Ontdek de online opleidingen op Soofos.

Online marketing Opleiding

In deze online opleiding word jij wegwijs gemaakt in online marketing. Van het opzetten van een marketing funnel tot het maken van een e-mail campagne en het schrijven van SEO teksten. 

Oorspronkelijke prijs was: €800.Huidige prijs is: €700.

Of betaal 4 × 175

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit leer je in de marketing opleiding👨‍🎓

We beginnen deze opleiding met een introductie in online marketing en een overzicht van de belangrijkste begrippen. Vervolgens leer je aan de hand van verschillende zelfstudie cursussen hoe je dit inzet in de praktijk. Je kunt zelf bepalen in welk onderwerp jij je éxtra wilt verdiepen. 

Zo zit deze marketing opleiding in elkaar

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt een opleiding op Soofos 🚀

Een opleiding op Soofos werkt anders dan een online cursus. Aan de hand van zelfstudiematerialen, live-sessies en een afsluitende opdracht, word jij opgeleid tot een volwaardig expert op dit gebied. Haal je een voldoende op de eindopdracht? Dan ontvang je een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je de stof beheerst.
Bekijk uitlegvideo

Stap 1 Aanmelden

Betaal de opleiding via jouw werkgever of maak gebruik van een opleidingsbudget. Betaal je zelf? Dan kun je ook kiezen voor gespreid betalen.

Stap 2 Begin met leren

Zodra de betaling verwerkt is kun je starten met de opleiding. Ga aan de slag met de zelfstudie materialen, neem deel aan een live sessie en stel vragen.

Stap 3 Maak de eindopracht

De eindopdracht is dé manier om te laten zien dat je de nieuwe kennis beheerst. Je levert deze in en de begeleider zal jouw eindopdracht beoordelen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Behaal je een voldoende voor de eindopdracht? Dan krijg je een certificaat voor de opleiding waarmee je kunt aantonen dat je de skills beheerst.

Oorspronkelijke prijs was: €800.Huidige prijs is: €700.

Of betaal 4 × 175

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit zijn alle onderdelen van de marketing opleiding

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Basis online marketing

Een introductie in de belangrijkste ideeën van online marketing. Wie is jouw klant, welke waarde lever jij, waar ga je ze bereiken? Maak je eigen marketingplan én roadmap.

Meten is weten

Online marketing is uniek ten opzichte van offline marketing: het is meetbaar. Je kunt doelen bereiken én meten. In dit onderdeel leer je o.a. over Google Analytics.

Wat is jouw verhaal

Wat maakt jouw bedrijf of product uniek? En hoe vertel je dit goed aan jouw nieuwe bezoekers en klanten? In dit onderdeel duiken we dieper in op Storytelling in jouw bedrijf. 

Adverteren

Snel nieuwe klanten binnenhalen en bezoekers krijgen? Adverteren kan een belangrijke strategie zijn. Leer over AdWords en Facebook advertising in dit onderdeel.

Scoren met SEO

Ook organisch kun je klanten bereiken. Dit kan door jouw positie op Google (en andere zoekmachines) te verbeteren. Leer hoe je optimaal gevonden wordt in Google.

E-mail marketing

Via jouw e-maillijst kun je méér verkopen, zonder dat je afhankelijk bent van andere platformen. Wil jij klanten blijven bereiken? Dan is dit onderdeel een must.

Social Media

Ontdek de kansen die er liggen op Instagram en Facebook. Vergroot jouw bereik op Instagram en Facebook op een leuke, unieke manier. 

Oorspronkelijke prijs was: €800.Huidige prijs is: €700.

Of betaal 4 × 175

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit maakt deze marketing opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Projecten van cursisten van deze opleiding

Klik op een van de voorbeelden hieronder om te zien wat cursisten hebben gemaakt tijdens deze opleiding.

Dit vinden cursisten van de opleiding

Veelgestelde vragen

Online marketing verwijst naar de strategieën en technieken die worden gebruikt om producten, diensten of merken online te promoten. Denk hierbij aan het adverteren van producten via social media en Google Ads, het optimaliseren van websites voor betere vindbaarheid in zoekmachines (SEO), het gebruik van sociale media om een merk op te bouwen en te promoten, e-mailmarketing, het maken van content zoals blogs en video’s, en het analyseren van gegevens om inzicht te krijgen in het gedrag van gebruikers en de effectiviteit van marketingcampagnes te meten. Kortom, online marketing maakt gebruik van online kanalen en technologieën om potentiële klanten te bereiken en het merk/bedrijf te laten groeien.

Bekijk hieronder de uitlegvideo over hoe een opleiding op Soofos werkt.
 

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected]. We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

Als je direct betaald krijg je direct toegang. Je kunt ook kiezen voor een latere startdatum. Je ontvangt dan een mail met de mogelijkheid om eerder te starten als dat gewenst is.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt. Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende tijd voor.

De belangrijkste verschillen tussen opleidingen en cursussen zijn:

 1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
 2. Tijdens de opleiding worden meerdere live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
 3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor behaald.
 4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.
Zeker. Tijdens het afrekenen kan je de bedrijfsgegevens van jouw werkgever invullen. Je kunt direct zelf betalen en de kosten terugvragen bij je werkgever, of je kunt kiezen om op rekening te betalen. De factuur wordt dan direct naar jouw werkgever gestuurd. Je krijgt dan toegang zodra de betaling van jouw werkgever verwerkt is.

Er zijn verschillende mogelijkheden en subsidies beschikbaar. Helaas is vanaf 2024 het STAP-budget afgeschaft. Echter zijn er nog veel andere subsidies beschikbaar, die je ook voor de opleidingen bij Soofos kunt gebruiken. Zo zijn er mogelijkheden in samenwerking met het UWV, kun je gebruik maken van het omscholingsbudget in Rotterdam en zijn er andere budgetten beschikbaar. Dit is vaak afhankelijk van jouw eigen situatie.

Klik hier om een overzicht van beschikbare subsidies te bekijken.

Wil jij meedoen aan de opleiding: "Online marketing" en dit leren:

Oorspronkelijke prijs was: €800.Huidige prijs is: €700.

Of betaal 4 × 175

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Volg deze complete opleiding op Soofos

Oorspronkelijke prijs was: €800.Huidige prijs is: €700.

Of 4 × 175

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Meer weten over de opleiding?
Vraag de brochure aan 📘
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.