Zelf animaties maken? Check Adobe Animate

Adobe heeft een heel arsenaal aan programma’s waar creatievelingen helemaal los in kunnen gaan. Animate is er daar eentje van, die je misschien nog niet kunt. Hoog tijd om kennis te maken. 

Animate: omdat animaties overal geliefd zijn

De naam zegt het al: Animate is er om animaties mee te maken. Deze worden tegenwoordig overal gebruikt en maken elke marketingboodschap of video net even wat levendiger.

Het voordeel van animaties ten opzichte van video is dat je veel meer controle hebt over de animatie, en als het ware kunt laten zien wat je wilt. Een dansende eenhoorn vastleggen op camera is net even wat ingewikkelder. 

Daarnaast kun je er je eigen stijl in stoppen zodat het perfect past bij jouw bedrijf. Last but not least: ze brengen je video’s en vlogs echt naar het volgende level. 

Hoe kun je zelf animaties maken?

Het maken van animaties is geen gemakkelijke opdracht. Je hebt er redelijk wat kennis, creativiteit en de juiste tools voor nodig. Animate is een van die tools. Hiermee kan je door middel van vectoranimaties je eigen, professionele animaties maken. 

Natuurlijk leiden er nog meer wegen naar Rome. Check daarom ook onze blog met onze favoriete tools om animaties mee te maken.

Hoe haal je alles uit Adobe Animate?

De naam geeft het al weg, want Animate is dus ook onderdeel van de Creative Cloud (Animate CC), waardoor je makkelijk kan integreren met andere programma’s van Adobe, zoals Photoshop.

Wanneer je als animator aan het werk gaat heb je specifieke programma’s nodig om je project tot een succes te maken. Naast Animate kun je dus ook gebruikmaken van andere apps die goed aansluiten of zelfs integreren met het programma. Er zijn drie programma’s die meteen de aandacht trekken, namelijk:

  • Illustrator, waarmee je de vectorafbeeldingen kan maken om te gebruiken in je animaties.
  • Character Animator, om de karakters te ontwerpen die je met Animate kan gebruiken.
  • After Effects, om de in je video bepaalde effecten of cinematic animations toe te voegen.

Hoeveel kost Adobe Animate?

Het aanschaffen van deze software kan op meerdere manieren. Zo kan je het als enkele tool aanschaffen, dan kost Animate je €24,19 per maand. 

Ook is het mogelijk om het programma als programma binnen de complete Creative Cloud te verkrijgen. In dat geval kost het je €60,49 per maand. 

Dit is bijna drie keer zoveel, maar je krijgt er wel een uitgebreid arsenaal aan designprogramma’s voor terug. 

Kiezen tussen enkel Adobe Animate en de gehele CC moet je natuurlijk zelf doen, maar wij adviseren dat je eerst inventariseert welke programma’s je echt nodig gaat hebben. Heb je er meer dan twee nodig van Adobe? Dan is het zeker de moeite waard om te kiezen voor de volledige Creative Cloud, zeker wanneer hier ook nog eens een actie voor is. 

Leer zelf animaties maken

Wil je van start met Adobe Animate? Gaaf! Wordt snel wegwijs in het programma met een van onze cursussen voor Adobe Animate. Veel plezier, en vergeet je niet de resultaten met ons te delen?

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.