Gratis Cursus Muziek Mixen en Masteren

Matthijs Quaars · 9 november 2021
Maak jij thuis achter de computer je eigen muziek maar klinkt het nog niet zoals je zou willen? Ben jij op zoek naar je eigen sound voor je muziek, of heb je gewoon geen idee waar je moet beginnen? Volg deze gratis cursus en leer de basis om je eigen muziek professioneel te gaan mixen. Na afloop nodig ik je uit om de volledige uitgebreide cursus "muziek mixen en masteren voor beginners" te volgen!
 • 7 Lessen
 • 1u 32min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Gratis meer over het mixen van muziek.
 • Kennismaken met het mixen en masteren.
 • Leer de tools kennen en gebruiken.
 • Begin gratis met deze cursus.

Leer gratis muziek mixen en masteren!

Ik (Matthijs Quaars, van MQ Audio) heb de afgelopen jaren ervaren dat er erg veel onduidelijkheid is over muziek mixen. Online kun je tegenwoordig van alles vinden, maar die tips en tricks helpen jou alleen niet je muzikale doelen te bereiken. Je bent op zoek naar meer, je bent namelijk opzoek naar je eigen geluid.

Om je eigen geluid te vinden heb je voldoende basiskennis nodig en een duidelijke visie. Je moet dus een getest systeem gebruiken, wat je keer op keer kunt blijven gebruiken. Alleen jij hebt het perfecte geluid in je gedachten. Daarom ga ik je helpen deze te vinden!

 

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is bedoeld voor iedere muzikant in Nederland of België die op zoek is naar een duidelijk stappenplan om thuis aan de slag te gaan met mixen. Daarom leer je in deze gratis cursus kennis te maken met de basisprincipes en workflow van het mixen en masteren.

 

De hoofdonderwerpen van deze cursus

De cursus is zodanig opgebouwd om jou een duidelijk beeld te geven wat nu precies moet gebeuren om een muziekstuk goed te laten klinken. Het is opgedeeld in verschillende hoofdstukken om je kennis te laten maken met mixen.

 

Welke tools heb je nodig?

Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen volgen is een computer (met speakers of koptelefoon) en een audiosoftware (Pro Tools, Cubase, Garageband, Reaper, Ableton, enz.) en je kunt direct aan de slag met jouw eigen muziek. Welk programma je gebruikt maakt niet uit.

 

Voor wie is deze cursus muziek mixen en masteren geschikt?

Ben jij muzikant of wil jij beginnen met muziek mixen? Wil jij een de beginselen van mixen ontdekken? Dan is deze gratis cursus geschikt voor jou. Voor iedereen die zelf aan de slag wil met het mixen en masteren van muziek is deze cursus geschikt.

 

Bekijk de volledige cursus →

Over de instructeur

www.instagram.com/diamond_podcasting

www.diamond-podcasting.com

Matthijs Quaars is audiospecialist in podcasting en muziek bij Quaars Productions. Van muzikant naar audiovisueel freelancer naar eigenaar van Diamond Podcasting. Hij is zelfstandig ondernemer in audio en drumt in de internationale metalband Spoil Engine. Cd's, vinylplaten en t-shirts van deze band worden wereldwijd gedistribueerd. Hij wordt ondersteund door merken waaronder Tama drums, Meinl cymbals, Evans drumhead en Balbex drumstokken. Met zijn bedrijf helpt hij zelfstandige ondernemers en professionals bij het vinden van goed geluid voor hun eigen en podcasts en muziek. Matthijs is al meer dan 15 jaar muzikaal actief en heeft een opleiding in audio production aan het SAE Institute gevolgd. Daarnaast heeft hij met een aantal topproducers samengewerkt in de internationale musicscene.

Ratings and Reviews

4.3 Gemiddelde beoordeling

3 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Leuke duidelijke cursus. Ondanks dat ik het jaren geleden het Sound Seminaar in Rotterdam heb gedaan heb weer flink wat bij geleerd als het gaat om geluid mixen.
  Bv voorinstellen equalizers per kanaal, gangbare instellingen effectapparatuur en de eindmix interessanter laten klinken.

 2. hartelijk bedank dat ik mocht deel nemen aan de eerste cursus jullie zullen mij spoedig zien bij de volgende cursus
  ik heb veel geleerd en ben nu wat wijzer opver bepaalde dingen ik had al kennis op gebouwd via youtube maar dit heeft mij veel verder gebracht dan youtube ik heb veel punten op geschreven en veel informatie uit de videos gehaald
  en ja is heel anders dan hoe ik mixte dus hier bij hoop ik nu het juiste geluid te vinden

  tot de volgende cursus

  bedankt en tot gauw

 3. Ik raad iedereen aan om na deze korte (introductie)cursus zeker de volledige cursus te volgen, waar veel meer de diepte in gegaan wordt en je nog meer tools aangereikt krijgt om je eigen sound te ontwikkelen!

Gratis Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 138 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →