De cursus in het kort:

Alles over het mixen en masteren van muziek.
De geheimen van het mixprogramma kennen.
Leer de technieken kennen en gebruiken.
Aan de hand van videolessen en voorbeelden.

Leer muziek mixen en masteren!

Ik heb de afgelopen jaren ervaren dat er erg veel onduidelijkheid is over het mixen van muziek. Online kun je tegenwoordig van alles vinden, maar die tips & tricks alleen helpen jou niet je muzikale doelen te bereiken. Je bent op zoek naar meer, naar je eigen geluid.

Om je eigen geluid te vinden heb je voldoende basiskennis nodig en een duidelijke visie. Je moet een getest systeem gebruiken wat je keer op keer kunt blijven gebruiken. Alleen jij hebt het perfecte geluid in je gedachten. Ik ga je helpen dit te vinden!

 

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is bedoeld voor iedere thuismuzikant in Nederland of België die op zoek is naar een duidelijk stappenplan om professioneel te gaan mixen en daarnaast zijn of haar eigen geluid. Leer in deze cursus alles wat je nodig hebt om je eigen muziek professioneel thuis te mixen.

 

De hoofdonderwerpen van deze cursus

De cursus is zodanig opgebouwd om jou een duidelijk beeld te geven wat nu precies moet gebeuren om een muziekstuk goed te laten klinken. Het is opgedeeld in verschillende hoofdstukken om je een zo duidelijk mogelijk beeld te geven hoe je een mix moet benaderen. De hoofdvragen van deze cursus zijn:

 • Wat beïnvloedt jouw waarneming van geluid?
 • Wat is het mixdoel?
 • Hoe ontdek je je eigen smaak?
 • Wanneer gebruik je welke tools?

 

Welke tools heb je nodig?

Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen volgen is een computer (met speakers of koptelefoon) en een audiosoftware (Pro Tools, Cubase, Garageband, Reaper, Ableton, enz.) en je kunt direct aan de slag met jouw eigen muziek. Welk programma je gebruikt maakt niet uit. De focus van deze cursus ligt op het waarom en de kennis die je nodig hebt om je eigen keuzes te gaan maken.

 

Voor wie is deze cursus mixen en masteren geschikt?

Ben jij muzikant of wil jij beginnen met mixen? Wil jij een eigen geluid vinden en deze professioneel gaan masteren? Dan is deze cursus geschikt voor jou. Voor iedereen die zelf aan de slag wil met het mixen en masteren van muziek is deze cursus geschikt.

 

Review van deze cursus

Muzikant die de cursus mixen en masteren heeft gevolgd.“Nog voordat de cursus klaar was, kon ik al verschillende processors/effecten toepassen op mijn opnames, waarvan ik tot voor kort nauwelijks wist dat die ook in mijn DAW voorkwamen. Daardoor kon ik al meteen een aantal problemen verhelpen waar ik al jaren tegenaan loop.”

Tijl Damen schrijft kinderliedjes en -rijmpjes, geeft optredens en kindervoorstellingen in heel Nederland en Vlaanderen (en incidenteel daarbuiten). Hij is te boeken als singer-songwriter, verzorgt muziekprojecten en -workshops in het basis- en voortgezet (speciaal) onderwijs en is illustrator.

www.tijldamen.com

 

 

 

 

Wat biedt deze online cursus muziek mixen en masteren?

Vind jouw eigen geluid.

Krijg meer begrip over mixen en masteren.

Meer dan 9 uur aan videolessen.

Volledig Nederlands gesproken.

24/7 toegang tot al het materiaal.

Inclusief oefenbestanden en opdrachten.

 

Ga aan de slag met mixen en masteren, of leer over DJ’en in de DJ cursus!

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én honderden andere Nederlandse cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt voor €19 p/m (maandelijks opzegbaar)
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Matthijs Quaars

www.instagram.com/diamond_podcasting www.quaars-productions.com Matthijs Quaars is audiospecialist in podcasting en muziek bij Quaars Productions. Van muzikant naar audiovisueel freelancer naar eigenaar van Diamond Podcasting. Hij is zelfstandig ondernemer in audio en drumt in de internationale metalband Spoil Engine. Cd's, vinylplaten en t-shirts van deze band worden wereldwijd gedistribueerd. Hij wordt ondersteund door merken waaronder Tama drums, Meinl cymbals, Evans drumhead en Balbex drumstokken. Met zijn bedrijf helpt hij zelfstandige ondernemers en professionals bij het vinden van goed geluid voor hun eigen en podcasts en muziek. Matthijs is al meer dan 15 jaar muzikaal actief en heeft een opleiding in audio production aan het SAE Institute gevolgd. Daarnaast heeft hij met een aantal topproducers samengewerkt in de internationale musicscene.  

Bekijk meer cursussen van Matthijs Quaars →

Cursusoverzicht

HOOFDSTUK 1
De achtergrondkennis 00:22:00
HOOFDSTUK 2
Het doel en plan van aanpak 00:28:00
HOOFDSTUK 3 - DE TOOLS
De signalflow 00:28:00
Equalisers 00:20:00
Compressors 00:20:00
Overige dynamic processors 00:10:00
HOOFDSTUK 4 - DE MIX SESSIE
Organisatie 00:20:00
De ruwe balans 01:10:00
Maximaliseren van de instrumenten 01:17:00
Mixen met bussen 01:28:00
Effecten: Delay 00:47:00
Effecten: Reverb 00:46:00
Automation 00:36:00
Mastering 00:49:00

Reviews

4.9

4.9
7 beoordelingen
 • 5 Sterren6
 • 4 Sterren1
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. topper

  5

  ik heb veel kunnen leren van de cursus jammer dat er geen vervolg van is maar nu kan ik gaan beginnen met mijn producer opleiding dankzij die mix en master cursussen die ik heb gevold op soos hartelijk bedank.

 2. Interessante kennismaking met het mixen

  4

  Een enthousiaste docent maakt het volgen van deze cursus de moeite waard. Veel geleerd. Zaken worden rustig uitgelegd en voorgedaan. Nu vooral zelf veel oefenen.

 3. Bedankt!

  5

  Heel erg fijn en zeker een aanrader. Ik heb nu echt alles op een rijtje in mijn hoofd van wat er moet gebeuren op gebied van mixen en masteren. Ik probeerde heel veel uit te zoeken via youtube, maar aangezien dat toch meestal in het engels is en niet echt een specifieke volgorde heeft, kwam dit heel erg goed voor mij uit. Ik blijf hier zeker lekker mee aan de slag.

  Thanks matthijs!

 4. Veel geleerd!

  5

  Ik had al enige basiskennis over mixen, en zeker masteren, maar deze cursus heeft mij nog veel meer kennis gegeven die ik meteen in de praktijk kan toepassen. Er wordt heel veel informatie gegeven dus een aanrader is zeker om tegelijkertijd een documentje bij te houden waarin je alle informatie nog eens samenvat en dus snel kunt terug kijken. Matthijs, hartelijk dank voor het delen van je informatie!

 5. Duidelijk en stapsgewijs

  5

  Heldere en duidelijke lessen. Schriftelijke vragen wordt uitgebreid op gereageerd en uitgelegd. Zeker v.w.b. prijs/kwaliteitsverhouding een aanrader.

 6. Een grote stap vooruit

  5

  Deze cursus heeft mij een grote stap voorwaarts laten maken in de kwaliteit van mijn eindmixen. Ik hoor een duidelijk verschil tussen het resultaat voor en na het volgen van de cursus. Door de heldere, stapsgewijze uitleg in de cursusvideo’s is mijn werkwijze tijdens het mixen veel gestructureerder en daarmee overzichtelijker geworden. Ik begrijp beter wat ik aan het doen ben en waarom. Daardoor is de drempel voor het starten van een nieuw (mix)project lager en voelt het meer aan als routine, waar ik eerder het gevoel had telkens opnieuw het wiel te moeten uitvinden.

© 2020 - Soofos B.V.