Online cursussen volgen met Certificaat. Waarom zou je?

Rick de Bie
  | 
16 maart 2020

Na het afronden van een online cursus wil je natuurlijk wel bewijs hebben dat je de nieuwe vaardigheden onder de knie hebt. Daarvoor is een certificaat het ideale bewijsstuk. Misschien vind je het op het eerste moment niet héél belangrijk, maar het certificaat kan je op verschillende manieren helpen. Vandaag bespreken we de verschillende manieren waarop dat “papiertje”/bestandje je kan helpen.

Waarom kunnen certificaten je helpen?

Grote kans dat je als werkend professional in de (verre) toekomst wel een keer een carrière-switch wilt maken. In dat geval is het belangrijk om nieuwe vaardigheden te leren óf om bewijs te hebben van de vaardigheden die je al hebt. Een certificaat helpt hier uiteraard bij. Bij de meeste trainingen en cursussen zit dat er wel bij. Ook wanneer je als onderdeel van het opleidingstraject van je huidige bedrijf een cursus of workshop volgt, moet je er gewoon om vragen. Het helpt je in de toekomst om in je huidige rol of andere rol door te groeien. Het bewijs van je vaardigheden helpt hier namelijk bij.

Waar komen certificaten van pas?

We leven en werken tegenwoordig vooral digitaal. Dit betekent ook dat al onze gegevens online staan. We hebben LinkedIn-profielen die we zo mooi mogelijk proberen te maken, Facebookpagina’s waar we over opscheppen en andere websites, zoals plekken om te solliciteren. Om zo goed mogelijk voor de dag te komen, willen we vooral laten zien wat we kunnen en in huis hebben. Daar komen je certificaten van cursussen en trainingen uitstekend van pas. Die kan je namelijk inzetten om je LinkedIn- en sollicitatieprofiel uit te breiden.

Welke certificaten zijn de moeite waard te behalen?

We zien vaak dat vooral mensen die zich doorontwikkelen certificaten willen behalen voor een of enkele skills. De meest voorkomende behoren vaak tot design- en managementvaardigheden. Er zijn ook mensen die van het bedrijf zelf mogen kiezen welke cursus ze volgen, en vervolgens een certificaat in bijvoorbeeld efficiëntie of een taal halen. Waar je voor moet kiezen, dat weet jij waarschijnlijk beter dan wij. De volgende certificaten rijken wij bijvoorbeeld vaak uit: Photoshop (Design), Lightroom (Fotobewerking), SEO (Marketing) en Scrum (Management).

Welke waarde hechten bedrijven aan een certificaat?

Dat verschilt, aangezien een deel van de bedrijven de papiertjes belangrijk vinden. Het andere deel kan meer waarde hechten aan praktische vaardigheden en dat in de vorm van een portfolio willen zien. Hoe dan ook, het is altijd handig om van je vaardigheden, projecten en opleveringen verslag te doen. Zo kan je een eigen portfolio opbouwen, zolang dat mag van de baas of opdrachtgever. Tegenwoordig wordt praktijk ervaring steeds belangrijker. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar afstudeerders die aan de slag willen. Deze moeten namelijk al snel twee of meer jaar ervaring hebben.

Ga leren! Haal dat certificaat.

Je krijgt bij Soofos niet een uitgebreide ceremonie, maar wel een certificaat! Deze kan je gebruiken op je LinkedIn, om je collega’s te imponeren, of je baas te laten zien dat je doorgroeit. Er rest je maar één ding: beginnen. Ben je zelf instructeur en vraag je je af of je een eigen certificaat mag maken? Lees hier over het uitreiken van een certificaat!

Ga aan de slag en haal een certificaat voor een online cursus!

Artikel uit de categorie:
Tips

1 Reacties op "Online cursussen volgen met Certificaat. Waarom zou je?"

  1. Heb deze cursus gevolgd en kan enkel aan anderen het advies geven om niet te twijfelen maar gewoon inschrijven en doen. Veel opgestoken en enkel maar lof voor Mischa, die op een zeer aangename manier de lessen geeft. De manier van lesgeven is niet eenieder gegeven, daarom Micha proficiat . Is zeker ook interessant dat wanneer je de cursus hebt beëindigd , deze nogmaals opnieuw kan herbekijken, waar ik nu trouwens ook mee bezig ben. Een aanrader en daarmee is alles gezegd

Geef een reactie op dit artikel

Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
soofos plus cursussen op laptop
Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.