Financieel stabiel: Cursus financiën voor beginners

Ton · 18 Juni 2024
Ontgrendel financieel succes met onze online cursus! In de cursus financiën voor beginners leer je beleggen, belastingen optimaliseren en bouw je aan een financieel stabiele toekomst.
 • Beginner
 • 41 Lessen
 • 6 Toetsen
 • 3u 30min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer de basis van persoonlijke financiën
 • Leer de beginselen van beleggen
 • Leer over je pensioen en AOW
 • Leer de basisbeginselen over belastingen

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Financieel stabiel: Cursus financiën voor beginners

Wil jij ook de geheimen van financiën ontrafelen en jouw weg vinden naar een stabiele financiële toekomst? Dan ben je hier op de juiste plek! In deze online cursus financiën voor beginners gaan we samen op ontdekkingstocht door de wereld van beleggen, belastingen en pensioenen. Geen droge kost of ingewikkelde termen waar je niks van snapt, maar praktische kennis die je direct kunt toepassen in jouw leven. Wordt financieel stabiel met de cursus financiën.

Wat is financiële basiskennis?

Financiële basiskennis is de sleutel tot het beheersen van jouw geldzaken. Het gaat over het begrijpen van concepten zoals samengestelde interest, inflatie, belastingen en beleggen. Deze kennis stelt jou in staat om slimme financiële beslissingen te nemen die je helpen om jouw geld te laten groeien en een stabiele financiële toekomst op te bouwen.

Krijg grip op jouw financiën

Stel je voor dat je 30 jaar geleden al had geweten wat je nu gaat leren. Misschien hoefde je dan nu niet meer te werken! Financiële kennis is essentieel. Het stelt je in staat om grip te krijgen op jouw financiën, doelen te stellen en deze ook daadwerkelijk te bereiken. In de cursus financiën voor beginners leer ik jou de belangrijke basis waarmee je meer grip krijgt op jouw geldzaken.

Financiële zekerheid

Deze cursus lost het probleem op van financiële onzekerheid en het gevoel van niet weten waar je moet beginnen als het om geldzaken gaat. Door de praktische kennis die je opdoet, kun je zelfverzekerd financiële beslissingen nemen en bouw je aan een solide financieel fundament voor jouw toekomst.

Voor wie is deze cursus financiën voor beginners bedoeld?

Deze cursus is voor iedereen die zijn financiële kennis wil vergroten en wil werken aan een stabiele financiële toekomst. Of je nu net begint met werken, al jaren aan het werk bent of zelfs al met pensioen bent, deze cursus biedt waardevolle inzichten en praktische tips die voor iedereen van belang zijn. Zeker voor beginners die nog niet heel veel kennis en ervaring hebben op financieel gebied, biedt deze cursus waardevolle tips en handvatten.

Dit komt aan bod in de cursus

Introductie

We starten met een introductie waarin we de inhoud van de training bespreken. Dit geeft je een goed beeld van wat je te wachten staat en wat je kunt verwachten van de cursus.

Samengestelde interest, het 8ste wereldwonder

Leer alles over samengestelde interest, oftewel het 8ste wereldwonder. Ontdek hoe je jouw geld voor jou kunt laten werken en bouw aan een passief inkomen.

Hoe werkt inflatie?

Inflatie kan jouw spaargeld doen verdampen als je er niet op de juiste manier mee omgaat. Leer hoe inflatie werkt en wat je kunt doen om jezelf te beschermen.

Je onderbewustzijn kost je klauwen met geld!

Ontdek hoe je jouw onderbewustzijn kunt trainen om betere financiële beslissingen te nemen en meer grip te krijgen op jouw geldzaken.

Belastingen, je grootste kostenpost

Belastingen kunnen een flinke hap uit jouw inkomen nemen als je er niet op de juiste manier mee omgaat. Leer hoe je belasting kunt besparen en houd meer geld over voor de leuke dingen in het leven.

Beleggen voor iedereen

Beleggen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Leer de basisprincipes van beleggen en ontdek hoe je op een veilige manier kunt investeren in jouw toekomst.

Hoeveel geld heb je nodig om nooit meer te hoeven werken?

Droom jij ervan om eerder met pensioen te gaan? Ontdek hoeveel geld je nodig hebt om nooit meer te hoeven werken en hoe je dit doel kunt bereiken.

Pensioen is nog ver weg, of niet?

Je pensioen lijkt misschien nog ver weg, maar het is nooit te vroeg om eraan te denken. Leer hoe je jouw pensioen kunt optimaliseren en zorg voor een zorgeloze oude dag.

Belangrijke lessen uit de beste financiële boeken

Tot slot delen we belangrijke lessen uit de beste financiële boeken. Deze inzichten bieden waardevolle kennis die je direct kunt toepassen in jouw leven.

Schrijf je in voor deze cursus!

Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in voor deze cursus en leg jouw fundament voor een goede financiële toekomst. Met praktische kennis, handige tips en persoonlijke begeleiding helpen wij jou op weg naar financiële vrijheid!

Over de instructeur

Ton

3 Cursussen

Mijn naam is Ton van Tilburg en ik ben Personal Finance Coach en parttime IT projectmanager.

Naast 1:1 coaching wil ik graag meerdere mensen helpen door het aanbieden van online trainingen. Ik ben WFT (Wet op het financieel toezicht) gecertificeerd en heb ruim 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven in financiële en IT-functies. Ik ben een gecertificeerd controller en help mensen graag hun financiële situatie onder controle te brengen en te houden.

Mijn kennis en ervaring liggen op het gebied van finance en project management en combineer dat graag in mijn trainingen.

 

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

10 Beoordelingen

 • 5
  10
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Duidelijke en praktische cursus die over een aantal essentiële financiële onderwerpen uitleg en inzicht geeft. Toetsvragen zijn een goede check of je het begrepen hebt.

 2. Top cursus goed gegeven en informatieve cursus!

 3. Een fijne basis cursus die inspireert om meer te doen met je geld. Ik vond vooral de onderdelen over je onderbewustzijn, over pensioen en jaarruimte (normaal erg saai, maar door Ton prettig uitgelegd) en de boekentips heel interessant.

 4. Doordat de onderwerpen die behandeld worden zijn opgeknipt in meerdere stappen is de cursus goed te volgen. Erg fijn ook dat je in je eigen tempo de video’s kunt bekijken. Een leerzame cursus om de basis van je financiële toekomst te leggen. Een echte aanrader.

 5. Hele goede cursus om te kunnen starten met je financiën goed op orde te krijgen. Ook fijn om je kennis op te frissen.

 6. Na deze cursus heb je een sterke basis (niet voor niets fundament) om op verder te bouwen aan een gezonde financiële levensstijl. Erg prettig opgeknipt in stappen en goede uitleg. Aanrader!

 7. In overzichtelijke stappen wordt hier uitgelegd hoe je kunt toewerken naar een degelijk financieel fundament, oftewel een financiële basis waarop je leven gestoeld is. Ik ben er blij mee!

Oorspronkelijke prijs was: €189.Huidige prijs is: €100.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 26 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.