Quickstart Perspectief tekenen

Anco Dijkman · 7 December 2023
Leer de basis van perspectief tekenen in Photoshop. Ontdek hoe je perspectiefrasters toepast met één, twee en drie verdwijnpunten en breng meer leven en dynamiek in je tekeningen.
 • Gevorderd
 • 12 Lessen
 • 40min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Perspectiefrasters opzetten met één, twee en drie verdwijnpunten voor realistische dieptewerking
 • Objecten proportioneel schalen en tekenen in verschillende perspectieven
 • Reflecties en schaduwen correct tekenen binnen de context van perspectieftekenen
 • Perspectieftekenen toepassen in verschillende projecten, zoals striptekeningen en illustraties

Quickstart perspectief tekenen met Photoshop

Heb je ooit bewonderend gekeken naar tekeningen en schilderijen en je afgevraagd hoe kunstenaars die verbluffende diepte en dat perspectivisch realisme creëren? Welkom bij onze cursus “Perspectief Tekenen met Photoshop” – de sleutel tot het leren tekenen in perspectief!

In deze cursus leer je op een snelle en efficiënte manier hoe je perspectiefrasters maakt en toepast van één, twee en drie vluchtpunten. Je leert hoe je ovaal minperspectief tekent en ontdekt hoe het nu echt zit met schaduwen tekenen. Kun je goed tekenen in perspectief, dan breng je meer leven en dynamiek in je tekeningen.

De essentie van perspectief tekenen

Perspectief tekenen is de kunst van het creëren van diepte en dimensie in een plat vlak. Deze techniek is cruciaal voor iedereen die realistische tekeningen en schilderijen wil maken. In deze cursus verkennen we de basisprincipes van perspectiefrasters en hoe deze te gebruiken om verbluffende visuele effecten te creëren.

Het leren van perspectief tekenen is essentieel voor kunstenaars, illustratoren, en ontwerpers. Het stelt je in staat om tekeningen te maken die een realistische diepte en dimensie hebben, waardoor je werk tot leven komt. Door de technieken van perspectief tekenen te beheersen, kun je dynamische en overtuigende kunstwerken creëren.

Perspectiefrasters opzetten voor 1, 2 of 3 verdwijnpunten

In 40 minuten leer je hoe je perspectiefrasters opzet en hoe je deze kunt toepassen voor één, twee, of drie verdwijnpunten. Je leert ook over cilinders tekenen in perspectief, het creëren van reflecties en het juist weergeven van schaduwen. Deze cursus is perfect voor tekenaars, striptekenaars, illustratoren, vormgevers, en iedereen die snel en effectief wil leren hoe men overtuigende perspectieftekeningen maakt.

Nederlands gesproken en ondertiteld

Anco Dijkman brengt zijn uitgebreide ervaring en kennis in de praktijk om je te begeleiden bij elke stap. De cursus is Nederlands gesproken en ondertiteld en biedt downloadbaar oefenmateriaal om je vaardigheden te verfijnen.

De cursus gebruikt Adobe Photoshop, maar de geleerde technieken zijn ook toepasbaar in andere tekenpakketten. Je hebt een goede internetverbinding nodig en Adobe Photoshop geïnstalleerd op je computer. Enige ervaring met tekenen en het gebruik van Adobe Photoshop of soortgelijke software is aanbevolen. De focus ligt op technieken zoals werken met lagen, aanpassingslagen en maskers.

Ben je klaar om de kunst van perspectief tekenen te meesteren? Schrijf je in voor deze cursus en transformeer je tekenvaardigheden!

Over de instructeur

Anco Dijkman

13 Cursussen

Anco is van huis uit opgeleid als illustrator en tot op heden professioneel werkzaam als illustrator, maar ook gespecialiseerd in 3D-design. Na eerst jaren gewerkt te hebben als tekenaar/storyboard-designer voor diverse grote reclamebureaus met de traditionele tekengereedschappen, dus gewoon met pen, potlood, stift, gum en papier volgde de stap naar 3D. Tijdens de digitale opmars zag Anco een grote meerwaarde in de 3D pakketten naast zijn traditionele tekenwerk. Hij heeft zich vanuit dat perspectief dan ook bekwaamd in diverse 3D programma’s. Vooral Cinema 4D is bij uitstek het programma waarin hij zijn creatieve en artistieke talenten in kwijt kan.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Leuke cursus die het tekenen in PS eens in een heel ander daglicht plaatst. Die perspectieven gebruik je normaal vrijwel nooit in PS, dus een welkome aanvulling van de kennis. Ik zou van deze instructeur graag eens een cursus striptekenen zien!

9,99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 16 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.