Werk-privébalans voor vrouwen: Tips uit de topsport

SheConsult · 5 Juni 2024

Ontdek hoe je een gezonde werk-privébalans creëert met inzichten uit de topsport. Leer stress te reguleren, focus te behouden en efficiënter te werken. Praktische tips en strategieën helpen je om meer te genieten van zowel je werk als je privéleven.

 • Alle niveaus
 • 8 Lessen
 • 2u 11min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer hoe je een succesvolle balans krijgt tussen werken en ontspannen
 • Gebruik de inzichten van topsporters in jouw professionele en persoonlijke leven
 • Werk niet hard maar smart
 • Leer je stress te reguleren

Werk-privébalans voor vrouwen: Tips uit de topsport

Werk-privébalans draait om het vinden van een gezonde verhouding tussen je werk en je persoonlijke leven. Voor vrouwen kan dit een extra uitdaging zijn. Vaak wordt er van je verwacht dat je een geweldige carrière opbouwt, een liefdevol gezin onderhoudt en ook nog tijd vindt voor jezelf. Het voelt soms alsof je continu moet jongleren met al deze verantwoordelijkheden. Maar hoe houd je al die ballen in de lucht zonder overweldigd te raken?

Wat je kunt leren uit de topsport

Een topsporter moet niet alleen fysiek fit zijn, maar ook mentaal sterk en goed georganiseerd. Ze moeten hun trainingen, rust, voeding en persoonlijke leven perfect in balans houden om op het hoogste niveau te kunnen presteren. Net zoals een topsporter, moet jij als werkende vrouw en moeder ook constant schakelen tussen verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Moeder zijn lijkt soms wel topsport: je rent van hot naar her, zorgt dat iedereen op tijd is voor school en werk, plant maaltijden, regelt sociale activiteiten en probeert dan ook nog tijd voor jezelf te vinden.

Maar net zoals een topsporter een coach en een team om zich heen heeft om te helpen en te ondersteunen, kun jij ook leren hoe je jouw eigen ‘topteam’ samenstelt en gebruik maakt van beschikbare hulpbronnen. Deze cursus van Sheconsult laat je zien hoe je de inzichten en methoden uit de topsport kunt toepassen om een betere werk-privébalans te creëren. Zo leer je niet alleen efficiënter en effectiever te zijn, maar ook hoe je je mentale en fysieke welzijn kunt verbeteren, zodat je elke dag weer vol energie en veerkracht kunt starten.

Stress verminderen en gelukkiger zijn

Leren hoe je jouw werk-privébalans kunt verbeteren is essentieel om stress te verminderen en gelukkiger te leven. Door de juiste balans te vinden, kun je meer genieten van je werk én je vrije tijd. Het helpt je om beter te presteren, zowel professioneel als persoonlijk, en zorgt ervoor dat je meer energie hebt voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn.

Deze cursus biedt praktische oplossingen en strategieën om jouw werk-privébalans te verbeteren. We gebruiken inzichten uit de topsport om je te helpen je leven beter in te richten. Topsporters weten als geen ander hoe belangrijk het is om zowel mentaal als fysiek in balans te zijn om topprestaties te leveren. Door hun methoden toe te passen, leer jij hoe je stress kunt reguleren, je focus kunt behouden en efficiënter kunt werken zonder jezelf uit te putten.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is speciaal ontworpen voor hoogopgeleide, werkende vrouwen tussen de 20 en 45 jaar die:

 • Worstelen met het vinden van balans tussen hun professionele en persoonlijke leven.
 • Willen leren hoe ze hun mindset en zelfspraak kunnen verbeteren.
 • Meer aandacht willen besteden aan wat ze echt belangrijk vinden.
 • Ambiëren een top werk-privébalans te bereiken.

Ben jij klaar om de regie over je werk-privébalans te nemen en te leren van de besten? Schrijf je dan nu in voor onze cursus “Werk-privébalans voor vrouwen: Tips uit de topsport” en zet de eerste stap naar een gezonder, gelukkiger en succesvoller leven. Wacht niet langer en geef jezelf deze waardevolle kans. Jij verdient het!

Over de instructeur

SheConsult

4 Cursussen

Naast mijn werk als loopbaancoach gericht op hoogopgeleide vrouwen maak ik mij privé al mijn hele leven druk over de onbalans tussen mannen en vrouwen in onze maatschappij. Op de universiteit studeren tegenwoordig meer vrouwen af dan mannen. En met betere cijfers. En toch zie je dat niet terug in het bestuur van onze samenleving, daar is ‘mannelijk’ nog steeds de norm. Ook zie je het niet terug in gelijke betaling, in economische zelfstandigheid en bijvoorbeeld de hoeveelheid vrouwelijke schrijvers, vj’s, dirigenten, professoren, ondernemers en prof-voetballers. Het mannelijke is nog steeds de dominante cultuur. Ik vind dat jammer want daar hebben vrouwen last van.

Ook onderzoek geeft aan dat we als maatschappij beter af zijn met gemengde teams, met verschillende achtergronden en verschillende visies om zaken op te lossen. Ik wil mijn steentje bijdragen aan een betere balans. In mijn coachingspraktijk SheConsult help ik vrouwen te excelleren in hun werk. Ik help op thema’s zoals zelfvertrouwen ontwikkelen, zichtbaarheid verbeteren, meer impact maken, strategisch opereren, effectiviteit vergroten, toekomst perspectief schetsen, en uiteraard bij het zoeken en vinden van een nieuwe baan. Omdat ik helaas niet de hele dag kan coachen (dat komt de kwaliteit niet ten goede) en ik de wereld wil veranderen, schrijf ik boeken en blogs, treed ik op voor publiek, ben ik o.a. uitgever van SheNews.nl en zeg ik op radio en tv wat ik vind.

Voor meer informatie, kijk op www.sheconsult.nl.

Beoordelingen

4.8 Gemiddelde beoordeling

4 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. De cursus was top.
  Heb er een hoop aan gehad en kan hem aanraden.

 2. Dankzij deze cursus heb ik meer houvast gekregen wat ik belangrijk vind. En de sheets dat je kan downloaden is super fijn!

134,95Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 31 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.