. In deze cursus leer je meer over kadrering en hoe je op een natuurlijke manier jouw objecten in beeld kunt brengen.

Uiteindelijk krijg je ook nog extra informatie over de bewerking van jouw foto’s, zodat je de puntjes op de i kunt zetten.

Wat wil jij prachtig vastleggen? Start vandaag nog en geef je fotografieskills een boost!

Over de instructeur

Joey

5 Cursussen

Hi, ik ben Joey. Ik denk dat iedereen videograaf kan worden, ongeacht waar je woont, hoeveel geld je hebt, welke camera je gebruikt of hoe slim je bent. Ik vind dat mensen het online veel ingewikkelder laten lijken dan dat het daadwerkelijk is. Dat is waarom ik videografie kennis deel in mijn online content. Ik leer je alles wat ik weet over het schieten en monteren van mooie videos, voor jezelf, maar natuurlijk ook over het werken in opdracht van klanten.

Ik ben al bezig met video's maken sinds 2011, ik ben toen mijn eerste YouTube kanaal gestart waar ik als kind gekke comedy sketches maakte. Maar door dat de doen ben ik een passie gaan ontwikkelen voor het creëren achter de camera in plaats van ervoor. Daarna was mijn route duidelijk, ik zou videograaf worden en volgde daar dus ook een opleiding voor. Echter, ben ik daar vroegtijdig mee gestopt omdat ze op school niet blij waren dat ik meer tijd in mijn klant opdrachten stopte dan in de school opdrachten. Vanaf toen ben ik mijn eigen pad gaan volgen.

In 2015 startte ik een nieuw YouTube kanaal waarin ik gadgets en andere camera spullen reviewde. Dit kanaal groeide tot meer dan 20.000 abonnees en meer dan 4 miljoen views. Het gaf mij de mogelijkheid tot het samenwerken met geweldige bedrijven zoals LG, CoolBlue, Sony en GoPro. Maar ik kon hier toch mijn videografie passie niet in kwijt.

Dit is hoe ShootThatVideo is ontstaan. Naast het werken voor klanten wilde ik deze passie graag delen mat andere in de vorm van educatieve content waar ik al mee bezig was sinds 2013. Ik vind het geweldig hoe ik elke dag andere kan helpen, inspireren en leren hoe ze creatief met video kunnen zijn via het wereldwijde web.

Beoordelingen

4.7 Gemiddelde beoordeling

6 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Duidelijk is dat veelvuldig oefenen noodzakelijk is dat blijkt wel uit de uitleg van de instructeur. Bedankt hiervoor!

 2. Joey bedankt voor de cursus. Hele duidelijke uitleg, geeft je ook inzicht van het kijken naar hoe je een foto moet maken. Dank je wel

 3. Leuke cursus en vlot door alle onderwerpen heen gegaan.
  Goede uitgangspunten om meteen aan de slag te gaan.

 4. Hele leuke cursus die goed in elkaar zit. Erg leuk om te zien dat Joey het zelf ook heel leuk vindt om te doen. Ik voel me nu een stuk zekerder achter de camera en ben helemaal klaar om mooie foto’s te maken. Dankjewel!

 5. Voor mij als beginner duidelijke uitleg. Met de opgedane kennis kan ik aan de slag om middels veel oefenen de stap te maken van het maken van kiekjes naar het maken van mooie foto’s.

37Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 130 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.