Interactieve CV maken met InDesign

Jildou · 20 Juli 2023
Met InDesign maak je fantastische geanimeerde publicaties die je met één druk op de knop publiceert via het gratis Publish Online systeem van Adobe.
  • Alle niveaus
  • 38 Lessen
  • 1u 50min
  • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

  • Interactieve publicaties maken met Publish Online
  • Publicaties delen via social media, mail en embed-code
  • Knoppen en animaties toevoegen aan je ontwerp
  • Je weet wat Publish Online is en hoe het werkt

Cursus inhoud

Vouw uit

Geanimeerde interactieve documenten maken met InDesign

Adobe InDesign is hèt professionele pagina opmaakpakket voor grafisch ontwerpers en DTP-ers en het is verreweg het meest geavanceerde programma om boeken en glossy magazines mee te maken. Maar wist je ook dat je fantastisch geanimeerde publicaties kan maken met dit programma? En bovendien: je kan vanuit InDesign je documenten met één druk op de knop publiceren via het gratis Publish Online systeem van Adobe.

Publish Online

Met Publish Online van Adobe kan je al je documenten eenvoudig gratis publiceren op de Adobe Servers. Alle animaties die je in InDesign kan toepassen, werken in deze online omgeving. Vanuit Publish Online kan je je interactieve documenten gemakkelijk verspreiden via Social Media of mail, of vraag de embed code op en plaats je publicatie in een iFrame op je eigen website.

Doel van de cursus

In deze cursus leer je onder meer hoe je een document moet opzetten voor een interactieve CV, hoe je knoppen en animaties aanmaakt en vervolgens publiceert bij Adobe Publish Online.

Wat ga je leren?

Wat is Adobe Publish Online en hoe werkt het?
Voorbereidingen treffen voor het maken van een interactieve publicatie
Animaties maken met presets en timing
Knoppen en animaties maken met Tonen/Verbergen
CV publiceren bij Publish Online
Publicatie delen via Social Media, Mail en embed-code

Doelgroep van deze cursus

De cursus is bestemd voor een iedereen die al wat basiskennis van en -vaardigheden in Adobe InDesign heeft en die zich verder wil bekwamen in het maken van interactieve publicaties.

Nederlandstalig en ondertiteld

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Alle video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Ik maak zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar benoem in mijn uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer. Voor deze cursus heb je enige basiskennis van en -vaardigheden in InDesign nodig.

Dus, wil jij weten hoe je een interactief CV maakt met Publish Online? Volg dan snel deze cursus!

Over de instructeur

Jildou

23 Cursussen

Mijn naam is Jildou Oost en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam bij House of Media als docent DTP. Naast voor de klas staan, houd ik me ook bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het vervaardigen van videocursussen voor House of Training. Mijn grote liefde binnen het vak is het maken van (digitale) boeken en daarom is het programma InDesign ook mijn torenhoge favoriet! Met de cursus Starten met InDesign wil ik mensen die net beginnen met dit prachtige programma snel op weg te helpen door in een korte serie een aantal veelgebruikte Tools en werkwijzen te laten zien. En ik hoop stiekem dat ze daarna zo besmet zijn met het InDesign virus, dat ze doorgaan met het ontdekken van dit geweldige stuk software en de meest prachtige publicaties zullen gaan maken!

35Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 45 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.