Bachata dansen voor beginners

Yvonne · 11 Augustus 2023

Leer bachata dansen en ervaar positieve veranderingen. Ontdek de essentie en technische finesse. Voor betere houding, breinontwikkeling en minder stress. Doe nu mee!

 • Beginner
 • 24 Lessen
 • 1u 50min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Het aanleren en eigen maken van bachata danstechnieken.
 • Ontwikkeling van jouw gevoel voor ritme en muziekbeleving.
 • Verbetering van jouw balans en een soepel lichaam door isolatie oefeningen.
 • Vergroten van jouw zelfvertrouwen op de dansvloer.

Heb je altijd willen leren bachata dansen maar heb je niet eerder de stap durven nemen? Kwam je er niet aan toe om je in te schrijven voor een cursus bachata en ben je het stil zitten thuis inmiddels wel zat? Dan is dit je kans om in beweging te komen én eindelijk te leren bachata dansen! Bachata & More is hét online lesprogramma waarin jij de basis elementen leert van de bachata en meer. Veel meer… 

Waarom deze beginnerscursus bachata dansen?

Wij hebben deze cursus ontwikkeld om jou als toekomstig danser te laten zien wat bachata inhoudt en hoe je zelf (gemakkelijk) de passen eigen maakt. Want, wij vinden dat iedereen kan leren dansen!

Wat kun je verwachten in deze cursus?

In elke les staat een specifiek onderwerp centraal. De lessen zijn daardoor kort en toegankelijk. Zo kun jij jezelf blijven ontwikkelen, zelfs met een volle agenda. Elke les gaat in op één onderdeel van de bachata dans. Zo kun jij je elk element eigen maken voordat je verder gaat naar de volgende les. Je bepaalt zelf jouw lestempo. En ben je iets vergeten? Geen probleem, je kunt de lessen zo vaak terugkijken als je wilt. De lessen zijn zeer gevarieerd en sluiten naadloos op elkaar aan. Aan het einde van dit lesprogramma heb jij de basis elementen van bachata onder de knie. Ook zul je merken dat jouw lichaam soepeler is geworden, jouw balans is verbeterd en je spieren zijn versterkt. Maar bovenal ben je… klaar voor de dansvloer!

Bachata helpt je ontspannen

Naast de eerder genoemde voordelen is er nóg een reden waarom je direct zou moeten starten met het leren van bachata. Bachata traint de hersenen omdat er aandacht wordt besteed aan musicality en shines. Door de speciale bewoordingen hiervoor moeten de hersenen goed nadenken en dat betekent gelijk dat je alleen maar bezig bent met bachata, wat goed is voor ontspanning en stress wegneemt.

Wil jij bachata leren dansen, maar ook minder stress, een betere houding en brein training? Dan is deze bachata cursus echt iets voor jou!

U Can Dance

Dansschool U Can Dance is opgericht door Yvonne Budding-Karbodin en Samantha van Doorn. De dansschool heeft een vestiging in Almere stad en staat bekend om de gestructureerde lessen waarbij veel aandacht wordt besteed aan techniek. Door deze manier van lesgeven kunnen onze cursisten al snel zelf dansen op de maat van de muziek.

Filosofie

Aan de basis van U Can Dance staan twee zeer leergierige ondernemers.  We gaan vaak naar het buitenland om kennis te maken met andere danstechnieken. Deze technieken nemen wij mee in onze lessen. Door de juiste technieken met onze cursisten te delen, zorgen wij ervoor dat de dans soepel verloopt en je niet beperkt wordt door één vaste danspartner. Doordat wij vanaf de eerste les de focus hebben op de techniek en van daaruit de dans maken, zal ‘het kwartje’ sneller gaan vallen bij de cursisten. Wij nemen jullie graag mee in onze danswereld!

Onze missie:

Iedereen kan leren dansen.

Heb je de basis van Bachata al onder de knie? Volg dan onze cursus Bachata dansen niveau 2.

Over de instructeur

Yvonne

11 Cursussen

Maak kennis met onze gecertificeerde dansinstructeurs, Yvonne Karbodin en Samantha van Doorn. Met hun uitgebreide dansachtergrond en onderwijservaring maken ze salsa en bachata dansen toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen. De gestructureerde lesopbouw van U Can Dance zorgt ervoor dat leren dansen een plezierige ervaring is, ongeacht je huidige vaardigheden.

Voor Yvonne was dansen een bron van vreugde en positiviteit na een periode van zelfverwaarlozing. Ze gelooft sterk dat de bereidheid om te leren dansen essentieel is, ongeacht je huidige dansvaardigheden. Met haar passie voor dans en onderwijs heeft Yvonne per januari 2024 de leiding genomen als eigenaar van de dansschool U Can Dance.

Samantha's dansreis begon als een persoonlijke zoektocht naar zelfacceptatie en succes. Dansen bracht niet alleen plezier in haar leven, maar ook een gevoel van vrijheid. Als docent en assistent moedigt ze anderen aan om hun potentieel te ontdekken en te omarmen. Volgens Samantha kan iedereen dansen en ze deelt haar inspirerende verhaal om anderen te motiveren.

Met Yvonne aan het roer als eigenaar van U Can Dance, blijft de school een plek waar iedereen welkom is om de vreugde van dansen te ervaren en hun eigen dansreis te beginnen.

Beoordelingen

4 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Voor mij en mijn partner een andere manier van dansen. Fijn kort en krachtige lessen. Ik mis af en toe de muziek erbij. Hoe zo’n dans er na de gevolgde lessen uitziet had ik leuk gevonden om te zien. Leuk om op zo’n manier les te volgen in eigen tempo.

Oorspronkelijke prijs was: €99.Huidige prijs is: €45.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 14 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.