Bachata solo (footwork)

In deze danscursus leer je wat bachata dansen inhoudt en hoe je technisch beter kan worden in bachata dansen. Bachata is niet alleen goed voor je houding maar zorgt ook voor een goede ontwikkeling van het brein en voor minder stress! Voor deze cursus heb je geen danspartner nodig.
 • 3 Hoofdstukken
 • 16 Lessen
 • 1u 24min
 • Cursus Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Meer zelfvertrouwen op de dansvloer.
 • Word creatiever.
 • Leer jezelf danstechnieken zonder danspartner.
 • Ontwikkel je gevoel voor ritme en muziekbeleving.

Heb je altijd willen leren bachata dansen maar heb je niet eerder de stap durven nemen? Kwam je er niet aan toe om je in te schrijven voor een cursus bachata en ben je het stil zitten thuis inmiddels wel zat? Dan is dit je kans om in beweging te komen én eindelijk te leren bachata dansen! Bachata Solo is hét online lesprogramma waarin jij de basis elementen leert van de bachata en meer. En nog veel meer… 

Waarom deze cursus bachata dansen?

Wij hebben deze cursus ontwikkeld om jou als toekomstige danser te laten zien wat bachata inhoudt en hoe je jezelf (gemakkelijk) de passen eigen maakt. Want, wij vinden dat iedereen kan leren dansen!

Wat kun je verwachten in deze cursus?

In elke les staat een specifieke shine centraal. Hierdoor zijn de lessen kort en toegankelijk. Zo kun jij jezelf blijven ontwikkelen, zelfs met een volle agenda. Omdat elke les in gaat op een losse shine van de bachata dans, kun jij elke shine echt eigen maken voordat je verder gaat naar de volgende les. Je bepaalt dus zelf jouw tempo. En ben je wat vergeten? Geen probleem, je kunt de lessen zo vaak terugkijken als je wilt. De lessen zijn zeer toegankelijk en sluiten naadloos op elkaar aan, zodat je aan het einde van dit lesprogramma niet alleen de shines onder de knie hebt, maar jouw lichaam ook nog soepeler is geworden, je balans is verbeterd, je spieren zijn versterkt. Maar ben je bovenal… klaar voor de dansvloer.

Bachata helpt je ontspannen

Bachata traint de hersenen omdat er aandacht wordt besteed aan musicality en shines. Door de speciale bewoordingen hiervoor moeten de hersenen goed nadenken en dat betekent gelijk dat je alleen maar bezig bent met bachata, wat goed is voor ontspanning en stress wegneemt.

U Can Dance

Een dansschool, opgericht door Yvonne Budding-Karbodin en Samantha van Doorn. De dansschool heeft een vestiging in Almere stad en staat bekend om de gestructureerde lessen waarbij veel aandacht is voor de technieken. Door deze manier van lesgeven kunnen onze cursisten al snel zelf dansen op de maat van de muziek.

Filosofie

Aan de basis van U Can Dance staan twee zeer leergierige ondernemers.  Dit zorgt er voor dat wij altijd op zoek zijn naar nieuwe kennis, welke wij opdoen in het buitenland. Deze technieken nemen wij mee in onze lessen. Door de juiste technieken met onze cursisten te delen zorgen wij ervoor dat de dans soepel verloopt en je niet beperkt wordt door één vaste danspartner. Doordat wij vanaf de eerste les de focus hebben op de technieken en van daaruit de dans maken zal ‘het kwartje’ sneller gaan vallen bij de cursisten. Wij nemen jullie mee in de danswereld!

Onze missie:

Iedereen kan leren dansen.

Dus, wil jij minder stress, een betere houding, brein training en vooral leren bachata dansen? Dan is deze bachata cursus echt iets voor jou!

Over de instructeur

De danscursussen worden gegeven door de gecertificeerde dansdocenten Yvonne Budding-Karbodin en Samantha van Doorn. Door hun gedegen opleiding en jarenlange ervaring op de dansvloer als danser én docent, weten zij op een begrijpelijke en toegankelijke manier de technieken en vaardigheden van het salsa dansen over te brengen. Met de gestructureerde en unieke lesopbouw van U Can Dance, kan iedereen leren salsa dansen. De vraag is niet: “Kan ik goed leren dansen?”, maar “Hoe graag wil ik goed leren dansen?”.
 
Yvonne

“Ik ben met dansen begonnen omdat ik toe was aan tijd voor mijzelf. Gedurende een lange tijd heb ik mezelf als prioriteit uit het oog verloren. Ik had sterk behoefte aan vrolijkheid en positiviteit. Dit vond ik terug in de latin muziek en het dansen. Dit gevoel wil ik heel graag doorgeven aan jou.” 

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan leren dansen, als je maar de juiste instelling hebt.
De vraag is niet: “kan ik goed leren dansen?”, maar “hoe graag wil ik goed leren dansen?”.
 
Samantha

“Ik wilde aan mijzelf bewijzen dat ik succesvol kan zijn. Dat ik er mag zijn en gezien mag worden. Via een vriendin ben ik een proefles Salsa gaan volgen en zo is het balletje gaan rollen. Ik had niet alleen lol in het dansen, maar het ging mij ook goed af. Het geeft mij het gevoel van vrijheid en verlichting.

Toen de mogelijkheid ontstond om bij de lessen te gaan assisteren, heb ik mijzelf meteen aangeboden als assistent. Als docent wil ik jou laten inzien dat jij meer kunt dan je denkt,
dit doe ik met liefde en passie. Iedereen kan dansen. Ook jij!”​

Reviews

5 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

20Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 9 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🔥 Black Friday Deals 🔥

⭐️ Kortingen tot 70% op cursussen
⭐️ 1 jaar toegang tot alle cursussen voor slechts €99

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.