Cursus iOS Apps Maken met UIkit

Roelf Sluman · 17 Mei 2022
In deze cursus UIKit Programmeren leer je met UIKit stap-voor-stap complete, interactieve iOS-apps maken die je zo in de app store kunt plaatsen.
 • 5 Lessen
 • 8u 59min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over programmeren in UIkit.
 • De geheimen van iOs-apps kennen.
 • Leer de codetaal kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Wat leer je in deze cursus UIKIT Programmeren?

(!) Deze cursus is geschikt voor Mac en dus niet voor Android.

In deze cursus leer je hoe je complete, interactieve iOS-apps kunt maken. Dit zijn applicaties die je op je iPhone of iPad kunt installeren. We gaan werken met de UIKit, dit zijn alle objecten en elementen waarmee je zelf een app kunt bouwen. We gaan echte apps maken. Dus geen ‘standaard voorbeeld’ apps met alleen maar een button en een label, maar complete, interactieve apps met meer dan één scherm, tabellen, picker views, enzovoort.

Vereiste voorkennis voor deze cursus

Voordat je begint met deze cursus heb je kennis nodig van de programmeertaal Swift. Ik raad je daarom ten zeerste aan eerst de Online Cursus Programmeren in Swift te volgen, alvorens je aan deze cursus begint. Hiermee heb je de basiskennis waar je meteen op door kan bouwen.

Wat houdt deze online cursus werken met UIKit in?

In de eerste online cursus (Programmeren in Swift) hebben we de basis gelegd voor het maken van een app door te kijken naar het programma Xcode en de programmeertaal Swift. In deze cursus gaan we hiermee verder door te kijken naar conventies en de UIKit.

Ook als je nog nooit eerder hebt geprogrammeerd: met deze videocursus leer je hoe je zelf je eigen apps bouwt. Gegarandeerd!

De cursus bestaat uit ongeveer negen uur aan videomateriaal met daarbij opdrachten. Ik raad je aan om niet alles in een keer te kijken maar alles stap voor stap mee te doen. Zo leer je het meest!

Wat kun je na deze cursus?

Na deze cursus kun je zelfstandig apps ontwikkelen. Je kunt een eigen app gaan ontwikkelen of je kan in opdracht apps ontwikkelen voor bedrijven. Kortom, de cursus geeft een enorme boost aan je eigen carrière.

Wat krijg je in deze online cursus:

Maak een eigen iOS app met de UIKit.

Negen uur aan videomateriaal.

Inclusief opdrachten om direct zelf aan de slag te gaan.

Volledig in het Nederlands.

14 dagen niet-goed-geld-teruggarantie.

Over de instructeur

Roelf Sluman

3 Cursussen

Roelf Sluman is o.a. een marketing- en ict-consultant, auteur en softwareontwikkelaar. Roelf heeft ondertussen al meer dan 50 boeken over informatie geschreven. In 2013 is Roelf begonnen met de iOS Academie, de uitlaatklep voor zijn passie van lesgeven. Heb je nog nooit geprogrammeerd maar wil je wel graag een eigen app in de appstore? Dan ben je bij Roelf aan het juiste adres. Stap voor stap neemt Roelf je mee langs alles wat je moet weten om een app ontwikkelaar te worden.

Beoordelingen

4.8 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Zeer duidelijke toelichting
  Fantastische cursus

 2. Goed vervolg op de cursus Swift. Wel een stuk pittiger te volgen.

 3. Het was even een overweldigende stap als je afkomt van de cursus “Starten met iOS Apps maken in Swift” maar als je er eenmaal in zit gaat het steeds makkelijker. Groot voordeel is dat alles in het Nederlands is om alles wat sneller en beter te begrijpen. Had graag nog wat informatie gewild over “Core data” maar dankzij deze cursus en “Starten met iOS Apps maken in Swift” ben ik al een heel eind gekomen.

Oorspronkelijke prijs was: €79.Huidige prijs is: €39.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 85 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.