Salsa dansen voor beginners

Yvonne · 23 Juli 2023
In deze cursus salsa leer je wat salsa dansen inhoudt en hoe je technisch beter kan worden in salsa dansen. Naast dat salsa dansen gewoon heel leuk is, verbetert salsa ook je houding, zorgt het voor een goede ontwikkeling van het brein en zorgt het voor minder stress.
 • Beginner
 • 31 Lessen
 • 8u 36min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Verbetering van jouw balans en een soepel lichaam door isolatie oefeningen.
 • Ontwikkeling van jouw gevoel voor ritme en muziekbeleving.
 • Het aanleren en eigen maken van danstechnieken.
 • Vergroten van jouw zelfvertrouwen op de dansvloer.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Heb je altijd willen leren salsa dansen en heb je niet eerder de stap durven nemen? Kwam je er niet aan toe om je in te schrijven voor een cursus en ben je het stil zitten thuis inmiddels wel zat? Dan is dit je kans om in beweging te komen én eindelijk te leren salsa dansen! Salsa & More is hét online lesprogramma waarin jij de basis elementen leert van de salsa en meer. Veel meer… Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder.

De cursus in het kort:

 • Verbetering van jouw balans en een soepel lichaam door isolatie oefeningen.
 • Ontwikkeling van jouw gevoel voor ritme en muziekbeleving.
 • Het aanleren en eigen maken van danstechnieken.
 • Vergroten van jouw zelfvertrouwen (op de dansvloer).

Wat kun je verwachten?

Naast dat salsa dansen gewoon heel leuk is en je je lichaam versterkt en soepeler maakt, train het ook je hersenen. In de lessen wordt aandacht besteed aan musicality en shines. Door de speciale bewoordingen hiervoor moeten de hersenen goed na denken en dat betekent gelijk dat je alleen maar bezig bent met salsa. Dat is goed voor ontspanning en neemt stress weg. Wil jij minder stress, een betere houding, brein training en vooral leren salsa dansen? Dan is deze salsa cursus echt iets voor jou!

In elke les staat een specifiek onderwerp centraal waar op gefocust wordt. Hierdoor zijn de lessen kort en toegankelijk. Zo kun jij jezelf blijven ontwikkelen, zelfs met een volle agenda. Omdat elke les in gaat op één onderdeel van de salsa dans, kun jij je elk element echt eigen maken voordat je verder gaat naar de volgende les. Je bepaalt dus zelf jouw lestempo. En ben je iets vergeten? Geen probleem, je kunt de lessen zo vaak terugkijken als je wilt.

De lessen zijn zeer gevarieerd en sluiten naadloos op elkaar aan. Aan het einde van dit lesprogramma heb je de basis elementen van salsa onder de knie. Ook is jouw lichaam soepeler geworden, jouw balans verbeterd, je spieren versterkt. En ben je bovenal… klaar voor de dansvloer.

Over de instructeur

Yvonne

11 Cursussen

Maak kennis met onze gecertificeerde dansinstructeurs, Yvonne Karbodin en Samantha van Doorn. Met hun uitgebreide dansachtergrond en onderwijservaring maken ze salsa en bachata dansen toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen. De gestructureerde lesopbouw van U Can Dance zorgt ervoor dat leren dansen een plezierige ervaring is, ongeacht je huidige vaardigheden.

Voor Yvonne was dansen een bron van vreugde en positiviteit na een periode van zelfverwaarlozing. Ze gelooft sterk dat de bereidheid om te leren dansen essentieel is, ongeacht je huidige dansvaardigheden. Met haar passie voor dans en onderwijs heeft Yvonne per januari 2024 de leiding genomen als eigenaar van de dansschool U Can Dance.

Samantha's dansreis begon als een persoonlijke zoektocht naar zelfacceptatie en succes. Dansen bracht niet alleen plezier in haar leven, maar ook een gevoel van vrijheid. Als docent en assistent moedigt ze anderen aan om hun potentieel te ontdekken en te omarmen. Volgens Samantha kan iedereen dansen en ze deelt haar inspirerende verhaal om anderen te motiveren.

Met Yvonne aan het roer als eigenaar van U Can Dance, blijft de school een plek waar iedereen welkom is om de vreugde van dansen te ervaren en hun eigen dansreis te beginnen.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

4 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Fijne opbouw van de cursus. Dit is echt een aanrader als je Salsa in je eigen tempo wilt leren.

 2. Helaas heb ik geen partner en moest ik deze cursus alleen gaan doen. Er is voldoende materiaal aanwezig zodat je ook alleen heerlijk kunt gaan dansen. Echt een aanrader voor iedereen die even wat ontspanning zoekt in deze drukke periode.

 3. Enthousiaste leraren die echt verstand hebben van de dans. Bij de beginners lessen wordt er al aandacht besteed aan muzikaliteit waardoor ik nu al de eerste tel kan vinden. Ik had nooit gedacht dat ik het zo snel onder de knie kon krijgen. In afwachting van een vervolg cursus!

 4. De cursus is makkelijk te volgen en heeft duidelijke uitleg. Zowel alleen als met een partner zijn de oefeningen uit te voeren. Wij hebben in ieder geval ontzettend veel plezier beleefd aan deze cursus.

Oorspronkelijke prijs was: €99.Huidige prijs is: €45.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 80 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.