Welke cursus fotografie past het beste bij jou?

We hebben als mensen het gevoel dat we alles vast moeten leggen, dit is een soort natuurlijke drang. Anders hebben we het gevoel dat we de herinneringen kwijtraken. Niet vreemd dat je dus je fotocamera meeneemt op vakantie, tijdens een weekendje weg, of gewoon tijdens het maken van een wandeling. Foto’s zijn natuurlijk ideaal om te delen. Dus hoe tof zou het zijn als jij je vrienden en familie kan verassen met prachtige foto’s die je zelf hebt gemaakt?

Dan moet je het wel kunnen.

En met “het” bedoelen we natuurlijk het maken van mooie professionele foto’s. Waar begin je? Er zijn zoveel manieren om kennis te maken met fotografie. Denk aan blogs met goede tips, cursussen met honderden lessen over het onderwerp en dan zijn er nog de trainingen waar je de “echte” wereld in gaat om de theorie in praktijk te brengen. Ze hebben allemaal een eigen charme. Hoe weet je wat het beste bij jou past?

Toffe fotografieblogs

Blogs zijn er voor de mensen die de minimale ervaring met het onderwerp al hebben. Deze blogs bevatten kleine tips over hoe je sommige dingen nét iets beter kan doen. Een goed voorbeeld hiervan is de blog van Moor Fotografie. Hier geeft de blogger niet alleen tips, maar laat hij ook zien hoe hij sommige dingen net iets slimmer aanpakt dan de gemiddelde fotograaf. Erg leerzaam dus voor mensen die al iets verder zijn dan de beginnende fotografen.

Je krijgt op zulke blogs niet alleen tips over fotografie, maar bijvoorbeeld ook over nabewerking in programma’s zoals Lightroom en Photoshop. Op Soofos hebben we ook uitgebreide blogberichten met tips, bijvoorbeeld over natuurfotografie en portretfotografie.

Uitgebreide fotografiecursussen

Deze cursussen zijn enorm nuttig voor zowel de beginnende als de iets-meer-ervaren en moderne fotografen. Je kan bijvoorbeeld beginnen met een basiscursus over fotografie, maar je kan ook een verdiepende cursus volgen zoals de cursus natuurfotografie of landschapsfotografie. Soofos instructeur Martijn van Weeghel heeft, in samenwerking met 13 vakexperts, een complete online cursus fotografie ontwikkeld waarin je werkelijk álles leert over fotografie. Van hoe je camera werkt, tot timelapse, werken in een studio, macrofotografie én fotobewerking.

Welke cursus fotografie past het beste: Misschien een natuurfotografie cursus?

Wil je een waslijst aan tips voor natuurfotografie? Zoek niet verder.

Trainingen in de “echte” wereld

Offline trainingen en workshops zijn zeker voor een onderwerp zoals fotografie enorm aan te raden. Bijna elke fotograaf is liever buiten dan binnen, en dat maakt een workshop enorm effectief. Je gaat in dat geval direct en onder begeleiding aan de slag met het in praktijk brengen van wat je zojuist hebt geleerd.

Welke cursus fotografie is er voor jou?

Er is een breed scala aan verschillende soorten fotografie, en dus is er ook een grote hoeveelheid verschillende cursussen te vinden over fotografie. Als je het overzicht van fotografiecursussen bekijkt, zie je dat meteen. Daarom maken we ook nog een onderscheid in de basiscursussen fotografie en verdiepende cursussen fotografie.

Basiscursussen fotografie

Deze cursussen zijn bedoeld voor de startende fotografen, die eigenlijk géén idee hebben waar ze moeten beginnen. De basiskennis van fotografie is belangrijk, zodat je weet wat de camera kan, en wat jij met de camera kan. De digitale camera is een mooi stuk gereedschap, maar kan snel complex worden. In een basiscursus leer je niet alleen om te gaan met de camera, maar leer je ook de omgeving optimaal te benutten, zodat je de perfecte foto kan maken.

Twee leuke cursussen waar je snel mee kan starten zijn bijvoorbeeld de cursus Straatfotografie van Jeroen Swolfs, of de cursus digitale fotografie. Dit zijn enorm leuke cursussen waar je snel meer leert over fotograferen. Heb jij geen digitale camera, maar wel een iPhone? Bekijk dan zeker ook de laagdrempelige cursus iPhone fotografie.

Verdiepende cursussen fotografie

In de verdiepende cursussen, leer je onder andere over specifieke deelgebieden binnen de fotografie, zoals portretfotografie, natuurfotografie en landschapsfotografie. Deze cursussen vind je in het overzicht met digitale fotografiecursussen. Deze cursussen zijn vooral geschikt wanneer je geïnteresseerd bent in één specifieke richting van fotografie.

Veel plezier met het schieten van het perfecte plaatje!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.