Wat kan je met Adobe Animate?

Nina Westland
  | 
16 maart 2020

Weer zo’n uitgebreid programma van Adobe, waarvan de mogelijkheden eindeloos lijken te zijn. Met dit programma kan je animaties maken, hiervan zijn de toepassingen wederom eindeloos. Ook dit programma is verkrijgbaar binnen de Creative Cloud, de dienst waar Adobe menig design- en marketingprofessional blij mee maakt. Vandaag gaan we je wegwijs maken in het animatieprogramma van Adobe, zodat jij weet wat het is en wat je met Adobe Animate kan.

Welke rol speelt animatie tegenwoordig?

Animatie is binnen de media een belangrijke speler. Je kan je afvragen waarom, want zijn “echte” video’s niet veel makkelijker op te nemen? Dat is waarschijnlijk wel het geval, maar je hebt de volledige controle over de animatie. Als bedrijf of individu kan je dus veel meer en makkelijker je eigen boodschap en communicatiewijze gebruiken. Je kan er volledig je eigen stijl in kwijt en dit maakt het uitermate geschikt voor het internet. Zo worden animaties veelal gebruikt in reclames, games en instructievideo’s (zoals cursussen en YouTube-tutorials).

Wat is Adobe Animate CC?

Het maken van animaties is geen gemakkelijke opdracht, daarom heb je er een specialistisch programma voor nodig. Animate is dat programma, want met dit animatieprogramma kan je door middel van vectoranimaties je eigen, professionele animaties maken. De naam geeft het al weg, want Animate is dus ook onderdeel van de Creative Cloud (Animate CC), waardoor je makkelijk kan integreren met andere programma’s van Adobe, zoals Photoshop.

Waar kan je Adobe Animate kopen?

Uiteraard kan je Animate krijgen bij het programma dat haar heeft ontwikkeld, namelijk Adobe. Lees zeker even verder over het programma op de pagina van Animate.

Hoeveel kost deze animatiesoftware?

Het aanschaffen van deze software kan op meerdere manieren. Zo kan je het als enkele tool aanschaffen, dan kost Animate je €24,19 per maand. Ook is het mogelijk om het programma als programma binnen de complete Creative Cloud te verkrijgen. In dat geval kost het je €60,49 per maand. Dit is bijna drie keer zoveel, maar je krijgt er wel een uitgebreid arsenaal aan designprogramma’s voor terug.

Wat is de betere keuze? Los of de gehele Creative Cloud?

Kiezen tussen enkel Adobe Animate en de gehele CC moet je natuurlijk zelf doen, maar wij adviseren dat je eerst inventariseert welke programma’s je misschien nodig kan hebben. Heb je er meer dan twee nodig van Adobe? Dan is het zeker de moeite waard om te kiezen voor de volledige Creative Cloud, zeker wanneer ze hier ook nog eens een actie voor hebben. Maar dit is dus voor elke individu verschillend. Bekijk dus voordat je de keuze maakt naar wat je misschien nodig gaat hebben.

Met welke programma’s werkt Animate goed samen?

Wanneer je als animator aan het werk gaat heb je specifieke programma’s nodig om je project tot een succes te maken. Naast Animate kan je ook gebruikmaken van andere apps die goed aansluiten of zelfs integreren met het programma. Er zijn drie programma’s die meteen de aandacht trekken, namelijk:

 • Illustrator, waarmee je de vectorafbeeldingen kan maken om te gebruiken in je animaties.
 • Character Animator, om de karakters te ontwerpen die je met Animate kan gebruiken.
 • After Effects, om de in je video bepaalde effecten of cinematic animations toe te voegen.

Leer over Adobe Animate met een cursus

Er is een grote kans dat je als internetontwikkelaar of marketeer in aanraking komt met animaties. In dat geval is het handig om te weten wat je doet. Door middel van een Online Cursus over Animate CC leer je er meer over. Door middel van tutorials met uitgebreide uitleg leer je snel en effectief meer over het animeren met Animate. Hierdoor kan jij binnen een mum van tijd zelf je eigen webanimaties gaan maken! Op zoek naar een andere tool voor animaties?

Ga vandaag nog aan de slag met Animate of leer meer over design!

Artikel uit de categorie:
Design

0 Reacties op "Wat kan je met Adobe Animate?"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.