Leer hoe je echt mooie foto’s maakt met jouw spiegelreflexcamera

Werken met een spiegelreflexcamera

De eerste stap naar het maken van goede foto’s is het hebben van een goede camera. De tweede stap (die eigenlijk nog veel belangrijker is) is weten hoe je omgaat met deze camera. De meeste mensen kopen wel een goede (spiegelreflex) camera maar gebruiken vervolgens altijd de automatische stand. En dat is jammer! Want met een beetje kennis kun je zoveel meer uit de camera halen.

 

Wat leer je in deze cursus fotografie?

In deze cursus laat ik je zien dat een spiegelreflexcamera geen eng apparaat is met veel te veel knopjes, maar juist dat het een verlengstuk van jezelf kan zijn. Een stuk gereedschap. Waar je vrienden mee kunt worden. En ja, het wordt soms een beetje technisch. Dat kan niet anders. Maar wees gerust, ik neem je aan de hand mee. Stap voor stap leg ik uit wat nodig is om de basis van fotograferen onder de knie te krijgen.

En dat gaat verder dan alleen maar techniek. Ook zaken als compositie en kijken komen aan bod. Aan de andere, technische kant leg ik je voor eens en voor altijd uit hoe nu het diafragma werkt. En waarom dat van die vreemde getallenreeksen zijn. De belichtingsdriehoek, die de ondergrond van elke foto is, neem ik met je door. Welke zaken maken nu eigenlijk de belichting? En wat moet je er van weten? Kijk, die kennis deel ik met je in deze cursus. Natuurlijk komt er nog veel meer aan de orde.

 

Vaardigheden zoals:

Werken met witbalans

Gebruik maken van Autofocus en goed scherpstellen

Histogram (wat is het en wat kun je ermee)

Welke lenzen zijn er

Soorten licht, hoe moet je het licht meten, over- en onderbelichten

En echt nog heel veel meer!

Als kers op de taart, krijg je nog een serie opdrachten erbij om te checken of je de stof goed onder de knie hebt. Zo leer je niet alleen door de observeren maar ook door te doen.

 

Dit krijg je in deze online basiscursus Fotografie:

Onbeperkte toegang tot alle materialen

Inclusief opdrachten

Volledig Nederlands gesproken

Leer de hele camera door en door kennen

Is de cursus toch niks voor jou? Binnen 14 dagen kun je de cursus kosteloos annuleren

Over de Instructeur

Profielfoto
Peter van Veen
Peter is in het dagelijks leven fotograaf en legt zijn accent op het schrijven over fotografie en het geven van workshops. Naast het uitvoeren van allerlei fotografie opdrachten, houdt hij zich ook bezig met personal development en internet marketing. Peter heeft zijn eigen website waar hij veel schrijft over fotograferen. Naast schrijven is kennis overdragen een van zijn passies. Peter haalt er veel voldoening uit om kennis over te dragen op een plezierig en zo begrijpelijke manier. Leer meer van Peter met zijn no-nonsense methode in een van zijn online fotografie cursussen.

Bekijk meer cursussen van Peter van Veen →

Cursusoverzicht

Werken met een spiegelreflex camera
Les 1 – Starten met een spiegelreflexcamera (DSLR) 00:20:00
Les 2 – Diafragma 00:05:00
Les 3 – Sluitertijd 00:04:00
Les 4 – ISO 00:05:00
Les 5 – Belichtingsdriehoek 00:11:00
Les 6 – Witbalans 00:03:00
Les 7 – Autofocus 00:07:00
Les 8 – Over- en onderbelichten 00:07:00
Les 9 – Histogram 00:12:00
Les 10 – Scherpstellen 00:04:00
Les 11 – Compositie 00:31:00
Les 12 – Standpunten 00:06:00
Les 13 – Licht 00:10:00
Les 14 – Lenzen 00:12:00
Les 15 – Nabewerking 00:08:00
Les 16 – RAW of JPEG 00:13:00
Les 17 – PSAM Voorkeuzestanden 00:04:00
Les 18 – Lichtmeetmethoden 00:06:00

Reviews

4.4

4.4
5 beoordelingen
 • 5 Sterren2
 • 4 Sterren3
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. 4

  Leuke laagdrempelige cursus om je spiegelreflex camera in alle facetten te leren kennen. Zowel het apparaat zelf, de instellingen en de verwerking van de foto’s. Praktische tips over het maken van foto’s en prettig gepresenteerd. Voor mij was het een goed begin om te starten met actief fotograferen.

 2. 5

  Echt een hele toffe cursus. Peter brengt het technische verhaal van de camera heel helder en leuk over. Je merkt dat hij echt veel van fotografie weet. De opdrachten helpen ook goed. De theorie blijft goed hangen. Als je echt wat met je camera wil gaan doen is deze cursus echt een hele erge aanrader.

 3. 4

  Leuk om kennis te maken met fotograferen. Is echt een leuke leerzame cursus. Na het volgen van deze cursus ben ik zelf gaan proberen wat plaatjes te schieten, en ondertussen maak ik al best professionele foto’s. Van mij mogen er meer van dit soort korte cursussen gemaakt worden Peter

 4. Leuke cursus!

  5

  Deze cursus is echt heel leuk. Er zit een goed tempo in de video’s. Ze zijn duidelijk en met leuke voorbeelden leer je de camera goed kennen. Ongelofelijk hoeveel je met een camera kan. En het is dus helemaal niet zo moeilijk. Goede video’s, leuke opdrachten, zeker een goede cursus om mee te starten!

VOLG DEZE CURSUS

75 (incl. BTW)In winkelmand

Volg deze en 150+ andere cursussen vanaf €20 per maand met Soofos Plus.

 • 75 (incl. BTW)
 • Cursus Certificaat
 • Levenslange toegang
 • 18 lessen
 • 2 uren, 48 minuten
 • Nederlands gesproken
 • Leer op alle apparaten
 • 14 dagen geld terug garantie
144 cursisten volgen nu deze cursus
top
  © 2018 Soofos B.V.