Online cursussen volgen met Certificaat. Waarom zou je?

Na het afronden van een online cursus wil je natuurlijk wel bewijs hebben dat je de nieuwe vaardigheden onder de knie hebt. Daarvoor is een certificaat het ideale bewijsstuk. Misschien vind je het op het eerste moment niet héél belangrijk, maar het certificaat kan je op verschillende manieren helpen. Vandaag bespreken we de verschillende manieren waarop dat “papiertje”/bestandje je kan helpen.

Waarom kunnen certificaten je helpen?

Grote kans dat je als werkend professional in de (verre) toekomst wel een keer een carrière-switch wilt maken. In dat geval is het belangrijk om nieuwe vaardigheden te leren óf om bewijs te hebben van de vaardigheden die je al hebt. Een certificaat helpt hier uiteraard bij. Bij de meeste trainingen en cursussen zit dat er wel bij. Ook wanneer je als onderdeel van het opleidingstraject van je huidige bedrijf een cursus of workshop volgt, moet je er gewoon om vragen. Het helpt je in de toekomst om in je huidige rol of andere rol door te groeien. Het bewijs van je vaardigheden helpt hier namelijk bij.

Waar komen certificaten van pas?

We leven en werken tegenwoordig vooral digitaal. Dit betekent ook dat al onze gegevens online staan. We hebben LinkedIn-profielen die we zo mooi mogelijk proberen te maken, Facebookpagina’s waar we over opscheppen en andere websites, zoals plekken om te solliciteren. Om zo goed mogelijk voor de dag te komen, willen we vooral laten zien wat we kunnen en in huis hebben. Daar komen je certificaten van cursussen en trainingen uitstekend van pas. Die kan je namelijk inzetten om je LinkedIn- en sollicitatieprofiel uit te breiden.

Welke certificaten zijn de moeite waard te behalen?

We zien vaak dat vooral mensen die zich doorontwikkelen certificaten willen behalen voor een of enkele skills. De meest voorkomende behoren vaak tot design- en managementvaardigheden. Er zijn ook mensen die van het bedrijf zelf mogen kiezen welke cursus ze volgen, en vervolgens een certificaat in bijvoorbeeld efficiëntie of een taal halen. Waar je voor moet kiezen, dat weet jij waarschijnlijk beter dan wij. De volgende certificaten rijken wij bijvoorbeeld vaak uit: Photoshop (Design), Lightroom (Fotobewerking), SEO (Marketing) en Scrum (Management).

Welke waarde hechten bedrijven aan een certificaat?

Dat verschilt, aangezien een deel van de bedrijven de papiertjes belangrijk vinden. Het andere deel kan meer waarde hechten aan praktische vaardigheden en dat in de vorm van een portfolio willen zien. Hoe dan ook, het is altijd handig om van je vaardigheden, projecten en opleveringen verslag te doen. Zo kan je een eigen portfolio opbouwen, zolang dat mag van de baas of opdrachtgever. Tegenwoordig wordt praktijk ervaring steeds belangrijker. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar afstudeerders die aan de slag willen. Deze moeten namelijk al snel twee of meer jaar ervaring hebben.

Ga leren! Haal dat certificaat.

Je krijgt bij Soofos niet een uitgebreide ceremonie, maar wel een certificaat! Deze kan je gebruiken op je LinkedIn, om je collega’s te imponeren, of je baas te laten zien dat je doorgroeit. Er rest je maar één ding: beginnen. Ben je zelf instructeur en vraag je je af of je een eigen certificaat mag maken? Lees hier over het uitreiken van een certificaat!

Ga aan de slag en haal een certificaat voor een online cursus!

Artikel uit de categorie:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →