Succesvol je eigen bedrijf starten, business plan en meer!

Oscar Bulthuis · 23 Oktober 2023
Wil jij je eigen bedrijf starten maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Oscar Bulthuis neemt je van A tot Z mee door het avontuur van ondernemen. Als oprichter van ‘De Starters Academie’ kan hij jou als geen ander leren ondernemen. Zowel de kansen als valkuilen komen aan bod. Zijn schat aan kennis en ervaring zorgt ervoor dat jij geniet van jouw ondernemersavontuur!
 • Beginner
 • 15 Lessen
 • 7u 33min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Maken van een ondernemingsplan
 • Leer jezelf kennen als ondernemer
 • Financieel fundament leggen voor je bedrijf
 • Verzamelen van marktkennis en dit vertalen naar jouw marketing en communicatie plan

Succesvol je eigen bedrijf starten

Als ondernemer kom je elke dag voor nieuwe kansen, mogelijkheden en uitdagingen te staan. Dat maakt ondernemen leuk en dynamisch, maar daardoor komt er ook wel veel op je af. Gelukkig kun je leren ondernemen. In deze cursus help ik je op weg en leer ik je hoe succesvol wordt in hetgeen je graag doet en waar je goed in bent.

Waarom deze cursus?

Bij ondernemen komt ontzettend veel kijken. Hoe begin je? Hoe kom je aan je klanten? Wie zijn je klanten eigenlijk? Hoe zit het met de financiële kant van het verhaal? Maar ook andere aspecten, zoals je mindset en ondernemersvaardigheden zijn van belang. Wanneer is het een goed idee om voor jezelf te beginnen en wanneer kun je beter nog even wachten?

Ondernemen is meer dan alleen het hebben van een goed idee of verkopen van jouw vaardigheden of product. Daarom is het van belang om je als startende ondernemer goed te verdiepen in het ‘het vak’ ondernemen. Zoals men zegt, een goed begin is het halve werk. Door meer te leren over ondernemen zorg je uiteindelijk voor een grotere kans op succes.

Deze cursus legt het fundament wat je nodig hebt om sterk van start te gaan met jouw onderneming. Het is een inhoudelijk sterk en logisch opgebouwde training die je helemaal kunt toespitsen op jouw situatie.

Voor wie is de cursus?

De cursus is bedoeld voor iedereen die minder dan een jaar geleden voor zichzelf is begonnen of overweegt om voor zichzelf te beginnen. Juist dan is het goed om te werken aan een stevige basis voor jouw idee en bedrijf. Ook is deze training geschikt wanneer je gewoon meer wil weten over wat er allemaal bij komt kijken als je voor jezelf wilt beginnen.

Wat ga ik leren?

De cursus bestaat uit 13 modules. Elke module bestaat uit een korte video en een e-book met meer uitleg over het onderwerp van de module. Ook krijg je praktische opdrachten. De kennis die je opdoet breng je dus direct in praktijk. Je gaat werken aan jouw eigen ondernemingsplan, waarmee je zo de markt op kunt.

De eerste modules gaan vooral over jou. Jij bepaalt immers het succes van jouw bedrijf. Hoe beter jij jezelf kent en weet wat je wilt, hoe beter dat is voor jouw onderneming. Ik leer je over belangrijke vaardigheden die je als ondernemer moet bezitten, maar ook jouw sterke en zwakke punten komen aan bod. Ook gaan we bijvoorbeeld kijken naar hoe jij denkt over het nemen van risico’s en wat dit betekent voor jouw ondernemersavontuur.

Na het afronden van de eerste modules komt de bedrijfsmatige kant aan bod. Hoe ga je geld verdienen? Hoe bepaal je jouw doelgroep en je prijs? Hoe bereik je jouw doelgroep eigenlijk? Hoe zet je je marketing- en communicatie op? En wat komt er allemaal kijken bij de administratie? Door hier over na te denken zorg je voor een stevig fundament en voorkom je onnodige (en vaak dure) beginnersfouten.

Gun jezelf deze cursus en investeer in jezelf en jouw onderneming. Je verdient het dubbel en dwars terug!

Veel succes en leerplezier,

Oscar Bulthuis

Over de instructeur

Wat leuk dat je interesse hebt in een van mijn trainingen. Laat ik mij even voorstellen. Ik ben ondernemer en auteur en als parttime docent 'Ondernemerschap' verbonden aan een Hogeschool. Ik ben tevens de oprichter en drijvende kracht achter De Startersacademie. Ik help graag mensen op een heldere en toegankelijke manier met ondernemen en alles wat erbij komt kijken.

Mijn missie: zoveel mogelijk mensen helpen om succesvol zelfstandig te ondernemen. : de wereld wordt een stuk leuker, als meer mensen doen waar hun hart ligt. Ik ben auteur van onder meer 'Ondernemen is net reizen' (2013) en 'Nooit meer voor een baas je bed uit!" (2019), boeken waarvan inmiddels respectievelijk de vijfde en derde druk zijn verschenen.

Na heel veel gereisd te hebben en een een carrière in het marktonderzoek ben ik in 2011 voor mijzelf begonnen als business mentor en trainer en sinds 2018 geef ik ook parttime les in Ondernemerschap op Hogeschool Windesheim. Ik vind het leuk om bij studenten 'het luikje' ondernemen in hun hoofd te openen.

Mijn lessen en trainingen staan bekend als hoogwaardig, toegankelijk en leuk. Geen droge kost, maar dynamische content, die jij meteen kunt toepassen. Lessen die nu ook voor jou beschikbaar zijn!

Maak kennis met een van de proeflessen en als je meer over mij wil weten.. Google gerust! :-)

Veel succes !

Oscar

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

11 Beoordelingen

 • 5
  6
 • 4
  5
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Hele leuke en informatieve cursus. Duidelijke modules, kort en krachtig. De filmpjes versterken de informatie!

 2. Leuke,inspirerende video’s, goede uitleg van de materie

 3. Bij het doorlopen van de training, word je steeds zelf in de actieve modus gezet. Het is een goed opgebouwde en inspirerende training. Oscar heeft een prettige manier van kennisoverdracht; hij heeft duidelijke en heldere tips zonder dat het belerend is.
  tip: neem de tijd voor de cursus, zodat je aan de opdrachten kan werken.

 4. Een paar jaar geleden via een opleiding ook de basis geleerd van ondernemen. Deze cursus was een prettige afwisseling van de video’s en e
  Books.

 5. Dit was een leuke interessante cursus. Ik heb er veel van geleerd als beginnend ondernemer. Bedankt!

 6. makkelijk te volgen en je kon bepalen waneer je de les volgde! aanrader

 7. Ik heb hier veel aan gehad top!

 8. Erg leuke en leerzame cursus over het ondernemingsvak.

 9. Makkelijk te volgen op eigen tempo, kort en duidelijke uitleg video’s die echt gebaseerd zijn op de bijbehorende modules. is aanraden waard..

Oorspronkelijke prijs was: €197.Huidige prijs is: €147.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 82 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.