Online Cursus Website Vormgeving met CSS

Belinda Kampf · 22 Juli 2023
In deze cursus leer je de verschillende mogelijkheden voor het vormgeven van html met CSS. Per CSS-stijlopdracht leg ik uit hoe het werkt en welke vormgeving je ermee kunt bereiken.
 • 65 Lessen
 • 4u 19min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over websitevormgeving met CSS.
 • De geheimen van websitevormgeving kennen.
 • Leer CSS kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit
1 van 2

Leer in deze basiscursus meer over vormgeving met CSS

CSS3 is de nieuwe standaard en is onderverdeeld in modules waaraan apart ontwikkeld wordt. Samen met HTML5 levert CSS veel voordelen voor webdesigners. De code is schoner, de vormgeving functioneler en de webpagina’s zijn bovendien sneller op diverse (mobiele)apparaten. Het biedt de fun en mooie hippe mogelijkheden voor het vormgeven van webpagina’s. Denk aan teksteffecten, patronen, schaduwrandjes en animaties. Samen met HTML5 levert CSS3 functionele grafische mogelijkheden, het wordt breed ondersteund en is sneller.

Wat leer je in deze cursus webdesign met CSS?

CSS is opgesplitst in aparte Modules. De modules waaraan apart gewerkt en ontwikkeld wordt zijn onder andere:

Backgrounds & Borders

Text Effects

2D/3D Transformations

Animations

Natuurlijk wordt er in deze cursus aandacht besteed aan de leuke en fancy mogelijkheden, maar ook bijvoorbeeld het gebruiken van Google Webfonts in een webpagina behoort tot de onderwerpen. Daarnaast gaan we uitgebreid kijken naar tabellen. Tabellen zijn bedoeld om teksten en gegevens te ordenen en goed gestructureerd te publiceren. Je leert op welke manier je de tabel, de kolommen en de rijen kunt vormgeven. Maar ook welke vormgeving je kunt verbinden aan de content als afbeeldingen en teksten.

Opbouw van de cursus

In 65 lessen leer jij aan de hand van video’s en oefenbestanden hoe je CSS toepast op jouw web projecten. Je krijgt les van Belinda Kampf, zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in de IT en geeft al jaren les op het gebied van IT en grafisch design. Benieuwd hoe een les eruit ziet? Bekijk dan de proefles bovenaan de pagina of bekijk een van de gratis lessen in het cursus overzicht.

Benodigde voorkennis

Om aan deze cursus deel te nemen is het belangrijk dat je al enige basiskennis van HTML en CSS hebt, want we gaan direct aan de slag. Dus ben je nieuw in deze materie, dan raad ik je aan om eerste de basiscursus HTML en CSS te volgen.

Wat biedt deze online cursus website vormgeving met CSS?

Leer hoe je met CSS jouw webpagina compleet van uiterlijk kunt laten veranderen.

Meer dan 40+ videolessen.

Volledig Nederlands gesproken.

24/7 toegang tot al het materiaal.

Inclusief oefenbestanden.

Over de instructeur

Belinda Kampf

40 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

4.3 Gemiddelde beoordeling

8 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  6
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Belinda legt met een fijne stem de materiaal helder en rustig uit. De cursus is daarnaast mooi opgebouwd. Echter zijn de oefenbestanden niet altijd in sync met de lessen en mis ik in de instructievideo’s een vermelding van de naam van het oefenbestand waarover de les gaat, zoals wel is gedaan in cursus ‘Online basiscursus HTML5’. Dat maakt het in eerste instantie wat verwarrend. Hoewel het laatste overkomelijk is, is het wel de reden dat ik geen 5 sterren heb gegeven.

 2. Dag Belina,

  Ik ben nu bezig met twee cursussen te maken in het nederlands die gaan over Flexbox Layout en CSS Grid. Deze ben ik nu aan het maken. Binnenkort komen ze hier te voorschijn.
  Je kunt tabellen perfect vervangen door flexbox layouts, want flexbox kan je zowel als een rij als een kolom gebruiken. Het nieuwere systeem zou het van de toekomst worden in webdesign is de CSS Grid (Dat noemt men ook Flexgrid)

 3. Een aanvulling op de cursus basis html/css.
  Een aanrader!.

 4. Ook bij deze cursus veel dingen geleerd die ik nog niet wist. Dacht altijd dat de animatie alleen mogelijk waren met javascript.

  Ik ga de cursus binnenkort nog een keer doornemen.

49Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 64 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.