Online Cursus HTML en CSS

Belinda Kampf · 3 Oktober 2023
In de cursus basiskennis HTML en CSS leer je hoe je webpagina’s structureert met de juiste HTML-tags en hoe je met CSS de lay-out en de vormgeving van een webpagina aanpast naar jouw wensen. HTML en CSS zijn voortdurend in ontwikkeling. Maar de basis is de basis, en die leer je in deze cursus. Vanuit dit startpunt kun je jezelf blijven ontwikkelen in deze krachtige en populaire programmeertalen. *Er is een nieuwere versie beschikbaar van deze cursus*
 • 95 Lessen
 • 6u 33min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over programmeren in HTML en CSS.
 • De geheimen van websites kennen.
 • Leer de code kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
1 van 2

**Van deze cursus is een vernieuwde, actuelere versie uitgebracht. Omdat de informatie grotendeels nog wel relevant is bieden wij deze tegen een gereduceerde prijs aan. Wil je liever de nieuwste versies kijk dan naar de cursussen Online Basiscursus HTML5 en Online Basiscursus CSS3 – Webdesign en Layout**

Voor wie is deze online cursus HTML en CSS?

HTML is de programmeertaal van de huidige tijd en zal in de toekomst alleen maar een belangrijkere rol gaan spelen. Wil je een blog starten of een website bouwen met WordPress? Dan kun je met HTML-kennis wijzigingen aanbrengen in de broncode en zodoende veel meer sturing geven aan jouw online publicaties. Wil je je vervolgens gaan focussen op het ontwerpen en vormgeven van webpagina’s? Dan heb je de kennis van HTML en CSS nodig.

Zoals je hoort is een brede doelgroep gebaat bij kennis van HTML. HTML is de wijze waarop je de inhoud van een webpagina structureert en betekenis geeft. Dit is tevens belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie en bepaald dus ook hoe goed je vindbaar ben. Met CSS bepaal je vervolgens de vormgeving van de pagina. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met het creëren en vormgeven van webpagina’s of websites. Wil je vaardig zijn in de vormgeving van websites? Dan heb je voldoende kennis van CSS nodig en dan is deze cursus het perfecte beginpunt.

Wat leer je in de cursus HTML en CSS?

In de cursus leer je eerst hoe je een pagina maakt met HTML. Vervolgens leer je de vormgeving van webpagina’s onder de knie te krijgen met CSS. Dit is de beste werkwijze voor het creëren van prachtige webpagina’s. Eerst zorg je ervoor dat de HTML op orde is en vervolgens ga je aan de slag met de vormgeving met CSS.

Dit ga je in deze cursus leren:

De juiste mappenstructuur maken voor succesvolle publicaties voor elke dag.

Semantische betekenis van HTML-tags.

Pagina’s structureren met HTML-tags conform het W3C.

Inzicht in de reglementen van het W3C.

Tabellen toepassen.

Het schrijven van CSS-regels.

Werken met inline stijlen en interne- en externe CSS stijlbladen.

Het schrijven van de juiste selecties.

De functie van een reset.CSS.

Alle basis-CSS-regels voor vormgeving van tekst en afbeeldingen.

De cursus bestaat uit 95 lessen,waarin je aan de hand van video’s en oefenbestanden de gehele basis leert van HTML en CSS. Je krijg les van Belinda Kampf van House of Training, zij geeft al geruime tijd les over verschillende onderwerpen in de IT en grafische sector. Benieuwd hoe de lessen eruit zien? Bekijk dan de gratis les hieronder of volg een van de gratis lessen in het cursusoverzicht.

Wat biedt deze online cursus HTML en CSS?

Leer de volledige basis van HTML en CSS.

Meer dan 90+ videolessen.

Volledig Nederlands gesproken.

24/7 toegang tot al het materiaal.

Inclusief oefenbestanden.

Een certificaat om aan te tonen dat je HTML en CSS begrijpt en kan gebruiken.

Over de instructeur

Belinda Kampf

40 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

4.4 Gemiddelde beoordeling

57 Beoordelingen

 • 5
  26
 • 4
  26
 • 3
  5
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ik had de cursus gekocht, maar een paar jaar ongebruikt gelaten. Zoals gebruikelijk bij Belinda Kampf wordt de stof zeer degelijk en met prima gekozen voorbeelden uitgelegd, maar de cursus zou eigenlijk medio 2021 niet meer verkocht moeten worden, ook omdat er recentere CSS cursussen zijn. Uitgangspunt van deze cursus is het bouwen van een statische website, en als je een site via Wordpress bouwt, is het geleerde veel minder interessant.
  Wat tegenvalt, zijn de oefenbestanden. Hierin ontbreken vaak plaatjes (of er zijn plaatjes die niet gebruikt worden in de lesstof) en de HTML wijkt vaak af van die van de filmpjes.
  Belinda belooft een paar keer (bijv. bij padding en bij de pseudoclass :focus dat ze er later op terugkomt, maar dat gebeurt niet.
  Kortom, ik heb best veel geleerd ervan, maar had beter verwacht.
  Handiger dan het peperdure dreamweaver waar de cursus mee geïllustreerd wordt is het gebruiken van Notepad++ voor de CSS en HTML en de Chrome browser om de resultaten te bekijken. Te vaak werkt de voorvertoning van dreamweaver niet, waardoor je zo wie zo de resultaten in de browser moet bekijken.

  Er wordt trouwens ook niet (meer?) gereageerd op een vraag.

 2. Zeer fijne cursus om de basis te leren. Soms was het even zoeken, maar door de duidelijke uitleg is alles toch goed gekomen, ik ga hier zeker mee verder!.

 3. Super fijn en helder uitgelegde cursus. Ik maak websites met wordpress en elementor en wilde soms nog een extra aanpassing doen aan de layout. Nu ik kennis heb van de html en css, kan ik eventuele aanpassingen doen, wat een super fijne extra mogelijkheid is.
  De cursus zou voor mij nog completer worden als er ook oefen opdrachten zouden worden ingebouwd. Waarmee je ook echt gaat oefenen om zo de geleerde content te oefenen.

 4. Goed uitgelegd maar wel te lang.

 5. Elk element wordt in deze cursus besproken maar voor alle functie en praktische uitwerking van de site moet je ook de andere cursus van Belinda Kampf kopen, waarom niet gewoon in een stuk verkopen?

 6. Prima cursus voor mensen die de absolute basis van het programmeren willen leren kennen. Wel wat traag naar mijn voorkeur, maar daar zullen anderen ongetwijfeld profijt van hebben. Het scheelt ook dat ik het niet gekeken heb, omdat ik zelf een eigen website heb moeten bouwen.

 7. Kort maar krachtige filmpjes waardoor je je aandacht er goed bij kunt houden snel onderwerpen terug kunt vinden.
  Belinda legt het super goed uit, top!

 8. Ik mis alleen een stukje vormgeving van tabellen in CSS.

 9. Uitleg duidelijk en mooi gestructureerd in 94 korte lesjes. Ook handig als naslagwerk

30Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 558 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.