Gratis cursus Muziek mixen en masteren

Matthijs Quaars · 18 Januari 2024
Vind je eigen sound. Thuis muziek maken maar ontevreden met het geluid? In deze gratis cursus leer je professioneel mixen en masteren.
 • Beginner
 • 8 Lessen
 • 1u 20min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Gratis meer over het mixen van muziek
 • Kennismaken met het mixen en masteren
 • Leer de tools kennen en gebruiken
 • Muziek mixen en masteren vanaf je computer

Gratis cursus Muziek mixen en masteren

Heb je ooit geprobeerd je muziek te mixen en te masteren, maar raakte je verdwaald in een oceaan van online tutorials? Wij begrijpen je frustratie. Het vinden van je eigen unieke geluid vereist meer dan willekeurige tips en trucs. Het vraagt om een stevige basis van kennis en een duidelijke visie. Daarom bieden wij jou een bewezen systeem dat je keer op keer kunt toepassen. Alleen jij hebt dat perfecte geluid in je hoofd, en onze missie is om je te helpen het te realiseren!

Leer de basisprincipes en workflow om muziek tot leven te brengen

In deze gratis cursus dompel je jezelf onder in de wereld van muziek mixen en masteren. Je leert de basisprincipes en de workflow die nodig zijn om je muziek tot leven te brengen. We bieden een gestructureerde cursus die je de essentiële vaardigheden bijbrengt die je nodig hebt om te excelleren in mixen en masteren. Wat je niet zult vinden, zijn onnodige technische details en verwarrende jargon. Deze cursus is ontworpen om jou te voorzien van de praktische kennis die je direct kunt toepassen op je eigen muziekprojecten.

Wil je meteen álles leren over het mixen van muziek en het vinden van je eigen sound? Volg dan de cursus Muziek mixen en masteren voor beginners!

Een cursus voor iedereen met een passie voor muziek

Deze cursus is specifiek ontworpen voor muzikanten die thuis aan de slag willen met mixen. Of je nu een doorgewinterde artiest bent of net begint, deze cursus biedt jou de mogelijkheid om de kunst van mixen en masteren te verkennen en te beheersen. We verwelkomen iedereen met een passie voor muziek, ongeacht het genre of niveau.

Je hebt alleen een computer nodig

Wat deze cursus onderscheidt, is onze focus op praktische toepasbaarheid en flexibiliteit. Je hebt alleen een computer nodig, voorzien van speakers of een koptelefoon, en standaard audioproductiesoftware zoals Pro Tools, Cubase, Garageband, Reaper, Ableton, en meer. Het maakt niet uit welk programma je gebruikt; onze instructies zijn universeel toepasbaar. Bovendien ben je niet beperkt tot een specifiek muziekgenre. Deze cursus biedt jou de vrijheid om je eigen muzikale reis te creëren en te ontdekken.

Krijg les van audio engineer Matthijs Quaars

Krijg les van Matthijs Quaars van Diamond Podcasting. “Ik ben mijn hele leven al in beslag genomen door geluid en muziek en heb jaren als freelance audio engineer voor muziek- en eventproducties gewerkt.”

Klaar om je muzikale visie tot leven te brengen? Schrijf je in voor deze gratis cursus Muziek Mixen en Masteren en zet de eerste stap naar het realiseren van jouw geluid!

Over de instructeur

www.instagram.com/diamond_podcasting

www.diamond-podcasting.com

Matthijs Quaars is audiospecialist in podcasting en muziek bij Quaars Productions. Van muzikant naar audiovisueel freelancer naar eigenaar van Diamond Podcasting. Hij is zelfstandig ondernemer in audio en drumt in de internationale metalband Spoil Engine. Cd's, vinylplaten en t-shirts van deze band worden wereldwijd gedistribueerd. Hij wordt ondersteund door merken waaronder Tama drums, Meinl cymbals, Evans drumhead en Balbex drumstokken. Met zijn bedrijf helpt hij zelfstandige ondernemers en professionals bij het vinden van goed geluid voor hun eigen en podcasts en muziek. Matthijs is al meer dan 15 jaar muzikaal actief en heeft een opleiding in audio production aan het SAE Institute gevolgd. Daarnaast heeft hij met een aantal topproducers samengewerkt in de internationale musicscene.

Beoordelingen

4.6 Gemiddelde beoordeling

7 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  3
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Duidelijk en heel leerzaam

 2. Al heel veel informatie. Ik ben benieuwd naar de betaalde cursus!

 3. Interessant!
  Een aantal video’s spelen korter dan dat er vermeldt staat (het lijkt alsof ze er gedeeltelijk op staan, ze kappen af

 4. Leuke duidelijke cursus. Ondanks dat ik het jaren geleden het Sound Seminaar in Rotterdam heb gedaan heb weer flink wat bij geleerd als het gaat om geluid mixen.
  Bv voorinstellen equalizers per kanaal, gangbare instellingen effectapparatuur en de eindmix interessanter laten klinken.

 5. hartelijk bedank dat ik mocht deel nemen aan de eerste cursus jullie zullen mij spoedig zien bij de volgende cursus
  ik heb veel geleerd en ben nu wat wijzer opver bepaalde dingen ik had al kennis op gebouwd via youtube maar dit heeft mij veel verder gebracht dan youtube ik heb veel punten op geschreven en veel informatie uit de videos gehaald
  en ja is heel anders dan hoe ik mixte dus hier bij hoop ik nu het juiste geluid te vinden

  tot de volgende cursus

  bedankt en tot gauw

 6. Ik raad iedereen aan om na deze korte (introductie)cursus zeker de volledige cursus te volgen, waar veel meer de diepte in gegaan wordt en je nog meer tools aangereikt krijgt om je eigen sound te ontwikkelen!

GratisLevenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 205 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.