Soofos Story: Martijn van Weeghel maakte 70 online cursussen

Waar zouden we toch zijn zonder al die creatieve instructeurs die hun passie willen delen? Nergens! Daarom zetten we ze graag extra in het zonnetje. Zo leer jij je instructeur alvast beter kennen, of krijg je de motivatie om zelf een online cursus te maken. 

Maak kennis met Martijn van Weeghel, die meer dan 70 cursussen heeft gemaakt. En zijn nieuwste cursus is een plaatje…

🙋 Fotograferen kun je leren. Van Martijn.

Ik ben Martijn van Weeghel, vader van twee kinderen en een ervaren cursusontwikkelaar met een passie voor fotografie en grafische software. Al meer dan een decennium ben ik actief in de wereld van online onderwijs, waar ik mijn fascinatie voor fotografie en creatieve processen deel.

Een van mijn populairste online cursussen is een diepgaande verkenning van alle facetten van fotografie. Het gaat niet alleen om het technische aspect van een camera, maar ook om belichting, compositie, scherpstellen en de rol van social media en fotobewerking. Wat deze cursus uniek maakt, is de reeks interviews met 13 experts uit verschillende gebieden van fotografie, die hun inzichten en tips delen om jou te helpen groeien.

martijn van weeghel

📸 Van achter de lens tot voor de klas.

Het idee voor deze cursus speelde al langere tijd in mijn hoofd, maar gezien de omvang was het een flinke onderneming. Na enige aarzeling heb uiteindelijk toch nieuwe apparatuur aangeschaft en ben ik aan de slag gegaan. Het kostte me meer dan een half jaar om deze uitgebreide cursus te voltooien. Maar ik heb er geen moment spijt van – en de cursisten zo te zien ook niet.

Mijn liefde voor fotografie begon 10 jaar geleden als een persoonlijke interesse en is uitgegroeid tot een centraal onderdeel van mijn werk. Ik ben ook erg actief in verschillende online community’s voor fotografie. De foto’s die ik maak, gebruik ik veel voor de ontwikkeling van cursussen over fotobewerking, videoproductie en andere creatieve bezigheden. 

Ik verzorg al 15 jaar live trainingen, en een jaar of 10 online cursussen. Ik heb meer dan 70 cursussen gemaakt door de jaren heen, met meer dan 5000 video’s in totaal. 

💻 Online cursus voor creatievelingen.

Deze cursus is voor iedereen die meer over fotografie wil leren, professioneel fotograaf wil worden of gewoon creatief bezig wil zijn. Het gaat om het tot leven brengen van je eigen ideeën en het delen van je passie met een gelijkgestemde community.

Het mooiste eraan vind ik de praktische opdrachten, en de ontzettend brede kennis die door de experts wordt gedeeld. Van je tuin inlopen voor macrofoto’s tot een reis plannen voor de mooiste beelden, alles komt aan bod om je fotografie naar een hoger niveau te tillen.

Mijn tip: maak veel foto’s! Schiet alles wat in je opkomt. Wees kritisch op je eigen werk, maar blijf experimenteren. 

Andere creatieve behoeftes? Ook daar heeft Martijn een cursus voor. Check bijvoorbeeld deze cursussen (of bekijk alle cursussen van Martijn van Weeghel).

🤖 AI in Photoshop CC | Online cursus op Soofos.nl 

🤳 Gratis cursus: Smartphone fotografie | Leer het online op Soofos.nl 

🎨 Illustrator Quickstart: Snel leren illustreren | Soofos 

🫶 Martijn + Soofos = het perfecte plaatje.

Ik heb gekozen voor Soofos vanwege mijn positieve ervaringen met het platform in de afgelopen 8 jaar. Het systeem werkt snel, is betrouwbaar en erg gebruiksvriendelijk. Hoewel het een uitdaging was om zo’n uitgebreide cursus te maken, vind ik het proces verrassend toegankelijk, zelfs voor beginners.

Van fotografie tot Photoshop en van Affinity tot AI – Martijn heeft er een cursus voor. Nieuwsgierig naar meer? Check hier zijn volledige cursusaanbod.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.