4 geweldige programmeertalen die jij moet kennen!

De hele dag lopen we met onze telefoon in de hand, kijken we tv of Netflix en zijn we enorm druk in de weer met onze laptops. Het lijkt allemaal erg vanzelfsprekend, dat het werkt, maar dat is het niet. Er zit namelijk bergen denkwerk en vooral veel code in verstopt. Zou het niet geweldig zijn om dat zelf ook te kunnen? Daarom nemen we een kijkje naar de verschillende programmeertalen die jij kan leren!

Waarom moet jij leren programmeren?

Het klinkt allemaal vrij ingewikkeld, en dat zorgt ervoor dat veel mensen het wél willen, maar niet doen. Maar het leren van een programmeertaal is even makkelijk als het leren van een nieuwe taal. Daar moet je gewoon één keer mee beginnen, en dan gaat het uiteindelijk vanzelf. Ook voor mensen zonder voorkennis van programmeren. Maar in staat zijn een of meerdere programmeertalen in te zetten kan je echt verder helpen!

Ook voor de echte beginners.

Leren programmeren is ook geschikt voor echte beginners. Natuurlijk is voorkennis een voordeel, maar het is zeker geen vereiste. Bij een echt goede cursus of workshop dan leer je eerst de echte basis, zoals de begrippen en de werkwijze. Dat maakt het leren van de verschillende programmeertalen echt geschikt voor beginners.

Lees welke welke IT vaardigheden er tegenwoordig gevraagd worden

In bovenstaande afbeelding van IT begeleiders Formorrow zie je welke IT vaardigheden er tegenwoordig gevraagd worden!

Welke programmeertalen kan jij gaan leren?

Er zijn natuurlijk veel programmeertalen te verzinnen of te vinden, en ze doen allemaal iets anders. Met de ene laat je een website er mooi uitzien en met de andere laat je een robot een ei bakken. Dus is het handig om te weten welke talen er zijn en wat je ermee bereikt.

Python

De programmeertaal Python is ideaal voor zowel de beginnende als de ervaren programmeur. Met deze taal kan je de volgende dingen doen, zoals:

  • Data science;
  • Web development;
  • Automatisering;
  • Machine Learning.

Dit zijn dus echt de wat meer wetenschappelijke en wiskundige toepassingen. Python is een overzichtelijke taal waar iedereen snel in kan programmeren!

JavaScript

JavaScript is echt een taal voor web development. Je gebruikt het namelijk om een website zowel dynamisch als interactief te maken. Dit betekent dat je een totaal andere ervaring krijgt op de website. Verder is JavaScript een programmeertaal die voor veel mensen goed aan te leren is! Op Soofos vind je bovendien een gratis cursus over beginnen met programmeren in Javascript.

PHP

PHP, oftewel: “PHP: Hypertext Preprocessor”, is al een lastigere taal om te leren, maar is met een goede cursus (zoals de onze) snel te leren. PHP wordt tegenwoordig in bijna elke website wel gebruikt, en is daardoor een interessante taal geworden om te leren.

HTML en CSS

Elke website heeft het, HTML en CSS. HTML is de code die ervoor zorgt dat er iets gebeurt. CSS zorgt er op haar beurt weer voor dat het er uitziet als gewenst. Daardoor maakt de combinatie van deze programmeertalen het mogelijk om mooie (en minder mooie) websites te bouwen. Dat maakt HTML en CSS echt een must voor mensen die zelf dingen willen doen op het internet.

Andere programmeertalen…

Er zijn natuurlijk nog genoeg andere programmeertalen te vinden, denk bijvoorbeeld eens aan de programmeertaal R. Je kan dus nog genoeg leren, want dat is ook zinvol. Veel van de programmeertalen kan je in combinatie gebruiken, zodat je enorm sterke applicaties en code krijgt. Uiteindelijk is dat het beste, zodat je ook als je in projecten moet werken goed weet wat je aan het doen bent.

Hoelang duurt het om een programmeertaal te leren?

Uit ervaring weten we dat het goed mogelijk is om met vier à vijf uur aan videomateriaal een taal te leren. Belangrijk is hierbij wel dat je goed meedoet met de lessen en de opdrachten die je krijgt ook uitvoert. Wil je meer leren over de verschillende programmeertalen die je bij Soofos kan leren? Meer redenen nodig om te beginnen? Lees hier over de redenen om te beginnen met programmeren.

Begin meteen met ontdekken en leer een nieuwe programmeertaal!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.