De cursus in het kort:

De basis van videografie
Vastleggen van cinematische beelden
Hoe je video's bewerkt
Het zelfvertrouwen om gave video's te maken

Video’s maken met je smartphone

Tegenwoordig maakt de smartphone het voor iedereen mogelijk om video’s te maken en een filmmaker te worden. Je hebt niet meer zoals vroeger een dure camera of filmcrew nodig om films te maken. Want nu zijn de smartphone camera’s zo compact en krachtig, het is niet normaal wat je er mee kunt doen. Er zijn zelfs films en Netflix series gemaakt op een smartphone.
Maar net als elke camera, moet je weten hoe je het moet gebruiken om zoveel mogelijk uit je camera te halen. Vooral met allerlei social media platformen is video’s maken trending.

 

Wat ga je leren in deze cursus?

In deze cursus leer je de basis van videografie, welke camera apps en accessoires je kunt gebruiken om gave video’s te maken. Je leert hoe je een verhaal opzet, en hoe je je voorbereidt voor een filmshoot. Je leert welke camera bewegingen en shots je kunt gebruiken om mooie beelden vast te leggen.  En je leert hoe je al je beeldmateriaal bewerkt tot een visueel meesterwerk.

 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Heb je nog nooit een video gemaakt van begin tot eind, of ben je een beginnende video maker? Of wil je een nieuwe hobby? Dan is deze cursus voor jou!

 

Benodigdheden

In deze cursus gebruik ik een iPhone 11, maar de lessen zijn toe te passen op verschillende smartphone camera’s.
Het belangrijkste wat je nodig hebt om deze cursus te volgen is een smartphone met een camera die tenminste 720p kan filmen. De meeste smartphone camera’s kunnen hetzelfde, alleen zitten de knoppen vaak op een andere plek. In de cursus zal ik tevens andere apparatuur laten zien die je kunt gebruiken om je smartphone videografie naar een hoger niveau te brengen.

 

Het eindresultaat

Na het volgen van de cursus kan jij van begin tot eind cinematische en professioneel uitziende video’s maken met je smartphone.

 

Waarom heb ik deze cursus gemaakt?

Deze cursus heb ik gemaakt omdat video’s maken leuk en trending is.

Wanneer je op een avontuurlijke reis gaat, of je gaat een verjaardag vieren van een bijzonder iemand of je wilt een speciaal evenement vastleggen? Dan zijn dit momenten die je voor altijd mooi wilt vastleggen, zodat je dat moment altijd weer kunt herbeleven. En hoe makkelijk is het dan om je smartphone er bij te pakken en jouw moment vast te leggen?

 

Show don’t tell

Elke lesvideo is duidelijk uitgelegd. Ik vertel en laat je in stappen zien hoe je cinematische video’s maakt. De lessen zijn gestructureerd en ik raad je aan om ze in deze volgorde te bekijken. Zo ontwikkel je je stap voor stap van een beginner tot een smartphone filmmaker.

Dus wil jij leren hoe je cinematische en professioneel uitziende video’s maakt met je smartphone? Schrijf je dan nu in voor deze cursus Smartphone Videografie en begin vandaag nog met leren!

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Stenificant

Mijn naam is Stefan en ik heb geen filmopleiding gevolgd, ik heb alles geleerd van het internet en het bekijken van veel Youtube video's.  Ik ben zo'n 10 jaar geleden begonnen met het maken van dansvideo's en Youtube video's, en wanneer we gezellig met z'n allen wat gingen doen, ben ik de familie videograaf. Ik heb veel tijd besteed aan videografie en ik heb veel fouten gemaakt. Maar uiteindelijk zagen mensen mijn werk en benaderde zij mij om video's te maken voor hun, en ik kreeg er ook nog voor betaald! Uiteindelijk gaat het erom dat je toepast wat je geleerd hebt. En ik ga jou helpen om gave video's te maken.

Bekijk meer cursussen van Stenificant →

Cursusoverzicht

1. Introductie
1.1 Cursus opbouw 00:01:18
1.2 Limitaties en voordelenPROEFLES 00:04:10
1.3 Gefilmd op iPhonePROEFLES 00:03:00
2. Basis videografie
2.1 Witbalans 00:04:05
2.2 Beeldverhouding 00:02:24
2.3 Frame Rate 00:05:01
2.4 ResolutiePROEFLES 00:03:06
2.5 Belichtingsdriehoek 00:05:27
3. Camera apps en accessoires
3.1 Standaard camera app 00:03:15
3.2 Filmic Pro app 00:05:18
3.3 DJI Mimo app 00:03:00
3.4 Film accessoires 00:03:23
4. Voorbereiding
4.1 Basis storytelling 00:04:32
4.2 A-Roll en B-Roll 00:05:15
4.3 Shot list maken 00:01:25
5. Filmen
5.1 CompositiePROEFLES 00:05:25
5.2 Camera standpunten en shots 00:03:21
5.3 Tips voor stabiele camera bewegingen 00:02:26
5.4 Stabilizer camera bewegingen 00:03:32
5.5 Timelapse en hyperlapse 00:03:27
6. Video bewerking
6.1 Tips voor video bewerking 00:08:20
6.2 Basis knipovergangen 00:05:18
6.3 iMovie introductie 00:20:21
7. Achter de schermen
7.1 Save the date 00:11:12

Reviews

5

5
5 beoordelingen
 • 5 Sterren5
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Smartphone Videografie

  5

  Heel vel informatie, soms iets te snel maar toch duidelijk verstaanbaar uitgelegd

 2. Leerzame cursus

  5

  Een aantal maanden geleden de cursus gevolgd en heb er veel aan gehad. Van met welke apps je het beste kunt werken tot aan uitleg en tips voor welke shots en bewegingen je daarbij moet maken. En vervolgens hoe je dit tot een interessante video kunt maken. Heb sindsdien al veel mooie video’s opgenomen en ben er nog steeds ermee bezig. Ook alles duidelijk en rustig uitgelegd met goede voorbeeld video’s. Kortom een leuke en boeiende cursus!

 3. 5

  Interessante cursus, de voorbeelden maken de cursus toegankelijk en makkelijk te volgen. Veel geleerd, ga het zeker toepassen bij mijn volgende vakantiefilm. En Stefan de docent is zeer enthousiast en heeft de cursus zo gemaakt dat een ieder hier iets van opsteekt.

 4. Leerzaam

  5

  Ik ben nog bezig met de cursus, maar tot nu toe vind ik de cursus leerzaam.
  Er wordt meer met een iphone gewerkt en niet met een android smartphone, maar de lessen kunnen wel toegepast worden op alle smartphones.
  Nuttige informatie. Zeker de moeite waard om deze cursus te volgen!

 5. Heel duidelijk

  5

  Voor een beginner zoals ik is de cursus heel goed te volgen. De theorie wordt heel duidelijk uitgelegd met tekst en met videoclips. Deze cursus is ideaal vooral voor wanneer ik vakantie video’s ga maken of dagjes uit.
  Zeker een aanrader!

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.