Basiscursus Leidinggeven

Frans · 7 Mei 2024
Ontdek effectieve leiderschapsstijlen en verbeter je vaardigheden met onze Basiscursus Leidinggeven. Geschikt voor beginnende en ervaren leidinggevenden.
 • Alle niveaus
 • 16 Lessen
 • 2u 47min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Krijg inzicht in je kwaliteiten en ontwikkelpunten als (toekomstig) leidinggevende.
 • Werk aan een professionele houding en vaardigheden die essentieel zijn bij leidinggeven.
 • Ontwikkel kwaliteiten waardoor je jouw werk met nog meer effect en plezier kunt uitvoeren.
 • Leer bewust leidinggeven.

Basiscursus Leidinggeven: Ontdek de leidinggevende in jou!

Misschien ben jij door toeval op deze leidinggevende positie terechtgekomen. Of misschien kwam het omdat je opviel door je persoonlijkheid, of je talent, of je vakkennis. Het leidinggeven ben je nu in de praktijk aan het leren. En daardoor kun je tegen vragen aan lopen. Niet iedereen wordt geboren als leider, maar leiderschapsvaardigheden kunnen wel ontwikkeld worden. Deze cursus helpt je jouw eigen leiderschapsstijl te identificeren en te verfijnen, zodat deze echt bij je past en effectief is binnen jouw team.

 • Vind ik leidinggeven eigenlijk wel leuk?
 • Hoe ga ik om met spanningen in mijn team?
 • Hoe krijg ik het werk gedaan?
 • Hoe kan ik beter leren leidinggeven?

Of je nu een beginnend leidinggevende bent of al wat ervaring hebt, deze online Basiscursus Leidinggeven helpt je deze vragen te beantwoorden. Leer leidinggeven op een manier die past bij jouw stijl en persoonlijkheid, en ontdek hoe je jouw team met plezier en succes kunt aansturen!

Wat ga je leren in deze Basiscursus Leidinggeven?

In deze cursus krijg je door middel van korte filmpjes de basis van leidinggeven in het kort uitgelegd:

Je leert bewust leiding te geven.
Je ontdekt de kracht van goede communicatie.
Je krijgt inzicht of jouw stijl van leidinggeven past bij jouw team.
Je krijgt handvatten bij het geven van opdrachten en instructie.
Je leert hoe je op een gemotiveerde manier kunt delegeren en beïnvloeden.
Je krijgt inzicht in de processen in je team.
En je maakt kennis met de krachtigste manier van leidinggeven!

Na afloop van deze cursus heb je een werkboek met praktische achtergrondinformatie en praktische tests waarmee jij een indruk krijgt van jouw vaardigheden als leidinggevende.

Voor wie is deze cursus?

Wil je snel en effectief de kern van leidinggeven begrijpen? Zoek je naar de essentiële tools om met vertrouwen je team te leiden? Dan is deze cursus perfect voor jou. Of je nu al ervaring hebt als leidinggevende op middenkaderniveau, of je voorbereidt op een toekomstige leiderschapsrol, deze cursus biedt wat je nodig hebt.

Deze cursus is ook ideaal voor iedereen die onverwachts in een leidinggevende positie is beland, en voor praktijkmensen die snel geavanceerde leiderschapstechnieken willen leren. Met onze gerichte aanpak krijg je niet alleen inzicht in de basis van effectief leiderschap, maar ook de praktische vaardigheden om jouw team met vertrouwen en competentie te sturen.

Waarom is deze cursus waardevol voor jou?

Misschien ben je in je rol als leidinggevende gegroeid door je expertise of natuurlijke charisma, en merk je nu dat je tegen specifieke uitdagingen aanloopt. Of misschien vraag je je af hoe je de spanningen binnen je team kunt verminderen en de productiviteit kunt verhogen. Deze cursus biedt praktische oplossingen en technieken die je direct kunt toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden.

Wil jij met meer plezier en minder stress leidinggeven, dieper inzicht verkrijgen in effectieve leiderschapsstijlen, en ontdekken hoe je jouw team succesvol kunt aansturen? Schrijf je nu in voor de Basiscursus Leidinggeven en til jouw leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau. Jouw team wacht op jou!

Over de instructeur

Frans

2 Cursussen

Frans Schrijver is al 25 jaar werkzaam als (sociaal) ondernemer.
Frans heeft aan de basis gestaan van de grootste online handelsplaats van Nederland en was mede eigenaar / directeur van een organisatie met 22 vestigingen en 1000 medewerkers.

Frans ontdekte dat zijn passie lag bij de ontwikkeling van mensen en organisaties. Dat resulteerde in een carrièreswitch in 2011. Vanaf dat moment heeft Frans zich verder toegelegd op het coachen, trainen en adviseren.

Deze ommezwaai heeft naast het trainen, coachen en adviseren twee nieuwe activiteiten opgeleverd;

1) In 2014 is www.leiderschapsplein.nl opgericht. Via Leiderschapsplein.nl worden leiderschapstrainingen verzorgd voor leidinggevenden op middenkaderniveau.

2) Daarnaast is Frans directeur/bestuurder van een sociale onderneming in Amersfoort.

Beoordelingen

4.2 Gemiddelde beoordeling

12 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  6
 • 3
  2
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Super uitgebreide cursus, heel waardevol!

 2. De cursus Leidinggeven (coachend leiderschap) was waardevol en verrijkend. Ik waardeerde vooral de praktische benadering en de bruikbare tips die direct toepasbaar zijn.

 3. De inhoud van de cursus in erg leerzaam.
  De kwaliteit van de filmpjes is wat minder.

 4. Goede basis voor een beginnend leidinggevenden. De lessen zijn goed te volgen maar zouden qua geluid nog beter kunnen. Goede cursus voor iemand die begint met het geven van leiding.

 5. De cursus is makkelijk in eigen tempo te volgen. De filmpjes geven een korte instructie voordat de les doorgesproken wordt.
  Soms is de toelichting tijdens de les niet goed verstaanbaar.
  Iedere les wordt met uitgebreide tekst of oefening aangevuld, waar ik nog meer informatie uit kon halen voor de theorie of voor een zelf test.
  Dank voor deze informatie.

 6. Ik heb nooit de ambitie gehad om leiding te geven, maar na deze cursus zou ik het wel kunnen proberen.
  Fijne stem. Soms wel jammer van de achtergrondgeluiden.

 7. Prima cursus, leerzaam, kan alleen geen certificaat aanvragen doordat de cursus niet afgerond kan worden..

 8. Leerzame cursus waarin ik veel praktische zaken toe kan passen in mijn huidige baan. Maakt mij als leidinggevende zelfverzekerder.

 9. Deze cursus is een absolute must voor beginnende leidinggevenden. Verhelderend en duidelijke uitleg over de “kunst” van het leidinggeven. Voor mij had het zeker toegevoegde waarde.
  Deze cursus zou ook voor leidinggevenden als opfriscursus gebruikt kunnen worden, het is nooit verkeerd om weer eens terug te gaan naar de basis.

97Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 63 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.