Yin Yoga – De populaire ‘nieuwe’ yogasoort

Yoga bestaat al ontzettend lang en speelt nu nog steeds bij veel mensen een belangrijke rol in de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zelfs nu ontstaan er nog nieuwe vormen van yoga, zoals Yin Yoga, dat relatief jong is. Deze soort yoga ontstond pas in de jaren ’80 en is dus relatief jong. Deze vorm is enorm populair geworden, daarom schijnen we er vandaag extra licht op!

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een relatief nieuwe variant van Yoga waarin de beoefenaars houdingen lang vasthouden om zo bindweefsel en gewrichten te versterken en versoepelen. Spieren die niet gemakkelijk te bereiken zijn worden met de oefeningen van Yin Yoga ook gerekt. Deze yogavorm is in de jaren ’80 ontstaan in de Verenigde Staten en is sindsdien verspreid geraakt over de rest van de wereld, zo ook Nederland.

Belangrijk bij Yin Yogahoudingen

De yogahoudingen van Yin Yoga zijn erop gericht het lichaam te ontspannen en uit te rekken. Deze yogasoort wordt dan ook vaak gecombineerd met meditatie, dit wordt zelfs aangeraden. Het is belangrijk bij deze yoga om even uit de drukte te gaan en een rustige plek te creëren voor zowel het lichaam als de geest. Meditatie helpt zowel bij het creëren van rust in het lichaam, als het creëren van rust in de geest.

Voor wie is deze yogavorm bedoeld?

Onze yoga-instructeurs zien Yin Yoga als ideale vorm voor iedereen met een ontzettend druk leven. Tegenwoordig is dat in Nederland bijna iedereen. Deze soort Yoga is ook enorm geschikt voor mensen die veel stress ervaren of erg druk zijn mentaal. Deze vorm is dus geschikt voor iedereen die een momentje rust wilt.

Wat heb je er voor nodig?

Een rustige locatie is al een goede start. Dat kan thuis zijn of ergens op een rustige plek zoals een yogastudio of een park. Voor velen is thuis het fijnste, omdat het een vertrouwde omgeving is. Dat maakt het de ideale plek om rust te vinden. Yin Yoga doe je vooral zittend en liggend, daarom is het belangrijk iets te hebben waardoor je comfortabel kan zitten of liggen. Een normale yoga-mat of enkele kussens is daarvoor al voldoende.

Alternatieven voor yin yoga

In plaats van deze vorm kan je ook kijken naar andere vormen van yoga of van ontspanning. Zo is meditatie misschien wat voor je of kan je je focussen op mindfulness of kan je misschien verdiepen in een andere vorm van yoga.

Zelf doen of naar een studio?

Het volgen van lessen over Yin Yoga kan je enorm helpen bij het uitoefenen van de houdingen. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij een yogastudio, waar je samen met anderen of privé in een vertrouwde omgeving de oefeningen kan doen. Hier krijg je dan ook hulp van een instructeur waardoor je de oefeningen vaak net iets beter uitoefent. Je kan het natuurlijk ook zelf doen. Dan kan je bijvoorbeeld thuis de oefeningen doen in je eigen tijd. Aan de hand van video’s, zoals die van onze online cursus Yin Yoga, kan je dan zelf aan de slag.

Doe jezelf een gunst en ga aan de slag met Yin Yoga!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.