Smartphone Videografie

Stenificant · 20 Juli 2023

Cinematische video's maken met je smartphone? Zoek dan niet verder, dit is de cursus voor jou! In deze cursus ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je toffe video's maakt met je smartphone.

 • 24 Lessen
 • 1u 51min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • De basis van videografie
 • Vastleggen van cinematische beelden
 • Hoe je video's bewerkt
 • Het zelfvertrouwen om gave video's te maken

Video’s maken met je smartphone

Tegenwoordig maakt de smartphone het voor iedereen mogelijk om video’s te maken en een filmmaker te worden. Je hebt niet meer zoals vroeger een dure camera of filmcrew nodig om films te maken. Want nu zijn de smartphone camera’s zo compact en krachtig, het is niet normaal wat je er mee kunt doen. Er zijn zelfs films en Netflix series gemaakt op een smartphone.
Maar net als elke camera, moet je weten hoe je het moet gebruiken om zoveel mogelijk uit je camera te halen. Vooral met allerlei social media platformen is video’s maken trending.

 

Wat ga je leren in deze cursus?

In deze cursus leer je de basis van videografie, welke camera apps en accessoires je kunt gebruiken om gave video’s te maken. Je leert hoe je een verhaal opzet, en hoe je je voorbereidt voor een filmshoot. Je leert welke camera bewegingen en shots je kunt gebruiken om mooie beelden vast te leggen.  En je leert hoe je al je beeldmateriaal bewerkt tot een visueel meesterwerk.

 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Heb je nog nooit een video gemaakt van begin tot eind, of ben je een beginnende video maker? Of wil je een nieuwe hobby? Dan is deze cursus voor jou!

 

Benodigdheden

In deze cursus gebruik ik een iPhone 11, maar de lessen zijn toe te passen op verschillende smartphone camera’s.
Het belangrijkste wat je nodig hebt om deze cursus te volgen is een smartphone met een camera die tenminste 720p kan filmen. De meeste smartphone camera’s kunnen hetzelfde, alleen zitten de knoppen vaak op een andere plek. In de cursus zal ik tevens andere apparatuur laten zien die je kunt gebruiken om je smartphone videografie naar een hoger niveau te brengen.

 

Het eindresultaat

Na het volgen van de cursus kan jij van begin tot eind cinematische en professioneel uitziende video’s maken met je smartphone.

 

Waarom heb ik deze cursus gemaakt?

Deze cursus heb ik gemaakt omdat video’s maken leuk en trending is.

Wanneer je op een avontuurlijke reis gaat, of je gaat een verjaardag vieren van een bijzonder iemand of je wilt een speciaal evenement vastleggen? Dan zijn dit momenten die je voor altijd mooi wilt vastleggen, zodat je dat moment altijd weer kunt herbeleven. En hoe makkelijk is het dan om je smartphone er bij te pakken en jouw moment vast te leggen?

 

Show don’t tell

Elke lesvideo is duidelijk uitgelegd. Ik vertel en laat je in stappen zien hoe je cinematische video’s maakt. De lessen zijn gestructureerd en ik raad je aan om ze in deze volgorde te bekijken. Zo ontwikkel je je stap voor stap van een beginner tot een smartphone filmmaker.

Dus wil jij leren hoe je cinematische en professioneel uitziende video’s maakt met je smartphone? Schrijf je dan nu in voor deze cursus Smartphone Videografie en begin vandaag nog met leren!

Over de instructeur

Stenificant

2 Cursussen

Mijn naam is Stefan en ik heb geen filmopleiding gevolgd, ik heb alles geleerd van het internet en het bekijken van veel Youtube video's.  Ik ben zo'n 10 jaar geleden begonnen met het maken van dansvideo's en Youtube video's, en wanneer we gezellig met z'n allen wat gingen doen, ben ik de familie videograaf.
Ik heb veel tijd besteed aan videografie en ik heb veel fouten gemaakt. Maar uiteindelijk zagen mensen mijn werk en benaderde zij mij om video's te maken voor hun, en ik kreeg er ook nog voor betaald! Uiteindelijk gaat het erom dat je toepast wat je geleerd hebt. En ik ga jou helpen om gave video's te maken.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

6 Beoordelingen

 • 5
  6
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Een aantal maanden geleden de cursus gevolgd en heb er veel aan gehad. Van met welke apps je het beste kunt werken tot aan uitleg en tips voor welke shots en bewegingen je daarbij moet maken. En vervolgens hoe je dit tot een interessante video kunt maken. Heb sindsdien al veel mooie video’s opgenomen en ben er nog steeds ermee bezig. Ook alles duidelijk en rustig uitgelegd met goede voorbeeld video’s. Kortom een leuke en boeiende cursus!

 2. Interessante cursus, de voorbeelden maken de cursus toegankelijk en makkelijk te volgen. Veel geleerd, ga het zeker toepassen bij mijn volgende vakantiefilm. En Stefan de docent is zeer enthousiast en heeft de cursus zo gemaakt dat een ieder hier iets van opsteekt.

 3. Ik ben nog bezig met de cursus, maar tot nu toe vind ik de cursus leerzaam.
  Er wordt meer met een iphone gewerkt en niet met een android smartphone, maar de lessen kunnen wel toegepast worden op alle smartphones.
  Nuttige informatie. Zeker de moeite waard om deze cursus te volgen!

 4. Voor een beginner zoals ik is de cursus heel goed te volgen. De theorie wordt heel duidelijk uitgelegd met tekst en met videoclips. Deze cursus is ideaal vooral voor wanneer ik vakantie video’s ga maken of dagjes uit.
  Zeker een aanrader!

Oorspronkelijke prijs was: €149,99.Huidige prijs is: €49,99.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 53 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.