Online Cursus Webdesign met HTML en CSS

Belinda Kampf · 22 Juli 2023
Leer met behulp van HTML en CSS om pagina’s exact zo vorm te geven zoals je wilt. In deze online cursus leer je hoe je het zogeheten boxmodel gebruikt en hoe je met CSS de vormgeving en de plaatsing van teksten, afbeeldingen en overige media exact bepalen. Zowel statisch als responsief. *Er is een nieuwere versie beschikbaar van deze cursus*
 • 43 Lessen
 • 3u 51min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over webdesign met HTML en CSS.
 • De geheimen van webdesign kennen.
 • Leer HTML en CSS kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

**Van deze cursus is een vernieuwde, actuelere versie uitgebracht. Omdat de informatie nog grotendeels wel relevant is bieden wij deze tegen een gereduceerde prijs aan. Wil je liever de nieuwste versies kijk dan naar de cursussen Online Basiscursus HTML5 en Online Basiscursus CSS3 – Webdesign en Layout.**

Wat leer jij allemaal in deze cursus webdesign met HTML en CSS?

Dankzij het zogeheten boxmodel ben je staat om tekst, afbeeldingen en overige media exact te positioneren en vorm te geven zoals je dat wenst. Hiermee bepaal je de lay-out van de webpagina. Je leert de boxeigenschappen op de juiste manier in te zetten en te benutten. Elke webpagina wordt opgebouwd uit speciaal hiervoor in het leven geroepen HTML5-elementen (header, nav, aside, footer en div). In deze cursus leer je alle mogelijke vormen van lay-out te creëren.

Soms moeten elementen zich natuurlijk gedragen in de ‘flow’, maar soms wil je de positie en het gedrag van elementen exact kunnen bepalen. CSS biedt hiervoor specifieke position-stijlopdrachten. Leer hoe je een webpagina-lay-out maakt in flexibele kolommen, maar ook hoe je kaders op vaste posities kunt zetten. In deze cursus over webdesign ga je met al deze aspecten aan de slag.

Opbouw van deze webdesign-cursus

In 41 lessen leer jij aan de hand van video’s en oefenbestanden hoe je een website maakt met HTML en CSS. Je krijgt les van de instructrice Belinda Kampf, zij heeft meer dan tien jaar ervaring in de IT en geeft al jaren les op het gebied van IT en grafisch design. Ben jij al benieuwd hoe een les eruit ziet? Bekijk dan de proefles bovenaan de pagina of bekijk een van de gratis lessen in het cursusoverzicht.

Benodigde voorkennis

Om deze cursus succesvol te kunnen volgen, is het belangrijk dat je al enige basiskennis van HTML en CSS hebt, want we gaan direct aan de slag. Ben je nieuw in deze materie? Dan raad ik je aan om eerst de basiscursus HTML en CSS te gaan volgen.

Wat biedt deze online cursus webdesign met HTML en CSS?

Leer zelf website maken en vormgeven met HTML en CSS.

Meer dan 65+ professionele videolessen.

Volledig Nederlands gesproken.

24/7 toegang tot al het materiaal.

Inclusief handige oefenbestanden.

Over de instructeur

Belinda Kampf

40 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

16 Beoordelingen

 • 5
  9
 • 4
  6
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ik werk sinds een half jaar als leerling programmeur bij een IT-bedrijf. Daarbij ben ik al regelmatig in de praktijk de onderwerpen uit deze cursus tegengekomen. Het is echter heel fijn om de theorie een keer rustig uitgelegd te krijgen. Ik ga de video’s zeker nog een keer bekijken om goed tot me te laten doordringen wat allemaal mogelijk is en hoe alles werkt.

 2. Zojuist heb ik de cursus “Webdesign met HTML en CSS” voor de tweede keer geheel gevolgd. Ik heb de cursus nu niet meer nodig.
  Ik ben dankbaar dat ik de lessen heb kunnen volgen, het stond al jaren op de to-do list.
  Van CSS wist ik zo goed als niets. Tijdens de eerste keer volgen was het hele begrippenkader nog zo nieuw dat er in het begin vrijwel geen beeld gevormd kon worden. Mijn aantekeningen bleken toch wel erg onvolledig. Tot overmaat van ramp ontstond er pal na de eerste keer een tsunami van activiteiten op ander gebied en had ik het veel te druk voor CSS.
  Nu kan de uitgebreide taak beginnen om mijn site, die zo’n 100 (honderd) pagina’s groot is en volgens mij geschreven is in html1 of html0, om te zetten naar html5 met css3.
  Dank,

 3. De lesstof is overzichtelijk en de basis wordt goed uitgelegd. In het laatste hoofdstuk wordt het echt interessant en worden er onderwerpen besproken om de website op een makkelijke manier mooi te kunnen maken.

 4. Erg uitgebreid en goed. Zeer duidelijk.

 5. kan altijd beter maar voor mij is het goed genoeg

 6. Prima uitleg en toelichting met video’s zodat je precies kunt zien wat Belinda doet.
  Je kunt ook zelf met de te downloaden meedoen en sommige commando’s zelf aanpassen.

  Ben wel benieuwd naar vervolg. bijvoorbeeld om dropdownmenu’s te maken en zelf een responsive website te maken die uit meerdere pagina’s bestaat.

  Maar prima start voor nu.

 7. Deze cursus heb ik als vervolgcursus gedaan op de eerste cursus Online Cursus HTML en CSS.
  Wederom met veel plezier. Op naar de volgende.

 8. Heel goed uitgelegd en weer veel geleerd.
  Ontzettend blij dat ik het in mijn eigen tempo kon volgen.
  Regelmatig de lessen terugkijken heb ik als zeer prettig ervaren.

30Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 103 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.