Tekencursussen

Ontdek je creatieve talent en ontwikkel je eigen stijl met onze teken cursussen. Leer de basisprincipes, verbeter je vaardigheden en ga zelf lekker aan de slag!

 • Ontwerp je eigen droomtuin

  Oorspronkelijke prijs was: €44,95.Huidige prijs is: €29,95.
  0
  7

  Maak stap voor stap je eigen tuinontwerp. Je maakt een ontwerp waarin plek is voor jouzelf en allerlei nuttige en leuke dieren. Zodat jij heerlijk kunt genieten van je tuin.

 • Tekenen met perspectiefgrid in Adobe Illustrator

  35
  0
  8

  Leer hoe je diepte in je tekeningen brengt. Geschikt voor iedereen die zijn illustraties tot leven wil wekken met realistisch perspectief. Ideaal voor creatievelingen die Adobe Illustrator al een beetje onder de knie hebben.

 • Digitaal tekenen met Procreate

  Oorspronkelijke prijs was: €30.Huidige prijs is: €19,99.
  13
  34

  Procreate is een app voor de iPad en is geliefd onder digitale kunstenaars. Met een goede reden: Het programma is gebruikersvriendelijk en echt gericht op het maken van digitale kunst. Ontdek het in deze cursus!

 • Quickstart 2D tekening omzetten naar 3D

  9,99
  1
  9

  Leer in 33 minuten hoe je jouw 2D-tekeningen eenvoudig omzet naar 3D-modellen met MonsterMash en Blender. Ideaal voor creatievelingen zonder voorkennis.

 • Quickstart Perspectief tekenen

  9,99
  1
  18

  Leer de basis van perspectief tekenen in Photoshop. Ontdek hoe je perspectiefrasters toepast met één, twee en drie verdwijnpunten en breng meer leven en dynamiek in je tekeningen.

 • Quickstart (mens)figuren tekenen

  9,99
  0
  34

  Leer snel en zelfverzekerd (mens)figuren tekenen in Krita. Begrijp verhoudingen, gebruik grids, ontwikkel schetsvaardigheden, en teken diverse poses. Voor beginners en gevorderden. Start nu!

 • Affinity Designer 2 – De meest recente versie

  Oorspronkelijke prijs was: €79.Huidige prijs is: €59.
  1
  35

  Met Designer maak jij zelf vector illustraties, logo's, iconen en infographics. Designer is de tegenhanger van Adobe Illustrator en kan net zoveel, voor een betere prijs. Je hoeft geen teken skills te bezitten om Affinity Designer te beheersen.

 • Masterclass ‘Zakelijk tekenen’ voor docenten in het hoger onderwijs

  Oorspronkelijke prijs was: €120.Huidige prijs is: €90.
  2
  25

  Werk jij in het hoger onderwijs en zou je tekenen meer willen gebruiken, bijvoorbeeld tijdens de lessen? Dan is deze cursus perfect voor jou! ✍️ Ontwikkel je tekenvaardigheden, verhoog je zelfvertrouwen en oefen met verschillende manieren om tekenen in te zetten in je werk!

 • Schets je tuin

  Oorspronkelijke prijs was: €69.Huidige prijs is: €29.
  2
  48

  In deze cursus leer je snel en eenvoudig een fraaie ontwerp-tekening te maken voor een creatieve, ecologische tuin.

 • Ontwerpen met Adobe Illustrator!

  99
  9
  213

  Wil jij je eigen designs maken met Adobe Illustrator, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is deze cursus wat voor jou! Deze praktische cursus leert je de volledige basis van Illustrator. Aan het eind heb jij je eigen illustraties, iconen, posters, logo's en social media posts ontworpen!

 • Portrettekenen Deel 2

  85
  5
  33

  Heb je deel 1 Portrettekenen gedaan en wil je verder? Ontdek deel 2: focussen op donker/licht contrast. Leer van meesters en pas dit toe op fotoportretten. Doe mee!

 • Cursus bloemen tekenen voor kinderen

  20
  7
  87

  In deze cursus leer je in kleine makkelijke stappen hoe je zelf leuke bloemen kunt tekenen. Leuk en leerzaam, voor jong en oud!

Opleidingen over Tekenen

In deze opleiding leer je alles over grafische vormgeving, van logo's en huisstijlen tot infographics en fotobewerking

Grafisch Vormgever worden

Gevorderd
85 uur
18

Leer alles over grafische vormgeving. Van het ontwerpen van logo's en huisstijlen tot infographics en fotobewerking.

995
Leer in deze opleiding op Soofos hoe je met Adobe Illustrator je eigen logo of huisstijl kunt ontwerpen

Ontwerpen met Adobe Illustrator

Alle niveaus
85 uur
6

Leer alles over vormgeving, grafisch ontwerp, typografie, en het gebruik van kleuren met Adobe Illustrator en ontwerp jouw eigen logo en huisstijl.

800

Tekenen voor beginners: Leer tekenen als een pro

Wil je graag leren tekenen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, bij Soofos hebben we de perfecte cursussen voor jou! Of je nu een absolute beginner bent of al enige ervaring hebt, onze cursussen over tekenen zullen je helpen om je tekentechnieken naar een hoger niveau te tillen.

Ontdek de wereld van kunst en tekenen

Kunst en tekenen zijn een geweldige manier om je creativiteit te uiten en jezelf uit te dagen. Met onze cursussen kun je de wereld van kunst en tekenen verkennen en je vaardigheden verbeteren. Of je nu geïnteresseerd bent in potloodtekenen, digitale tekenvaardigheden of beide, we hebben cursussen die aan al je behoeften voldoen.

Leer potloodtekenen en digitale tekenvaardigheden

Onze cursussen bieden een uitgebreide introductie tot potloodtekenen en digitale tekenvaardigheden. Je leert stap voor stap hoe je verschillende technieken kunt toepassen om realistische en expressieve tekeningen te maken. Van het schetsen van basisvormen tot het toevoegen van details en schaduwen, onze instructeurs begeleiden je door het hele proces.

Of je nu graag portretten, landschappen of abstracte kunst wilt tekenen, onze cursussen bieden een breed scala aan onderwerpen om uit te kiezen. Je kunt op je eigen tempo leren en oefenen, en je krijgt waardevolle feedback van onze instructeurs om je te helpen groeien als tekenaar.

Start vandaag nog met een cursus op Soofos

Ben je klaar om je tekenvaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Wacht dan niet langer en start vandaag nog met een cursus op Soofos! Met een abonnement op Soofos Plus kun je onze cursussen zelfs gratis volgen.

Deze instructeurs geven les over Tekenen

Blogs over Tekenen

tekenen voor volwassenen

De voordelen van tekenen voor volwassenen (en hoe je weer begint)

Wanneer speelde jij voor het laatst met een potlood op een stuk papier? Te lang geleden. Ontdek de voordelen van tekenen voor volwassenen.

27 november 2023

Sasja Bork van de online schilderschool leert jou schilderen met olieverf, of de basis van tekenen

Ontmoet onze online instructeurs: Sasja Bork krijgt ook jou creatief

Ready, set, schilder! Sasja Bork deelt online en offline haar creativiteit en kennis van tekenen en schilderen. Maak kennis met haar!

11 januari 2021

Ontmoet de instructeurs op Soofos: Hilde Reurink

Ontmoet de instructeurs op Soofos: Hilde Reurink

Wij vertellen graag over de instructeurs en instructrices op Soofos. Zelf vinden we het namelijk reuze interessant wat de instructeurs op Soofos te vertellen hebben.…

1 februari 2019

Ontmoet de instructrice op Soofos: Sasja Bork

Ontdek de instructeurs op Soofos: Sasja Bork

Wij vertellen graag over de instructeurs op Soofos. Zelf vinden we het namelijk reuze interessant wat de instructeurs op Soofos te vertellen hebben. Hopelijk kunnen…

29 augustus 2018

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.