De meest waardevolle cursussen voor ondernemers en freelancers

Je eigen baas zijn: het is de droom van velen. Maar plots ben je alles in één: productie, customer service, administratie, het creatieve brein en je eigen planner. Dat kan even slikken zijn, zeker als je je vooral op je product of dienst wil focussen. 

Ook als je met bepaalde aspecten binnen je eigen onderneming nog geen ervaring hebt, is er nog geen reden voor paniek. Zeker wanneer je net begint, wil je niet meteen alles uitbesteden en jezelf op de kosten jagen. Daarom is het hartstikke waardevol om zelf skills te leren die je helpen je onderneming beter te runnen. We zetten een paar cursussen voor je op een rijtje!

Begin bij het begin

Als je nog niet van start bent gegaan met ondernemen, is een ondernemingsplan de plek om te beginnen. Daarmee krijg je meteen een overzicht van wat je allemaal zult moeten doen. Niet alleen om te starten, maar ook hoe je je onderneming kunt groeien en wat je daarvoor nodig hebt. 

Op Soofos vind je verschillende cursussen die je helpen om stap voor stap een compleet ondernemingsplan te schrijven, zoals deze cursus Succesvol je eigen bedrijf starten, business plan en meer van Oscar Bulthuis.

Bouw je eigen website

Voor veel (online) ondernemers begint het pas echt met een eigen website: plotseling heeft je bedrijf een eigen plekje, al is het online. Als je website vooral een online visitekaartje is, hoef je daar in het begin nog niet duizenden euro’s voor neer te leggen.
Dankzij WordPress en andere platforms is het ontzettend makkelijk geworden om zelf simpele websites te maken, zonder dat je een designer of developer hoeft te zijn. Wij raden je de volgende cursussen aan:

EXTRA: Maak je website meteen goed vindbaar voor zoekmachines (en daarmee je klanten!). Hier vind je een uitgebreide lijst met SEO-cursussen.

Wil je het echt goed aanpakken? Neem dan ook deze cursus Maak in 8 stappen eenvoudig jouw algemene voorwaarden mee.

Belasting en boekhouden 

Let’s talk numbers! Voor veel ondernemers is het de minst leuke kant aan zelfstandig zijn: je administratie en belasting doen. Toch is het handig om te weten waar je mee bezig bent, zelfs wanneer je het uiteindelijk uitbesteedt. Deze cursus financieel succesvol en zorgeloos ondernemen! helpt je een jaarplan op te stellen en inzicht te krijgen in je prijzen en kosten. 

Marketing en promotie

Je idee kan nog wel zo goed zijn, als je het niet onder de aandacht weet te brengen, zul je niet succesvol worden. Dankzij social media kun je heel wat promotie zelf op gang brengen. Met deze cursussen wordt dat een fluitje van een cent:

Wij zijn benieuwd: welke skill vind jij als ondernemer het meest waardevol (en misschien wel het lastigst) om succesvol te zijn en alle balletjes in de lucht te kunnen houden?

Word een top-ondernemer met Soofos Plus

Alle bovenstaande cursussen en zelfs nog meer volgen voor maar 19 euro per maand? Je bespaart enorm met Soofos Plus! Je krijgt toegang tot alle cursussen op ons platform en kunt er zo veel tegelijk volgen als je wilt en kunt.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.