Salsa dansen voor beginners

In deze cursus salsa leer je wat salsa dansen inhoudt en hoe je technisch beter kan worden in salsa dansen. Naast dat salsa dansen gewoon heel leuk is, verbetert salsa ook je houding, zorgt het voor een goede ontwikkeling van het brein en zorgt het voor minder stress.
 • Beginner
 • 31 Lessen
 • 8u 36min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Verbetering van jouw balans en een soepel lichaam door isolatie oefeningen.
 • Ontwikkeling van jouw gevoel voor ritme en muziekbeleving.
 • Het aanleren en eigen maken van danstechnieken.
 • Vergroten van jouw zelfvertrouwen op de dansvloer.

Heb je altijd willen leren salsa dansen en heb je niet eerder de stap durven nemen? Kwam je er niet aan toe om je in te schrijven voor een cursus en ben je het stil zitten thuis inmiddels wel zat? Dan is dit je kans om in beweging te komen én eindelijk te leren salsa dansen! Salsa & More is hét online lesprogramma waarin jij de basis elementen leert van de salsa en meer. Veel meer… Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder.

De cursus in het kort:

 • Verbetering van jouw balans en een soepel lichaam door isolatie oefeningen.
 • Ontwikkeling van jouw gevoel voor ritme en muziekbeleving.
 • Het aanleren en eigen maken van danstechnieken.
 • Vergroten van jouw zelfvertrouwen (op de dansvloer).

Wat kun je verwachten?

Naast dat salsa dansen gewoon heel leuk is en je je lichaam versterkt en soepeler maakt, train het ook je hersenen. In de lessen wordt aandacht besteed aan musicality en shines. Door de speciale bewoordingen hiervoor moeten de hersenen goed na denken en dat betekent gelijk dat je alleen maar bezig bent met salsa. Dat is goed voor ontspanning en neemt stress weg. Wil jij minder stress, een betere houding, brein training en vooral leren salsa dansen? Dan is deze salsa cursus echt iets voor jou!

In elke les staat een specifiek onderwerp centraal waar op gefocust wordt. Hierdoor zijn de lessen kort en toegankelijk. Zo kun jij jezelf blijven ontwikkelen, zelfs met een volle agenda. Omdat elke les in gaat op één onderdeel van de salsa dans, kun jij je elk element echt eigen maken voordat je verder gaat naar de volgende les. Je bepaalt dus zelf jouw lestempo. En ben je iets vergeten? Geen probleem, je kunt de lessen zo vaak terugkijken als je wilt.

De lessen zijn zeer gevarieerd en sluiten naadloos op elkaar aan. Aan het einde van dit lesprogramma heb je de basis elementen van salsa onder de knie. Ook is jouw lichaam soepeler geworden, jouw balans verbeterd, je spieren versterkt. En ben je bovenal… klaar voor de dansvloer.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Over de instructeur

De danscursussen worden gegeven door de gecertificeerde dansdocenten Yvonne Budding-Karbodin en Samantha van Doorn. Door hun gedegen opleiding en jarenlange ervaring op de dansvloer als danser én docent, weten zij op een begrijpelijke en toegankelijke manier de technieken en vaardigheden van het salsa dansen over te brengen. Met de gestructureerde en unieke lesopbouw van U Can Dance, kan iedereen leren salsa dansen. De vraag is niet: “Kan ik goed leren dansen?”, maar “Hoe graag wil ik goed leren dansen?”.
 
Yvonne

“Ik ben met dansen begonnen omdat ik toe was aan tijd voor mijzelf. Gedurende een lange tijd heb ik mezelf als prioriteit uit het oog verloren. Ik had sterk behoefte aan vrolijkheid en positiviteit. Dit vond ik terug in de latin muziek en het dansen. Dit gevoel wil ik heel graag doorgeven aan jou.” 

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan leren dansen, als je maar de juiste instelling hebt.
De vraag is niet: “kan ik goed leren dansen?”, maar “hoe graag wil ik goed leren dansen?”.
 
Samantha

“Ik wilde aan mijzelf bewijzen dat ik succesvol kan zijn. Dat ik er mag zijn en gezien mag worden. Via een vriendin ben ik een proefles Salsa gaan volgen en zo is het balletje gaan rollen. Ik had niet alleen lol in het dansen, maar het ging mij ook goed af. Het geeft mij het gevoel van vrijheid en verlichting.

Toen de mogelijkheid ontstond om bij de lessen te gaan assisteren, heb ik mijzelf meteen aangeboden als assistent. Als docent wil ik jou laten inzien dat jij meer kunt dan je denkt,
dit doe ik met liefde en passie. Iedereen kan dansen. Ook jij!”​

Ratings and Reviews

5 Gemiddelde beoordeling

4 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Fijne opbouw van de cursus. Dit is echt een aanrader als je Salsa in je eigen tempo wilt leren.

 2. Helaas heb ik geen partner en moest ik deze cursus alleen gaan doen. Er is voldoende materiaal aanwezig zodat je ook alleen heerlijk kunt gaan dansen. Echt een aanrader voor iedereen die even wat ontspanning zoekt in deze drukke periode.

 3. Enthousiaste leraren die echt verstand hebben van de dans. Bij de beginners lessen wordt er al aandacht besteed aan muzikaliteit waardoor ik nu al de eerste tel kan vinden. Ik had nooit gedacht dat ik het zo snel onder de knie kon krijgen. In afwachting van een vervolg cursus!

 4. De cursus is makkelijk te volgen en heeft duidelijke uitleg. Zowel alleen als met een partner zijn de oefeningen uit te voeren. Wij hebben in ieder geval ontzettend veel plezier beleefd aan deze cursus.

45Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 70 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →