Ontmoet onze instructeurs: Manon Verijdt is Tiny House expert!

Tiny Houses: je hoort er steeds meer over. En het heeft alles te maken met minder hebben. Dat is ook te doen als je geen Tiny House hebt, of een kleine studentenkamer. Het gaat namelijk om een mindset, niet om meters. 

Manon Verijdt verdiepte zich in het onderwerp en kwam erachter dat we allemaal iets kunnen leren van deze levensstijl. Zij maakte haar kennis op een praktische manier toegankelijk voor iedereen met een online cursus over de Tiny House Lifestyle! Tijd om hier meer over te leren. 

Hoe kom je nou terecht bij Tiny Houses?

”Ik ben in het dagelijkse leven onderneemster. Met een achtergrond als Toegepast Biologe was het niet de meest logische weg om te volgen, maar ik ben sinds vorig jaar conceptontwikkelaar en bouwontwerper voor de ontwikkeling van vastgoed. 

Ik focus me daarbij o.a. op de herbestemming van agrarisch vastgoed, wat vaak neerkomt op recreatievastgoed óf permanente bewoning in de vorm van tiny houses of verbouwingen. 

Het concept is daarbij de rode draad welke ik gebruik voor het ontwerpen van het vastgoed. Ik ben dus in mijn dagelijkse leven bezig met onderzoek naar locaties en achterliggende verhalen, maar voornamelijk met het ontwerpen van vastgoed wat hierop aansluit.”

Manon Verijdt, instructeur van de online cursus Tiny House levensstijl op Soofos

Moeten we massaal onze huizen inwisselen voor Tiny Houses?

“Nee hoor! Het gaat meer over een levensstijl dan hoeveel vierkante meter je hebt. Mijn cursus gaat over het toepassen van een Tiny House levensstijl in een normaal huis. In de huidige transitie naar meer Tiny Houses in Nederland, is mij opgevallen dat er veel animo is, maar zeer weinig aanbod. 

Mensen zitten dus in hun huidige woonsituatie (of dat nu in de stad is of in het dorp, twee-onder-een-kap of vrijstaand) en willen veranderen naar een Tiny House, maar kunnen deze transitie op dit moment nog niet maken.”

Waar draait die levensstijl dan om?

“Een Tiny House is echter niet zomaar een verhuizing, maar een hele verandering in levensstijl. Het draait om meer bewustzijn van je keuzes en daarbij minimalistisch leven. Je hebt simpelweg niet zoveel ruimte om dingen te verzamelen. Daarnaast zijn er overtuigingen om duurzamer te leven, of om bijvoorbeeld minder vaste lasten te willen, waar de Tiny House Levensstijl aan bijdragen.

In mijn cursus heb ik deze elementen omgezet in opdrachten, waardoor iedereen alvast kan beginnen met het implementeren van deze levensstijl, zonder daadwerkelijk te verhuizen en in een Tiny House te gaan wonen. Het kan zowel een tussenoplossing zijn, alsook juist dé uitkomst voor jou als je om andere redenen niet in een Tiny House kunt wonen, maar wel naar deze levensstijl verlangt.”

Wanneer en waarom besloot je dit onderwerp in een online cursus te gieten?

“Sinds ongeveer 6 maanden ben ik mij meer gaan verdiepen in Tiny Houses en de gehele beweging daaromheen. Ik kwam er al snel achter dat ik graag wilde helpen, maar dat het ontwikkelen van Tiny house community’s erg veel tijd nodig heeft én dat de ontwikkeling vaak sterker staat als de initiatiefnemers ook zelf in de community willen gaan wonen. 

In dat opzicht stond ik een beetje buiten spel. Ik heb toen ervoor gekozen om mensen 1-op-1 adviesgesprekken aan te bieden op het moment dat zij nog vóór het ontwikkelen van een initiatief staan. Daarnaast wilde ik een helpende hand uitsteken omdat ik zelf tot de doelgroep behoor omdat ik nu nog niet in een tiny house woon, maar deze levensstijl wel zou willen hebben. Ik hoop dan ook dat ik met mijn cursus al die mensen die hetzelfde ervaren een helpende hand kan bieden.”

Ik wil eerst meer weten over Tiny House Lifestyle. Tell me more!

“Prima! Daarvoor heb ik de Tiny House Lifestyle Podcast opgezet, welke o.a. te vinden is op Spotify. Hierbij ga ik in gesprek met Tiny House eigenaren én gepassioneerden, die een visie hebben op klein wonen. Zo heb ik al veel inzichten verkregen in de doelgroep, zowel van mensen die al in een Tiny House wonen als mensen die nog midden in traject zitten of juist bewust géén tiny house hebben.”

Benieuwd naar hoe een Tiny House Lifestyle jouw leven kan veranderen, zonder een ingewikkelde verhuizing? Check de cursus van Manon!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.