Online cursus: Hands-on React

Maarten · 5 Maart 2024
React is een framework waarmee het makkelijk wordt gemaakt om user intefaces te bouwen voor het web. In deze cursus leer je hands-on de ins-en-outs van React.
 • Gevorderd
 • 229 Lessen
 • 11 Toetsen
 • 33u 2min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer front-ends te bouwen met React.
 • Van back-end developer fullstack developer worden.
 • De ins-en-outs van één van de meeste gebruikte frameworks ter wereld.
 • Je baankansen op de front-end markt te verhogen door één van de meest gewilde skills te leren.

Wil je nóg meer leren? Bekijk dan de complete opleiding Hands-on React →

Cursus inhoud

Vouw uit
1 van 2

Online cursus React

Wat kun je allemaal na deze cursus?

In deze cursus leer je alles over React, één van de meest gebruikte frameworks ter wereld. React is onder andere gebruikt om Facebook, Instagram, Airbnb en Shopify in te maken. 🎯 Aan het einde van deze cursus heb je een compleet beeld van React en weet je hoe je gemakkelijk user interfaces kunt bouwen.

Waarom React? 

Deze cursus is een logisch vervolg van mijn JavaScript cursus. Als je een baan wilt bemachtigen in de front-end industrie, is het essentieel om een framework zoals React te beheersen. Met React als skill in jouw arsenaal kun je bij verschillende bedrijven aan de slag. JavaScript zelf is tegenwoordig niet meer voldoende.

Wil je dus een baan vinden als software developer? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Daarnaast is deze cursus ook interessant voor ervaren back-end developers die de stap willen maken richting full-stack developer. Met zowel front-end én back-end skills kun je overal terecht. Wanneer je deze skills beheerst, kun je zelf een hele applicatie opzetten. Dit maakt je zeer gewild in elk team en elke organisatie.

Wat heb je nodig?

Het begint met het opzetten van een ontwikkelomgeving zodat je aan de slag kunt met React. Voor deze cursus gebruiken we Visual Studio Code en de ontwikkeltools van de browser Chrome. Beide zijn gratis te downloaden en te gebruiken.

De opzet van de cursus

De cursus is opgesplitst in drie blokken. In het eerste blok leer je TypeScript en React. TypeScript is een taal uit de Microsoft stal: een superset van JavaScript die typesafety toevoegt aan JavaScript. Voor de Java en C# developers onder ons voelt dit als thuiskomen.

Je leert in het eerste blok genoeg TypeScript om succesvol te zijn. Daarna gaan we hands-on door naar React en leer je beetje bij beetje hoe React in elkaar steekt. Ik leer je gelijk de moderne variant van React, dus geen classes maar functions en hooks.

Je maakt ook 42 opdrachten in dit blok, om jezelf te testen en te kijken of je React ook daadwerkelijk snapt. De opdrachten worden automatisch nagekeken, zodat je gelijk weet waar je staat.

In blok 2 gaan we met de verworven React kennis daadwerkelijk een complete React applicatie maken. Het thema van de applicatie is “Pokemon”, we maken dan ook een Pokedex.

We gaan maken: een lijst van alle pokemon met zoekfunctie en paginering, een detail pagina met de informatie van een pokemon inclusief visualitaties. Een formulier om een pokemon te wijzen en te verwijderen, plus een delete button.

In het derde blok passeren geavanceerde onderwerpen de revue zoals: performance, testing, old-school React en meer.

Wil je alvast een voorproefje? Volg dan de eerste hoofdstukken van de cursus gratis!

Voor wie is deze cursus bedoeld?

 • Je hebt mijn cursus JavaScript afgerond en wilt verder. Een carrière als front-end developer zie jij wel zitten.
 • Je bent bekend met oudere JavaScript frameworks zoals Angular.js en je wilt een nieuwer framework leren.
 • Je bent recent afgestudeerd maar je hebt je tijdens je studie vooral op Java / C# of PHP gericht, en je wilt als full-stack developer aan de slag.
 • Je bent een ervaren ontwikkelaar in Java / C#, Ruby of Python en je wilt weten hoe je moderne front-end applicaties schrijft, om zo een full-stack developer te worden.

Wil jij stap voor stap React leren? Begin dan vandaag met deze cursus, en maak jezelf gewilder op de arbeidsmarkt!

Over de instructeur

Maarten

5 Cursussen

Mijn naam is Maarten Hus en ik ben gespecialiseerd in front-end development. Ik heb een passie voor het delen van kennis en ben er, ook al zeg ik het zelf aardig goed in. Na jaren cursussen en workshops intern te hebben gegeven bij mijn werkgever, en opdrachtgevers, leek het mij tijd om me er vol op te gaan richten, vandaar dit initiatief.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. React/TypeScript/Tailwind is naar mijn mening het geweldigste wat ik tot nu toe geleerd heb. Ik ben nu halverwege deze cursus en ik zou bijna zeggen verslavend omdat het zo mooi genest is waardoor alles heel compact aandoet. Eerder al via Maarten de JavaScript cursus gevolgd plus persoonlijke begeleiding dus ik kende zijn vaardigheden/kennis al heel goed. Daarom zat ik met vol ongeduld te wachten op deze React cursus aangezien Maarten al had aangekondigd dat deze cursus eraan zat te komen. Wederom mijn verwachtingen naar Maarten toe overtroffen tijdens het volgen van deze cursus. Alles wordt tot in de puntjes uitgelegd waar veel zorg en aandacht in is gestoken tijdens het maken van deze cursus. Kortom, chapeau Maarten, dit is een absolute aanrader. Zo, hierbij mijn review, ik ga weer verder met de cursus 🙂

Oorspronkelijke prijs was: €99,99.Huidige prijs is: €89,99.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 45 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.