De 10 leukste cursussen voor de zomervakantie

Ben jij niet zo iemand die de hele zomervakantie voor zich uit zit te staren of een boek leest aan het zwembad? Wil jij je vrije tijd juist gebruiken om nieuwe dingen te leren, ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen? 

Daar hoef je heus geen wereldreis voor te maken of zomerschool voor te volgen. Met onze online cursussen kun je altijd en overal iets nieuws leren, ook deze zomervakantie!

Van de Spaanse taal tot Spaanse dansmoves, boeken schrijven en burn outs voorkomen: er is op Soofos voor ieder wat wils te vinden. Wij zetten tien toppers op een rijtje!

  1. Schets je eigen tuin

Als je dan toch vakantie viert in Tuinesië, dan kun je er net zo goed optimaal gebruik van maken en het gebruiken om je tuin een make over te geven. En dat begint natuurlijk bij een goed ontwerp. Met Google Maps en andere handige tools en technieken ga je je tuin in kaart brengen en leer je stap voor stap de tuin van je dromen te schetsen. Fontein in het midden of een waterval in plaats van een heg? Ga los!

  1. Spaans voor beginners

Of je nou wel of niet naar Spanje op vakantie gaat: met een beginnerscursus Spaans kun je in elk geval doen alsof je met een Spaanse ober flirt! De cursus is perfect voor wie voor het eerst oefent met Spaans, en je volgt hem helemaal op je eigen tempo. 

  1. Hoe maak ik een cursus?

Wil je deze zomervakantie gebruiken om je eigen cursus te ontwikkelen? Dan is onze nieuwe gratis cursus Hoe Maak Ik Een Cursus een must-follow! We lopen je stapsgewijs door het proces van cursuscreatie, zodat je het gemakkelijk zelf kunt doen.

  1. Schrijf je eigen boek

Droom jij er al tijden van om je eigen boek te schrijven, maar kom je er maar niet aan toe? Neem deze zomervakantie om de eerste stappen te zetten, en begin met deze cursus die je helpt om op een gestructureerde manier het schrijfproces aan te pakken. 

  1. Schrijf je eigen reisblog

Ga jij er deze zomer flink op uit? Waarom vang je al die reisverhalen dan niet in een reisblog? In deze superleuke cursus leer je in 12 lessen hoe je je reizen beschrijft in pakkende verhalen. Veel unieker dan vakantiekiekjes!

  1. Online wijncursus

Is het jouw plan de c(h)ampagne om de hele zomer wijntjes te drinken op het terras? Maak het een stuk interessanter met een online wijncursus! Hiermee leer je de wijnen die je drinkt beter kennen, en je leert een aantal leuke weetjes die je je tafelgenoten kunt vertellen om indruk te maken. 

  1. Landschapsfotografie

Ga je het Italiaanse platteland verkennen? Neem dan deze cursus landschapsfotografie mee, om die prachtige vergezichten nog mooier vast te leggen. Je hoeft absoluut geen pro te zijn of een professionele camera mee te slepen in je handbagage: deze cursus is voor beginners!

  1. Burn-out preventie cursus

De vakantie draait natuurlijk om uitrusten, maar het is geen tovermiddel waarmee je de rest van het jaar compleet vergeet. Volg daarom juist in je vakantie deze preventiecursus waarmee je leert burn outs te voorkomen, omdat je echt van je vakanties kunt gaan genieten, in plaats van het als laatste redmiddel te gebruiken. 

  1. Leven met minder spullen

Wacht niet tot de lente voor een grote schoonmaak: ook deze zomervakantie kun je al leren ontspullen, zodat je na de vakantie met een frisse start weer aan de slag kunt. Deze praktische cursus leert je echt goed opruimen en ontrafelt hoe je ook in de toekomst ervoor zorgt dat de spullen zich niet weer opstapelen. 

  1. Bachata

En last but not least: een zwoele cursus bachata dansen, die je gewoon in je eentje kunt volgen! Je leert in deze online bachata solo cursus vooral het voetenwerk, dus een danspartner heb je niet nodig. Je leert creatiever te dansen en krijgt een flinke portie zelfvertrouwen. Dus: trek die dansschoenen aan!

Waar ga jij je deze zomer in verdiepen?

Artikel uit de categorie:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.