Muziek Mixen en Masteren voor Beginners

Matthijs Quaars · 5 Augustus 2022
Maak jij thuis achter de computer je eigen muziek, maar klinkt het nog niet zoals je zou willen? Ben jij op zoek naar je eigen sound voor je muziek of heb je gewoon geen idee waar je moet beginnen? Volg deze cursus en leer alles wat je moet weten om je eigen muziek professioneel te gaan mixen en masteren. Na afloop kun jij je muziek vol vertrouwen de wereld in sturen!
 • Beginner
 • 14 Lessen
 • 9u 21min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over het mixen en masteren van muziek.
 • De geheimen van het mixprogramma kennen.
 • Leer de technieken kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en voorbeelden.

Leer muziek mixen en masteren!

Ik heb de afgelopen jaren ervaren dat er erg veel onduidelijkheid is over het mixen van muziek. Online kun je tegenwoordig van alles vinden, maar die tips & tricks alleen helpen jou niet je muzikale doelen te bereiken. Je bent op zoek naar meer, naar je eigen geluid.

Om je eigen geluid te vinden heb je voldoende basiskennis nodig en een duidelijke visie. Je moet een getest systeem gebruiken wat je keer op keer kunt blijven gebruiken. Alleen jij hebt het perfecte geluid in je gedachten. Ik ga je helpen dit te vinden!

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is bedoeld voor iedere thuismuzikant in Nederland of België die op zoek is naar een duidelijk stappenplan om professioneel te gaan mixen en daarnaast zijn of haar eigen geluid. Leer in deze cursus alles wat je nodig hebt om je eigen muziek professioneel thuis te mixen.

De hoofdonderwerpen van deze cursus

De cursus is zodanig opgebouwd om jou een duidelijk beeld te geven wat nu precies moet gebeuren om een muziekstuk goed te laten klinken. Het is opgedeeld in verschillende hoofdstukken om je een zo duidelijk mogelijk beeld te geven hoe je een mix moet benaderen. De hoofdvragen van deze cursus zijn:

 • Wat beïnvloedt jouw waarneming van geluid?
 • Wat is het mixdoel?
 • Hoe ontdek je je eigen smaak?
 • Wanneer gebruik je welke tools?

Welke tools heb je nodig?

Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen volgen is een computer (met speakers of koptelefoon) en een audiosoftware (Pro Tools, Cubase, Garageband, Reaper, Ableton, enz.) en je kunt direct aan de slag met jouw eigen muziek. Welk programma je gebruikt maakt niet uit. De focus van deze cursus ligt op het waarom en de kennis die je nodig hebt om je eigen keuzes te gaan maken.

Voor wie is deze cursus mixen en masteren geschikt?

Ben jij muzikant of wil jij beginnen met mixen? Wil jij een eigen geluid vinden en deze professioneel gaan masteren? Dan is deze cursus geschikt voor jou. Voor iedereen die zelf aan de slag wil met het mixen en masteren van muziek is deze cursus geschikt.

Review van deze cursus

Muzikant die de cursus mixen en masteren heeft gevolgd.“Nog voordat de cursus klaar was, kon ik al verschillende processors/effecten toepassen op mijn opnames, waarvan ik tot voor kort nauwelijks wist dat die ook in mijn DAW voorkwamen. Daardoor kon ik al meteen een aantal problemen verhelpen waar ik al jaren tegenaan loop.”

Tijl Damen schrijft kinderliedjes en -rijmpjes, geeft optredens en kindervoorstellingen in heel Nederland en Vlaanderen (en incidenteel daarbuiten). Hij is te boeken als singer-songwriter, verzorgt muziekprojecten en -workshops in het basis- en voortgezet (speciaal) onderwijs en is illustrator.

Wat biedt deze online cursus muziek mixen en masteren?

Vind jouw eigen geluid.

Krijg meer begrip over mixen en masteren.

Meer dan 9 uur aan videolessen.

Volledig Nederlands gesproken.

24/7 toegang tot al het materiaal.

Inclusief oefenbestanden en opdrachten.

Ga aan de slag met mixen en masteren, of leer over DJ’en in de DJ cursus!

Over de instructeur

www.instagram.com/diamond_podcasting

www.diamond-podcasting.com

Matthijs Quaars is audiospecialist in podcasting en muziek bij Quaars Productions. Van muzikant naar audiovisueel freelancer naar eigenaar van Diamond Podcasting. Hij is zelfstandig ondernemer in audio en drumt in de internationale metalband Spoil Engine. Cd's, vinylplaten en t-shirts van deze band worden wereldwijd gedistribueerd. Hij wordt ondersteund door merken waaronder Tama drums, Meinl cymbals, Evans drumhead en Balbex drumstokken. Met zijn bedrijf helpt hij zelfstandige ondernemers en professionals bij het vinden van goed geluid voor hun eigen en podcasts en muziek. Matthijs is al meer dan 15 jaar muzikaal actief en heeft een opleiding in audio production aan het SAE Institute gevolgd. Daarnaast heeft hij met een aantal topproducers samengewerkt in de internationale musicscene.

Beoordelingen

4.7 Gemiddelde beoordeling

14 Beoordelingen

 • 5
  10
 • 4
  4
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Deze cursus is zeer goed opgezet, duidelijke uitleg en on point!
  Het heeft mij zeer veel nieuwe inzichten gegeven in het gehele proces van start tot finish, en nogmaals dank voor het samenstellen van deze cursus.
  MvrG, Jurrien

 2. Dankzij deze cursus heb ik kennis leren maken met veel effecten waarvan ik het bestaan nog niet af wist. Ik beschikte al wel over de basiskennis van equalizers etc. maar compressors en expanders/gates waren toch een stuk ingewikkelder. Nu ik de cursus heb afgerond begrijp ik eindelijk hoe ik deze moet gebruiken. Bedankt!

 3. Ik heb lang getwijfeld voor het volgen van deze cursus.
  Na een tijdje op ik mij toch aangemeld voor deze cursus, en was zeer verrast,
  Duidelijke uitleg, ik heb de cursus ook in 1 keer afgerond, zeer interessant….
  dingen die ik dadelijk in mijn mixen zeker ga toepassen.

 4. Matthijs geeft alle elementen voor een goede mix en master weer in een geordend stappenplan. Hierbij gaat hij meestal niet té diep in details, zodat het overzichtelijk blijft. Mijn eigen ervaring is dat je snel afgeleid wordt door nevenzaken tijdens een mix en daar dan weer in verzandt. Door dit stappenplan blijf je op het goede pad en houdt je je gedachten erbij. Ik (autodidact) ben de cursus gaan doen om hiaten in mijn elementaire basiskennis op te vullen. Ook om te vergelijken hoe een drumcollega met een gedegen opleiding het doet! Het resultaat is dat ik nu besef dat ik een aantal zaken misschien fout aanpakte. Ook zal ik waarschijnlijk veel structureler te werk gaan in de toekomst. Bedankte voor deze fijne cursus Matthijs!

 5. Deze cursus is voor mij een geweldige eerste stap geweest richting het mixen. Het geeft je wat mij betreft genoeg basiskennis om mee aan de slag te gaan, waarna je door het te doen steeds beter leert wat voor jou werkt en wat niet. De mogelijkheid om lessen terug te kijken is voor mij ook handig, omdat het een overweldigende hoeveelheid aan informatie is.

  Dank je wel Matthijs!

 6. Ik vond de cursus erg professioneel opgezet, duidelijk uitgelegd en de case study maakte ook dat je het hele proces van begin tot eind kon meemaken. Matthijs is duidelijk een vakman en het is een voorrecht om hem aan het werk te zien/horen, en daarnaast is hij een prima instructeur.

  Het enige dat ik aan te merken heb is toch de eenzijdigheid van het materiaal waarmee alles gedemonstreerd wordt. Dit genre staat namelijk wel heel ver af van wat ik zelf mix. Het is erg gelikt geschreven en ingespeeld/gezongen en volgepropt met elementen terwijl ik me juist veel meer bezighoud met meer naturel instrumenten als piano en akoestische gitaar en muziek waar iets meer ruimte wordt gelaten en meer dynamiek in zit. Piano en ak. gitaar zijn toch ook veelvoorkomende instrumenten en daar heb ik nu weinig tips of tricks over gekregen. Tegelijkertijd begrijp ik dat het geen doen is om alle genres en alle stijlen of instrumenten te behandelen en dat er voor diepgang in plaats van verbreding is gekozen, al was het voor mij prettiger geweest als die diepgang op een muziekstuk met een minder specifiek genre was toegepast.

  Desondanks heb ik de cursus met veel plezier gevolgd en enorm veel geleerd. Dank je wel Matthijs!!
  Gr. Jordi

 7. ik heb veel kunnen leren van de cursus jammer dat er geen vervolg van is maar nu kan ik gaan beginnen met mijn producer opleiding dankzij die mix en master cursussen die ik heb gevold op soos hartelijk bedank.

 8. Een enthousiaste docent maakt het volgen van deze cursus de moeite waard. Veel geleerd. Zaken worden rustig uitgelegd en voorgedaan. Nu vooral zelf veel oefenen.

 9. Heel erg fijn en zeker een aanrader. Ik heb nu echt alles op een rijtje in mijn hoofd van wat er moet gebeuren op gebied van mixen en masteren. Ik probeerde heel veel uit te zoeken via youtube, maar aangezien dat toch meestal in het engels is en niet echt een specifieke volgorde heeft, kwam dit heel erg goed voor mij uit. Ik blijf hier zeker lekker mee aan de slag.

  Thanks matthijs!

 10. Ik had al enige basiskennis over mixen, en zeker masteren, maar deze cursus heeft mij nog veel meer kennis gegeven die ik meteen in de praktijk kan toepassen. Er wordt heel veel informatie gegeven dus een aanrader is zeker om tegelijkertijd een documentje bij te houden waarin je alle informatie nog eens samenvat en dus snel kunt terug kijken. Matthijs, hartelijk dank voor het delen van je informatie!

Oorspronkelijke prijs was: €99.Huidige prijs is: €49,50.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 224 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.