Klassikaal en e-learning combineren: zo doet Rea College het

Wie zegt dat je moet kiezen tussen klassikaal of online onderwijs? Rea College laat zien dat het allebei kan. Bij hen kan iedereen terecht die graag een vak wil leren, maar niet in het reguliere beroepsonderwijs terechtkan. En om hun studenten nog beter te ondersteunen, werken ze ook met Soofos Teams. In dit artikel lees je meer over hoe die combinatie werkt. 

Waarom Soofos Teams?

Rea College streefde ernaar om hun speciaal ontworpen onderwijsprogramma’s zowel betaalbaar als toegankelijk te maken voor een bredere groep studenten. De integratie van Soofos Teams is dan ook een strategische zet om deze doelen nog beter te bereiken.

Kostenbesparing door bundeling

“Onze deelnemers volgen maatwerk onderwijs en hiervoor kochten we altijd losse cursussen in. Omdat het goedkoper is om te bundelen en deelnemers zo alle cursussen kunnen volgen zijn we overgestapt op Soofos Teams,” legt de coördinator van Rea College uit. Door cursussen te bundelen, verminderen ze de kosten aanzienlijk, wat het in staat stelt om hun onderwijsbudget effectiever in te zetten.

Toegankelijkheid en vrijheid voor studenten

De overstap naar Soofos Teams bracht ook een belangrijke verandering in hoe studenten toegang krijgen tot leren. “We willen dat studenten zich blijven ontwikkelen en een goede basis leggen om in het werkveld aan de slag te kunnen,” zegt de coördinator. “Soofos Teams maakt dit mogelijk door een uitgebreide bibliotheek van cursussen aan te bieden die onze studenten naar behoefte kunnen verkennen.”

Het implementatieproces

De integratie van Soofos Teams binnen Rea College verliep soepel ze konden vrijwel direct aan de slag. Zo Rea College snel beginnen met het aanbieden van een uitgebreider en meer geïntegreerd cursusaanbod aan hun studenten. 

De soepele integratie en het gemak van set-up zijn ontzettend belangrijk. Met Soofos Teams willen namelijk dat onderwijsinstellingen hun onderwijsstrategieën zich kunnen focussen op wat ere echt to doet, effectief kunnen uitbreiden en verbeteren zonder dat ze met veel technische rompslomp te maken krijgen.

Studenten extra motiveren met Soofos Teams

Motivatie is essentieel in elke leeromgeving, online en klassikaal, en we zien dagelijks dat certificaten daaraan bijdragen. Toch leuk, zo’n papiertje of Pdf’je dat je kunt delen.

Bij Rea College volgen studenten de cursussen stapsgewijs en in hun eigen tempo, beginnend met basisprogramma’s. ”Onze deelnemers volgen stap voor stap, op eigen tempo de cursussen. Meestal starten ze met Photoshop, daarna InDesign, enzovoorts. Deze maatwerkoplossing werkt goed: ze behalen certificaten en in de praktijklessen en op stage passen ze het geleerde toe.” Die combinatie is goud waard als het om motivatie gaat. 

Doordat deelnemers aan een cursus verder kunnen werken wanneer het goed uitkomt, hoeven ze nooit met tegenzin of tijdsdruk door een hoofdstuk te lopen. 

”De resultaten zijn goed; doordat ze de programma’s op eigen tempo kunnen doorlopen behalen ze certificaten wat bijdraagt aan hun scholingsresultaat en ontwikkeling.”

Alles-in-een oplossing

Een van de extra voordelen van Soofos teams is dat je toegang tot een breed scala aan cursussen krijgt, allemaal via een aanbieder. Dat zorgt voor een meer naadloze leerervaring, maar is ook een stuk praktischer administratief gezien: ”we hoeven we cursussen niet los meer in te kopen en studenten kunnen meteen door met de volgende cursus.”

Toekomstige ambities met Soofos Teams

Rea College hoopt dat Soofos Teams studenten zal blijven ondersteunen in hun ontwikkeling en voorbereiding op de arbeidsmarkt. “Ons doel is om studenten continu te laten groeien en hen een sterke basis mee te geven voor hun toekomstige carrières,” benadrukt het management.

Is Soofos Teams ook wat voor jouw organisatie?

Rea College beveelt Soofos Teams van harte aan bij andere onderwijsinstellingen. “Het is handig dat studenten zelf kunnen kiezen welke cursussen ze willen doen en hun eigen voortgang kunnen bijhouden,” aldus de coördinator.

Meer weten? Je kunt Soofos Teams 14 dagen proberen, of plan een gesprek om all je vragen te kunnen stellen!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Stimuleer talent in jouw organisatie

Ontwikkel jezelf én jouw personeel. Schrijf je in en ontvang maandelijks de beste Learning & Development tips in jouw inbox.

Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.