Ontmoet de instructeurs op Soofos: Hilde Reurink

Wij vertellen graag over de instructeurs en instructrices op Soofos. Zelf vinden we het namelijk reuze interessant wat de instructeurs op Soofos te vertellen hebben. Hopelijk kunnen we je met dit interview wat meer diepte geven over de instructrice van de cursus: Leren Tekenen met Lef en Plezier. Hilde ging graag met ons in gesprek over haar cursus, dus laten we snel beginnen!

De instructrice

Stel jezelf even voor!

Mijn naam is Hilde Reurink en ik ben freelance illustrator/grafisch ontwerper. Ik wil mijn ervaring graag gebruiken om andere mensen te leren tekenen. Om veel mensen te kunnen bereiken ontwikkelde ik een online tekencursus: ‘Leren Tekenen met Lef en Plezier’. Het is een cursus voor beginners, bestaande uit tien verrassende tekenopdrachten, filmpjes en stap voor stap uitleg. Deze cursus helpt je te leren tekenen en motiveert je om zelf creatief aan de slag te gaan.

Wat is jouw achtergrond?

Na mijn studie Technisch-Commerciële Textielkunde had ik 101 banen, maar geen ervan maakte me echt gelukkig. Daarom besloot ik op een dag mijn creatieve hart te volgen en voor mezelf te beginnen als freelance illustrator/grafisch ontwerper. Ik ontwerp o.a. wenskaarten, flyers, posters en ik maak illustraties.

Waar heb je geleerd wat je nu kan?

Ik teken al vanaf dat ik klein was (inmiddels ben ik 1.82 mtr). Later maakte ik er mijn beroep van als freelance illustrator/grafisch ontwerper. Voor mijn vak heb ik inmiddels veel illustraties en ontwerpen gemaakt. Daarnaast blog ik sinds 2007 al over tekenen, schilderen en andere creatieve onderwerpen. Benieuwd? Kijk op www.schildertuin.nl.

Ga aan de slag met een cursus van de schildertuin!

Waarom heb je gekozen voor dit onderwerp en het maken van deze cursus?

Tekenen begon voor mij als hobby en groeide uit tot een beroep. Over tekenen weet ik veel, het was dus voor mij vanzelfsprekend om daar mijn eerste online cursus over te maken. Ik wil anderen graag inspireren en motiveren om zelf te gaan tekenen. Een online cursus is een laagdrempelige manier om nieuwe kennis op te doen.

Welke ervaring heb je zelf met lesgeven?

Weinig ervaring. Een paar jaar geleden heb ik een workshop gegeven aan zelfstandig ondernemers over het gebruik van Pinterest. En ik heb een gastles tekenen gegeven aan kinderen op een BSO.

Over de cursus

Kan je iets meer vertellen over het onderwerp en waar het zich op richt?

De titel van de cursus dekt de lading: ‘Leren Tekenen met Lef en Plezier’. Ik vond dat er maar weinig léuke tekenboeken/cursussen voor beginners zijn. De meeste methodes behandelen standaard onderwerpen op een nogal saaie manier. Dát moet toch anders kunnen, vond ik! Daarom bedacht ik een cursus met 10 tekenopdrachten die je leren tekenen op een speelse manier. De cursus laat ook voldoende ruimte over voor de eigen creativiteit van cursisten. Ik wilde een niet-standaard tekencursus maken.

Wat is het einddoel van de cursus?

Mensen het duwtje in de rug geven dat ze nodig hebben om met tekenen te beginnen. Ik wil de cursisten laten ervaren hoeveel plezier tekenen je kan geven. Tekenen is bovendien ontspannend en je kunt er veel van je creativiteit in kwijt. Ben je niet zo creatief? Mijn tekenopdrachten geven je genoeg inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Voor beginnende tekenaars zonder ervaring. Maar de cursus is óók geschikt voor mensen die al heel lang niet meer hebben getekend en die het nu weer op willen pakken.

Wat vind je het leukste onderdeel van de cursus?

De lessen ‘Silhouetten Versieren’ en ‘Uit je Hoofd’.

Over het maken van een online cursus

Waarom heb je gekozen voor Soofos?

De gebruiksvriendelijkheid van het platform spreekt mij aan. Ook het feit dat cursisten de cursussen kunnen volgen waar en wanneer ze dat willen. En niet onbelangrijk: alle cursussen zijn in het Nederlands.

Hoe vond je het om een cursus te maken?

Heel erg leerzaam en leuk om te doen. Voor mijn cursus leerde ik filmpjes maken en zelf monteren. Het is een intensief traject om een cursus te maken. Het heeft me meer tijd gekost dan verwacht.

Welke aspecten vielen je mee?

Het verzinnen van onderwerpen gaat me gemakkelijk af.

Wat zou je de volgende keer anders doen bij het maken van een cursus?

Ik zou de cursus volgende keer direct in het platform van Soofos maken. Nu heb ik een bestaande cursus overgezet in Soofos en dat heeft me best veel tijd gekost.

Hoe lang ben je bezig geweest met het maken van de cursus?

Vele, vele uren, ik heb niet precies bijgehouden hoeveel, maar het heeft me heel wat tijd gekost.

Op welke manier ga je opzoek naar cursisten?

Via de blogartikelen die ik schrijf voor mijn website, social media en via het netwerk dat ik heb opgebouwd.

Adviezen voor toekomstige cursisten en instructeurs

Welk advies zou je toekomstig instructeurs willen geven?

Denk vanuit de cursist: wat wil die leren en op welke manier. Maak zeker gebruik van de mogelijkheid van video, dat spreekt mensen aan. Kies een onderwerp uit waar je veel over weet en waar je met veel plezier andere mensen iets over wilt vertellen. En promoot zelf actief je cursus.

Welk advies heb je voor mensen die jouw cursus willen volgen?

Doe de cursus stap voor stap en met aandacht. Ga actief aan de slag met de tekenopdrachten. Alleen door zélf te doen leer je tekenen. Durf en heb er plezier in! Verwacht niet teveel van jezelf, met elke tekening die je maakt ben je weer een stap verder in je leerproces. Een mislukte tekening bestaat niet! Juist door ‘fouten’ te maken leer je enorm veel. Beoordeel jezelf niet te streng.

Tot slot:

De cursus ‘Leren Tekenen met Lef en Plezier’ is zeker de investering waard. Verder wil ik graag weten wat de cursisten nog meer willen leren op het gebied van tekenen en schilderen. Zodat ik vervolgcursussen kan ontwikkelen.

Ga aan de slag en leer tekenen met lef en plezier!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.