Profielfoto van
Instructeur

Marieke

Handtherapie

1

Aantal cursussen
Gem. beoordeling

Maak kennis met Marieke

Mijn vooropleiding is Ergotherapie, welke ik afgerond heb in mei 2011. Al tijdens de opleiding werd snel duidelijk dat ik affiniteit had met het behandelen van hand- en polsproblemen. Ik zie sinds het afronden van de Ergotherapie opleiding mensen van jong tot oud, sporters en musici, bouwvakkers, kapsters, en iedereen voor wie de handen op welke manier dan ook belangrijk zijn in het dagelijks leven. Echter nam ik ook de reguliere ergotherapie vragen op zoals het aanmeten en afstellen van rolstoelen, adviseren over woningaanpassingen en hulpmiddelen, het geven van scootmobieltraining en trainen van ADL vaardigheden (zoals aankleden, wassen en eten).

In 2016 heb ik de opleiding Handtherapie (AOHT) afgerond bij Handtherapie Nederland. Sindsdien heb ik me volledig toegelegd op de behandeling van hand- en polsproblemen. Door mijn werkervaring in een gespecialiseerde kliniek heb ik leren samenwerken met (plastisch) chirurgen en verschillende handoperaties mogen zien. Ik leerde veel over de fases van herstel van een gezond lichaam bij een verscheidenheid aan hand- en polsklachten, en weet nu hoe ik het natuurlijk herstel kan ondersteunen.

Momenteel behandel ik 4 dagen in de week mensen met handklachten in een gezellige en moderne praktijkruimte bij Ergotherapie Leidsche Rijn in Vleuten, 5 minuten fietsen van mijn huis. Mijn werk combineer ik met mijn gezin en verschillende sportmomenten in de week.

Marieke geeft les over deze onderwerpen

Algemene Gezondheid Gezondheid Lichaam Senioren

Cursussen

  • Sterke handen en polsen

    14,95
    1
    34

    Versterk je handkracht met deze cursus. Ontdek houdingsadvies en thuisoefeningen. Als handtherapeut ontwikkelde ik dit toegankelijke programma. Voorkom klachten, verbeter dagelijkse activiteiten!

Blogs

Deze instructeur heeft nog geen blogs

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.