De cursus in het kort:

Verbetering van jouw balans en een soepel lichaam door isolatie oefeningen.
Ontwikkeling van jouw gevoel voor ritme en muziekbeleving.
Het aanleren en eigen maken van danstechnieken.
Vergroten van jouw zelfvertrouwen op de dansvloer.

Heb je altijd willen leren bachata dansen en heb je niet eerder de stap durven nemen? Kwam je er niet aan toe om je in te schrijven voor een cursus bachata en ben je het stil zitten thuis inmiddels wel zat? Dan is dit je kans om in beweging te komen én eindelijk te leren bachata dansen! Bachata & More is hét online lesprogramma waarin jij de basis elementen leert van de bachata en meer. Veel meer… 

 

Waarom deze beginnerscursus bachata dansen?

Wij hebben deze cursus ontwikkeld om jou als toekomstige danser te laten zien wat bachata inhoudt en hoe je zelf (gemakkelijk) de passen eigen maakt. Want, wij vinden dat iedereen kan leren dansen!

 

Wat kun je verwachten in deze cursus?

In elke les staat een specifiek onderwerp centraal. Hierdoor zijn de lessen kort en toegankelijk. Zo kun jij jezelf blijven ontwikkelen, zelfs met een volle agenda. Omdat elke les in gaat op een onderdeel van de bachata dans, kun jij elk element echt eigen maken voordat je verder gaat naar de volgende les. Je bepaalt dus zelf jouw les tempo. En ben je wat vergeten? Geen probleem, je kunt de lessen zo vaak terugkijken als je wilt. De lessen zijn zeer gevarieerd en sluiten naadloos op elkaar aan, zodat je aan het einde van dit lesprogramma niet alleen de basis elementen van bachata onder de knie hebt, maar jouw lichaam ook nog soepeler is geworden, je balans is verbeterd, je spieren zijn versterkt. Maar ben je bovenal… klaar voor de dansvloer.

 

Bachata helpt je ontspannen

Bachata traint de hersenen omdat er aandacht wordt besteed aan musicality en shines. Door de speciale bewoordingen hiervoor moeten de hersenen goed nadenken en dat betekent gelijk dat je alleen maar bezig bent met bachata, wat goed is voor ontspanning en stress wegneemt.

Wil jij minder stress, een betere houding, brein training en vooral leren bachata dansen? Dan is deze bachata cursus echt iets voor jou!

 

U Can Dance

Een dansschool, opgericht door Yvonne Budding-Karbodin en Samantha van Doorn. De dansschool heeft een vestiging in Almere stad en staat bekend om de gestructureerde lessen waarbij veel aandacht is voor de technieken. Door deze manier van lesgeven kunnen onze cursisten al snel zelf dansen op de maat van de muziek.

 

Filosofie

Aan de basis van U Can Dance staan twee zeer leergierige ondernemers.  Dit zorgt er voor dat wij altijd op zoek zijn naar nieuwe kennis, welke wij opdoen in het buitenland. Deze technieken nemen wij mee in onze lessen. Door de juiste technieken met onze cursisten te delen zorgen wij ervoor dat de dans soepel verloopt en je niet beperkt wordt door één vaste danspartner. Doordat wij vanaf de eerste les de focus hebben op de technieken en van daaruit de dans maken zal ‘het kwartje’ sneller gaan vallen bij de cursisten. Wij nemen jullie mee in de danswereld!

Onze missie:

Iedereen kan leren dansen.

 

Heb je de basis van Bachata al onder de knie? Volg dan onze cursus Bachata dansen niveau 2.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Yvonne & Samantha | U Can Dance

De danscursussen worden gegeven door de gecertificeerde dansdocenten Yvonne Budding-Karbodin en Samantha van Doorn. Door hun gedegen opleiding en jarenlange ervaring op de dansvloer als danser én docent, weten zij op een begrijpelijke en toegankelijke manier de technieken en vaardigheden van het salsa dansen over te brengen. Met de gestructureerde en unieke lesopbouw van U Can Dance, kan iedereen leren salsa dansen. De vraag is niet: “Kan ik goed leren dansen?”, maar “Hoe graag wil ik goed leren dansen?”.   Yvonne ​ “Ik ben met dansen begonnen omdat ik toe was aan tijd voor mijzelf. Gedurende een lange tijd heb ik mezelf als prioriteit uit het oog verloren. Ik had sterk behoefte aan vrolijkheid en positiviteit. Dit vond ik terug in de latin muziek en het dansen. Dit gevoel wil ik heel graag doorgeven aan jou.”  ​ Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan leren dansen, als je maar de juiste instelling hebt. De vraag is niet: “kan ik goed leren dansen?”, maar “hoe graag wil ik goed leren dansen?”.   Samantha ​ “Ik wilde aan mijzelf bewijzen dat ik succesvol kan zijn. Dat ik er mag zijn en gezien mag worden. Via een vriendin ben ik een proefles Salsa gaan volgen en zo is het balletje gaan rollen. Ik had niet alleen lol in het dansen, maar het ging mij ook goed af. Het geeft mij het gevoel van vrijheid en verlichting. ​ Toen de mogelijkheid ontstond om bij de lessen te gaan assisteren, heb ik mijzelf meteen aangeboden als assistent. Als docent wil ik jou laten inzien dat jij meer kunt dan je denkt, dit doe ik met liefde en passie. Iedereen kan dansen. Ook jij!”​ ​

Bekijk meer cursussen van Yvonne & Samantha | U Can Dance →

Cursusoverzicht

Introductie
WelkomPROEFLES 00:01:00
Module 1: Muzikaliteit
Les 1. Wat is muzikaliteit? 00:01:00
Les 2. Hoe hoor ik de eerste tel? 00:05:00
Module 2: Isolatie oefeningen
Les 1. Wat zijn isolatie oefeningen 00:01:00
Oefening 1. Schouders isolatie 00:03:00
Oefening 2. Borst isolatie 00:03:00
Oefening 3. Heup isolatie 00:02:00
Module 3: Shines
Les 1. De danshouding 00:05:00
Oefening 1. Basis pasPROEFLES 00:02:00
Oefening 2. Basis op de plek 00:05:00
Oefening 3. Turn 00:05:00
Oefening 4. Change timing 00:05:00
Oefening 5. Basis naar voren 00:05:00
Oefening 6. Slide 00:05:00
Oefening 7. Double step 00:06:00
Oefening 8. Bodyroll 00:05:00
Module 4: Samen dansen
Oefening 1. Basis pas 00:04:00
Oefening 2. Draai de dame 00:05:00
Oefening 3. Draai voor de heer en dame 00:05:00
Oefening 4. Cradle promonade 00:08:00
Oefening 5. Cradle met extra draai 00:08:00
Oefening 6. Double step 00:08:00
Oefening 7. Cradle leaning movement 00:07:00
Oefening 8. Change timing 00:06:00

Reviews

4

4
1 beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren1
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Bachata

  4

  Voor mij en mijn partner een andere manier van dansen. Fijn kort en krachtige lessen. Ik mis af en toe de muziek erbij. Hoe zo’n dans er na de gevolgde lessen uitziet had ik leuk gevonden om te zien. Leuk om op zo’n manier les te volgen in eigen tempo.

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.