Online cursus: Omgaan met Emoties – Stoppen met Wegstoppen

Ben jij moe van het uit de weg gaan van jouw gevoelens? Wil jij stoppen met wegstoppen maar weet je nog niet precies hoe? Dan zit je hier goed!In vijf overzichtelijke hoofdstukken leert psycholoog Amber Reuling je meer over emoties en de verwerking daarvan. Je leert op een nieuwe manier om te gaan met jouw emoties. Dit brengt jou meer rust, energie en zal je helpen om milder naar jezelf te zijn.
 • 5 Hoofdstukken
 • 14 Lessen
 • 3u 0min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Je leert je emoties begrijpen
 • Je leert over de verwerking van emoties
 • Je leert ruimte geven aan jouw emoties
 • Je gaat emoties of gebeurtenissen verwerken

Over de instructeur

Ik ben Amber Reuling en ik ben werkzaam als psycholoog.
Mijn ervaring is dat voor sommige mensen de stap naar een psycholoog groot is, ondanks dat zij wel last hebben van een aantal klachten.
Ik wil graag een bijdrage leveren aan deze groep mensen en aan mensen die zichzelf graag verder willen ontwikkelen.

 

Hoe is deze cursus Omgaan met Emoties – Stoppen met Wegstoppen tot stand gekomen?

Voor het maken van deze cursus heb ik gekeken naar wat een veel voorkomend probleem is. Wat ik bij veel mensen zie is dat mensen hun emoties wegstoppen. Dit werkt vaak goed voor even maar op de lange termijn ontstaan er vaak problemen.
Om die problemen te voorkomen of verhelpen heb ik deze cursus gemaakt.

 

In de cursus Omgaan met Emoties – Stoppen met Wegstoppen leer je:

► Waarom je emoties hebt
► Waarom het belangrijk is om ruimte te geven aan jouw emoties
► Hoe je anders naar jouw emoties kunt kijken
► Wat verdriet precies inhoudt
► Hoe de verwerking van emoties gaat
► Wat er gebeurt als je emoties wegstopt
► Hoe je een emotie of gebeurtenis kunt verwerken
► Hoe je emoties of een gebeurtenis los kunt laten

Het wegstoppen van jouw emoties kan je een hoop tijd en energie kosten.
Ik gun het je dat je aan het eind van deze cursus die tijd en energie weer in andere dingen kunt steken.

Lijkt jou dat wat? Dan heet ik je van harte welkom bij de cursus Omgaan met Emoties – Stoppen met wegstoppen.

Over de instructeur

Stap-A

1 Cursus

Amber Reuling is werkzaam als psycholoog. Zij heeft haar master gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Daarna heeft zij verschillende aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd om haar kennis met betrekking tot psychologie verder uit te breiden, waaronder: cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) en Schema Focused Therapy (SFT). Haar ervaring is dat voor sommige mensen de stap naar een psycholoog groot is, ondanks dat zij wel last hebben van een aantal klachten. Met haar online cursussen wil zij een bijdrage leveren aan deze groep mensen en aan mensen die zichzelf verder willen ontwikkelen.

Beoordelingen en Recensies

4.6 Gemiddelde beoordeling

15 Ratings

 • 5
  11
 • 4
  2
 • 3
  2
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Dit is echt een top cursus. Ik heb ontzettend veel geleerd over emoties en hoe ik er het beste mee kan omgaan. Vooral de tip naar je lichaam luisteren vind ik een hele goeie.

 2. Een zinvolle cursus zowel voor hulpverleners alsook voor mensen die graag zelf meer zicht willen krijgen op ‘het ontstaan van emoties en hoe er mee om te gaan’. Pakkende voorbeelden, heldere uitleg, voor ieder wat wils qua mogelijkheden om te onderzoeken hoe jij om gaat met emoties. Fijn de prachtig opgebouwde, daardoor leerzame en helpende audio oefening. En de mogelijkheid alles meerdere keren te beluisteren en/of te oefenen. Heerlijk om door jou, in stapjes, met telkens een rustige en verhelderende uitleg, aan de hand genomen te worden. Ik kan deze cursus zeker aanraden!

 3. De cursus geeft duidelijke uitleg die makkelijk te begrijpen is. Fijne inzichten gekregen!

 4. Door middel van video’s en tekst wordt er per onderwerp uitgelegd hoe bijvoorbeeld de emotie verdriet in elkaar zit. Je krijgt als het ware les in de theorie van de emotie verdriet. Door de kennis die je dan hebt opgedaan, kun je veel beter de bijbehorende opdrachten maken. Daarnaast kun je jezelf al herkennen in de voorbeelden die worden gegeven. Hierdoor kun je al snel jouw emoties plaatsen en bij jezelf nagaan waar de emoties precies vandaan komen. Hierdoor creëert de cursus een bepaald bewustzijn die je met beide handen kunt aanpakken om verder na te denken over je eigen emoties.

 5. Deze cursus heeft mij geholpen wat meer in contact te komen met mijn emoties. De cursus heeft een fijne opbouw met korte filmpjes en toegankelijke opdrachten. Op een laagdrempelige manier leer je zo je gevoelens kennen en leer je hoe je er beter mee om kunt gaan.

 6. Een fijne overzichtelijke cursus die je in je eigen tempo kunt volgen.
  De opdrachten zijn duidelijk en helpend en het is fijn dat er voor ieder wat wils is in de manier waarop je creatief uiting kunt geven aan het onderzoeken van je gevoel.
  De rustige stem van Amber legt goed uit waarom je soms gevoelens wegstopt en hoe je daar anders mee om kunt gaan.

 7. Amber neemt je op een fijne, zachte en rustige manier mee in de wereld van emoties en hoe hier mee om te gaan.
  De stof legt ze op een rustige en duidelijke manier uit. Ze gebruikt veel voorbeelden, zodat het gemakkelijk te begrijpen is. Hierdoor is de cursus voor iedereen toegankelijk.
  De cursus bevat een aantal opdrachten die je handvaten geven om zelf aan de slag te gaan of om te reflecteren op jouw eigen omgang met emoties. Deze opdrachten kan je zelf later nog een keer maken en ze geven je veel inzicht.

  Ik zou deze cursus iedereen aanraden die het lastig vindt om emoties te begrijpen en op een laagdrempelige manier zoekt naar een manier om met emoties om te gaan.

 8. Dit is een cursus waar iedereen wat van kan leren. Of je nu al wat kennis hebt van emoties of niet; het is erg nuttig!!

 9. Ik kan deze cursus echt aanraden! Amber legt op een duidelijke en begrijpelijke manier de concepten en begrippen uit. Ze leert je naar je eigen emoties te kijken, (eventueel) te relativeren en vervolgens ermee om te gaan. De cursus heeft mij voornamelijk geholpen met mij minder overspoeld te voelen door mijn emoties. Ook heeft het geholpen met het begrijpen waar mijn emoties vandaan komen. Nogmaals echt een aanrader!

 10. De cursus is overzichtelijk opgebouwd, Amber neemt je mee in verschillende stappen en onderdelen. De inhoud is duidelijk en gaat goed naar de kern. Er zijn opdrachten die je zelf kunt uitvoeren, en ook later nog kunt toepassen. Ook zijn er veel voorbeelden en vragen die mij aan het denken zetten. Ik heb dan ook meegeschreven zodat ik er zelf later weer verder mee aan de slag kan. Ik vond het een waardevolle leerzame cursus en raad het aan als je een verdieping zoekt voor jouw eigen emoties (en daarmee kom je ook meer te weten over de emoties en processen van anderen!).

 11. Na een periode met veel emoties in mijn leven ben ik blij dat ik deze cursus ben tegen gekomen. Amber legt alles heel fijn uit, en de opdrachten die bij deze cursus zitten hebben mij echt geholpen om mijn emoties niet meer weg te stoppen. Nu kan ik alles meer een plekje geven en gaat het mij verder helpen!

89Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+46 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.