Starten met Moneybird inrichten

Zijn de facturen van de boekhouder onverwacht hoog uitgevallen? Heb je geen idee hoe je er eigenlijk financieel voorstaat met je bedrijf? Wil je de administratie heel graag zelf leren doen, zodat je eindelijk kunt bewijzen dat je helemaal niet chaotisch bent? Na het volgen van deze cursus weet je wat categorieën zijn en waarom je ze gaat gebruiken. Ook ga ik dieper in op de btw en welke tarieven je nodig gaat hebben. Ik eindig deze cursus met het bijhouden van klant- en leveranciersgegevens.
 • Beginner
 • 12 Lessen
 • 38min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Maak boekhouden tot een feestje
 • Leren wanneer het jou uitkomt
 • Duidelijke uitleg in simpele taal
 • Zelfstandig aan de slag met videolessen

Volg de online cursus Starten met Moneybird inrichten!

Leuk dat je meer wilt leren over werken met Moneybird. Moneybird is een compleet online boekhoudprogramma en het werkt zeer gebruiksvriendelijk. Dit geeft je de mogelijkheid om zelfstandig je boekhouding bij te houden en daardoor heb je zelf de regie in handen.

Maar… ik weet dat er meer bij komt kijken dan alleen facturen versturen. Daarom heb ik de online cursus Starten met Moneybird inrichten gemaakt waarbij ik niet alleen uitleg geef over het pakket, maar ook dieper inga op de boekhoudkundige werking. Zo kun je zelfverzekerd aan de slag.

In deze online cursus leer je hoe je eenvoudig je administratie in Moneybird kunt inrichten en hoe je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden. Ik doe dat door met videolessen uitleg te geven over de verschillende mogelijkheden, waaróm je deze gaat gebruiken, en ook hoe en wanneer je deze gaat gebruiken. De videolessen zijn tevens voorzien van beschrijving in platte tekst. In de loop van de cursus krijg je uitleg over boekhoudkundige termen, die hoef je dus niet vooraf te kennen.

Ga samen met mij aan de slag met boekhouden in Moneybird, zodat je zelfverzekerd en zorgeloos kunt doen waar je écht goed in bent. Samen gaan we de chaos opruimen!

 

Hoe lang duurt de cursus?

Je kunt direct beginnen met de cursus. Mijn advies is om een uur te reserveren, zodat je genoeg tijd en ruimte hebt om direct met de cursus mee te doen. De tijdsduur van de cursus is afhankelijk van jouw eigen tempo.
De cursus bestaat uit 8 lessen en de extra’s. Deze acht lessen worden begeleid met video’s, waarbij de uitleg ook als platte tekst onder de video staan. De tijdsduur van de video’s worden achter de lessen getoond bij de inhoudsopgave.

 

Is deze cursus ook geschikt voor een BV?

Deze cursus is gericht op ondernemers met een eenmanszaak of vof, maar is ook goed te volgen voor bijvoorbeeld een DGA (directeur groot aandeelhouder) met een BV. Er is aanvullende informatie voor ondernemers met een BV tijdens de lessen.

 

Wat als ik iets niet begrijp en vragen heb?

Je kunt onder elke les apart je vragen kwijt en ook op het Durftevragen over Moneybird-forum hier op Soofos. Je mag ook altijd gebruik maken van de Durftevragen over Moneybird Facebook groep.

 

Zijn de kosten van deze cursus zakelijk aftrekbaar?

Ja, de kosten zijn zakelijk aftrekbaar en kun je koppelen aan de categorie Administratiekosten.

Over de instructeur

Ik ben Angeline, Moneybird expert voor de ondernemer die met plezier zelf online wil boekhouden. Met dit online boekhoudpakket kun je met plezier en zonder stress zelf je eigen administratie bijhouden. Een ervaring die ik beleef sinds 2010 en graag met andere ondernemers wil delen, door ze persoonlijk stap voor stap te begeleiden.

Ratings and Reviews

4.7 Gemiddelde beoordeling

6 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Fijne cursus. Deze simpele had ik echt nodig! Vond alleen dat het beeldmateriaal van Moneybird heel slecht leesbaar was.

 2. Duidelijk uitgelegd. Je leert gemakkelijk hoe je een goede administratie kan bijhouden.

 3. Handige cursus, zeker een aanrader om eigen administratie te verbeteren.

69Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 60 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →