Online Cursus Swift Programmeren – iOS App Maken

Roelf Sluman · 7 Februari 2022
Wil jij leren hoe je iOS-applicaties maakt? Dan is kennis van programmeren in de programmeertaal Swift onontbeerlijk. In deze online cursus leg je stap voor de stap de essentiële basis die je nodig hebt om zelf een applicatie te maken die zo in de iTunes-store kan.
 • 15 Lessen
 • 11u 49min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over het maken van iOS-apps.
 • De geheimen van Swift kennen.
 • Leer de programmeertaal kennen en schrijven.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Wat leer je in deze cursus Swift programmeren?

(!) – Deze cursus is geschikt voor Mac en dus niet voor Android.

De cursus is geschikt voor iedereen, zelfs als je nog nooit eerder hebt geprogrammeerd. In de cursus Swift Programmeren leer je namelijk alles dat je moet weten om zelf code te kunnen schrijven. Dit leer je te doen in de populaire programmeertaal Swift. Daarnaast krijg je in de cursus de essentiële basiskennis die je nog hebt om de volgende stap te zetten. De volgende stap is het maken van een complete iOS-app.

De inhoud van deze cursus iOS apps maken

Het eerste gedeelte bevat een uitgebreide rondleiding door Xcode. Hierin leer je hoe de vensters en panelen werken, wat de belangrijkste toetscombinaties zijn en hoe je fouten kunt oplossen.

Het tweede gedeelte van de cursus gaat heel uitgebreid in op de belangrijkste onderdelen van Swift: variabelen, if/else, lussen, functies, optionals enzovoort. We maken Playgrounds en applicaties (die je bij de video’s kunt downloaden) om zodoende alle belangrijke onderdelen te leren kennen. Zelfs als je nog nooit hebt geprogrammeerd, kun je met de voorbeelden aan de slag.

De cursus bestaat uit twaalf uur aan videomateriaal en bevat opdrachten en materialen, waarmee je de stof direct zelf in de praktijk kunt brengen.

Wat kun je na deze cursus?

Na deze cursus kun je aan de slag met de programmeertaal Swift en kun je gaan beginnen met het maken van een eigen iOS-app. In de vervolgcursus “Zelf iOS apps maken: Werken met UIKit” laat ik je zien hoe je met behulp van de UIKit van Apple een applicatie kunt maken die je zo in de iTunes-store zou kunnen plaatsen.

Wat krijg je in deze online cursus:

Essentiële basiskennis om applicaties te kunnen maken.

Twaalf uur aan videomateriaal.

Inclusief opdrachten en oefenmateriaal om meteen aan de slag te gaan.

Volledig in het Nederlands ingesproken.

Let op! Deze cursus is gebaseerd op Swift 3 en Xcode versie 8. Gebruik je nieuwere versies? Dan kun je de cursus alsnog volgen, maar staan functies misschien op een andere plek.

Over de instructeur

Roelf Sluman

3 Cursussen

Roelf Sluman is o.a. een marketing- en ict-consultant, auteur en softwareontwikkelaar. Roelf heeft ondertussen al meer dan 50 boeken over informatie geschreven. In 2013 is Roelf begonnen met de iOS Academie, de uitlaatklep voor zijn passie van lesgeven. Heb je nog nooit geprogrammeerd maar wil je wel graag een eigen app in de appstore? Dan ben je bij Roelf aan het juiste adres. Stap voor stap neemt Roelf je mee langs alles wat je moet weten om een app ontwikkelaar te worden.

Beoordelingen

4.6 Gemiddelde beoordeling

20 Beoordelingen

 • 5
  12
 • 4
  7
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Goede cursus. Fijne instructeur om naar te luisteren. zorgt er voor dat je letterlijk een codetaal kunt ontcijferen.

 2. Top cursus. Heldere uitleg en genoeg herhaling van de al eerder behandelde thema’s.

 3. Zeer duidelijke cursus, alles wordt goed uitgelegd. Jammer dat deze cursus geen korte update bevat over de huidige versie van Xcode vergeleken met de in de cursus gebruikte versie van Xcode. Voor de rest prima cursus…

 4. een hele duidelijke cursus, en ook heel simpel uitgelegd hoe het werkt

 5. de curses was zeer duidelijk voor mijn doen.
  Vind ook dat de texst en uitleg suuper goed goed is

 6. Beste,
  Een zeer leerrijke cursus.
  Op een begrijpelijke manier toegelicht;
  Een pluim voor de docent

  Mvg

  Ludo

 7. Complimenten voor de zeer begrijpelijke en uitputtende manier waarop de verschillende items die in xCode en Swift aan de orde komen.
  Één opmerking: na de les over classes wordt gesproken over verdergaan met UIKit, maar dit gebeurt helemaal nooit! Er volgt nog een lesje over enums, maar daarna is de cursus zomaar ineens afgerond. Dat geeft een beetje het gevoel van in volle vaart klaargestoomd worden om iets te kunnen gaan doen, maar op het eind van de rit gebeurt er NIETS!
  Anyway, ik heb heel erg veel geleerd, en hopelijk kan ik in een vervolgcursus gaan toepassen wat ik in deze cursus heb geleerd, want dit smaakt naar meer!

 8. Geeft op een prettige manier uitleg van de programmeertaal Swift. Goed te volgen.

 9. Heel duidelijke cursus. Goede uitleg!

 10. Super duidelijke uitleg, makkelijk te volgen. Ik kijk al uit naar het volgende deel.

 11. Dit is heel duidelijk uitgelegd. Met demo’s en regelmatig herhaal stapjes terug. Zelf voor absolute beginners. Volgen gaat perfect en zelf voor wie van nul begint. Zorg wel dat je geconcentreerd volgt zonder afleiding van andere dingen. ???

39Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 265 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.