Veerkracht Versterkende Meditatiecursus

MGI Coaching · 21 Juli 2023
“Door de veerkracht versterkende meditaties word je geholpen om emotioneel en mentaal sterker en weerbaarder te worden.” Je ontwikkelt: >Meer mentale en emotionele veerkracht >Meer innerlijke rust en reflectie >Nieuwe inzichten over jezelf en jouw situatie >Een aangename balans tussen je innerlijk en uiterlijk leven
 • 16 Lessen
 • 2u 10min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Mediteren werkt goed als je veel piekert. Zo leer je afstand te nemen van de hersenspinsels in je hoofd.
 • Je ontwikkelt een positieve relatie met lastige gevoelens en gedachten.
 • Gedurende enkele minuten ben je echt in contact met jezelf. Juist als je vooruit wilt komen is het van belang om af en toe stil te staan en goed voor jezelf te zorgen.
 • Je leert stressprikkels beter op te vangen.

In deze lessen leer je hoe je kunt mediteren op jouw eigen manier om je veerkracht te versterken; iets wat je hard nodig hebt in deze rare, onzekere tijden.
Het doel is niet om te kunnen ontspannen maar het kan wel het gevolg zijn. Nadat je de cursus hebt aangeschaft heb je toegang tot de 6 lessen. En kun je de meditaties beluisteren. Op deze manier kun je op ieder moment, via je smartphone, computer of tablet de meditaties doen. Wanneer en waar je maar wilt, zoals in je slaapkamer, huiskamer, achter je bureau, in het bos, de trein of als je ergens even moet wachten, je meditaties doen. Handig toch!

Wat het je oplevert?

Mediteren werkt goed als je veel piekert. Zo leer je afstand te nemen van de hersenspinsels in je hoofd.

Je ontwikkelt een positieve relatie met lastige gevoelens en gedachten.

Juist als je vooruit wilt komen is het van belang om af en toe stil te staan en goed voor jezelf te zorgen. Gedurende enkele minuten ben je echt in contact met jezelf.

Ook leer je stressprikkels beter op te vangen.

Ben je er te druk voor? Heb je geen tijd?

Deze cursus is ook geschikt voor mensen die niet lang stil kunnen zitten, omdat de meditaties prettig, niet te lang en effectief zijn. Want ja, laten we eerlijk zijn. Er komen momenten tijdens een meditatie dat je denkt: “hoe kom ik hier doorheen?”
Maar wij weten uit ervaring als je dit regelmatig doet dat je er baat bij hebt.

Hoe?

Als je begint krijg je uiteraard een inleiding tot mediteren en kun je vervolgens in je eigen tempo de zes lessen doorlopen. Je ontvangt dus in totaal 6 geleide meditaties.

Ik ga je per les, stap voor stap uitleggen hoe het werkt.>

In iedere les zit een filmpje over de meditatie en een beschrijving ervan. Zodat je precies weet welke meditatie op welk moment goed voor jou

Daarnaast is er een werkboek waarin je door middel van specifieke vragen  bij kunt houden hoe je de meditaties ervaart en welk effect het mediteren op jou heeft.

En je krijgt een logboek waarin je kunt bijhouden wanneer je mediteert. Hierin kun je per meditatie beschrijven in een paar kernwoorden hoe de meditatie op dat moment voelt.

Waarom een cursus volgen als je overal meditaties kunt downloaden?

Door een cursus te volgen kun je het rustig opbouwen. Het programma biedt jou een stok achter de deur. Om het te blijven doen, zodat het op een gegeven moment vanzelf deel uit gaat maken van je dagelijks leven.

Het is belangrijk de achtergrond van mediteren te leren, zodat je weet waartoe het leidt.

In mediteren zit een bepaalde opbouw. Als je die eerst volgt ga je veel beter voelen en begrijpen welke meditaties voor jou het beste werken.

Je krijgt ook theoretische onderbouwing zodat je meer leert over de functie van mindfulness en mediteren.

Op deze manier kun je de meditaties doen, waar en wanneer je maar wilt.

En je zal merken, al na 6 lessen, dat

je je beter voelt,

je zelfverzekerder voelt, en dat

je door mentale en emotionele veerkracht beter om kunt gaan met tegenslag en lastige gevoelens.

Naast de 6 meditaties krijg je belangrijke tips. Ze zijn simpel en meteen toepasbaar.

Over de instructeur

Frank Jonker is sinds 24 jaar coach en mentor. Sinds 10 jaar is hij ook mindfulness trainer. In deze rol heeft hij honderden mensen getraind. In zijn dagelijkse praktijk gebruikt hij zijn kennis, kunde en (levens)ervaring om mensen door een fase van problemen, veranderingen of uitdagingen te leiden en die te gebruiken als hefboom voor groei. Het ontwikkelen van de juiste mindset, leiderschap en veerkracht, kennis, competenties en vaardigheden staat hierbij centraal. Omdat dit in zijn ogen het beste helpt om uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Hij zegt hierover: "iemands potentieel tot uitdrukking brengen is in mijn beleving het mooiste wat er is."

Beoordelingen

3.7 Gemiddelde beoordeling

3 Beoordelingen

 • 5
  0
 • 4
  2
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ik heb steeds de werkboeken uitgeprint, dit op m’n gemak gelezen, de meditatie gedaan, en meteen mijn ervaringen opgeschreven. Dit is heel helpend.
  Het kost ook weinig tijd om het te doen, maar toch heb ik er veel uitgehaald. Ik was me niet bewust dat ik piekerde en me vastbeet in bepaalde gedachten om te checken of ik het goed gedaan heb. Weet nu dat rustige aandacht voor omgeving in contact met eigen lichaam helpt. Enige minpunt het geluidsnivo. Ik moest het volume flink omhoog zetten om de stem goed hoorbaar te laten zijn.

 2. Duidelijk, goed te volgen, prettige stem. leuke cursus!

37Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 34 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.