Sterke handen en polsen

Marieke · 6 November 2023

Versterk je handkracht met deze cursus. Ontdek houdingsadvies en thuisoefeningen. Als handtherapeut ontwikkelde ik dit toegankelijke programma. Voorkom klachten, verbeter dagelijkse activiteiten!

 • Beginner
 • 5 Lessen
 • 35min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer de juiste uitgangshouding voor handen en polsen bij oefeningen
 • Leer hoe je onbelaste handoefeningen uitvoert middels peesglijden en een balletje
 • Leer kracht opbouwen in je handen en polsen door weerstandsoefeningen
 • Weten wat polsstabiliteit is en hoe je het kan trainen

Voor wie is de cursus “Sterke handen en polsen” bedoeld?

Heb jij het idee dat je zwakkere handen of polsen hebt, dat je steeds meer moeite krijgt met het omdraaien van je autosleutel of voorwerpen niet goed meer kan vasthouden? Dan zou deze cursus wat voor jou kunnen zijn. 

Gemaakt door een handtherapeut

Mijn naam is Marieke Vermeulen en ik ben handtherapeut van beroep, met als vooropleiding ergotherapie. Ik werk dagelijks met mensen die hand- of polsklachten hebben. De meeste klachten zijn makkelijk te voorkomen door je handen of polsen beter belastbaar te maken, daarom heb ik deze cursus heb samengesteld. Door het volgen van deze cursus weet jij in ieder geval zeker dat je de kennis hebt over je handen en polsen, en welke oefeningen kan doen om je handkracht te verbeteren.

Maak je handen beter belastbaar

Met deze training zorg je ervoor dat je handen beter belastbaar worden om de dagelijkse handelingen gemakkelijker uit te kunnen blijven voeren. Let op: dit is geen geschikte cursus als je al (forse) handklachten hebt. Dan verwijs ik je door naar de huisarts – die je vervolgens hopelijk weer doorverwijst naar een handtherapeut. Voor vragen over handtherapie kun je me rechtstreeks benaderen via de contactgegevens op mijn website: www.handtherapie-utrecht.nl

Dus, wil jij sterkere handen en polsen zodat je klachten kunt voorkomen? Ga dan vandaag aan de slag met deze cursus. Veel leer- en oefenplezier!

Over de instructeur

Marieke

1 Cursus

Mijn vooropleiding is Ergotherapie, welke ik afgerond heb in mei 2011. Al tijdens de opleiding werd snel duidelijk dat ik affiniteit had met het behandelen van hand- en polsproblemen. Ik zie sinds het afronden van de Ergotherapie opleiding mensen van jong tot oud, sporters en musici, bouwvakkers, kapsters, en iedereen voor wie de handen op welke manier dan ook belangrijk zijn in het dagelijks leven. Echter nam ik ook de reguliere ergotherapie vragen op zoals het aanmeten en afstellen van rolstoelen, adviseren over woningaanpassingen en hulpmiddelen, het geven van scootmobieltraining en trainen van ADL vaardigheden (zoals aankleden, wassen en eten).

In 2016 heb ik de opleiding Handtherapie (AOHT) afgerond bij Handtherapie Nederland. Sindsdien heb ik me volledig toegelegd op de behandeling van hand- en polsproblemen. Door mijn werkervaring in een gespecialiseerde kliniek heb ik leren samenwerken met (plastisch) chirurgen en verschillende handoperaties mogen zien. Ik leerde veel over de fases van herstel van een gezond lichaam bij een verscheidenheid aan hand- en polsklachten, en weet nu hoe ik het natuurlijk herstel kan ondersteunen.

Momenteel behandel ik 4 dagen in de week mensen met handklachten in een gezellige en moderne praktijkruimte bij Ergotherapie Leidsche Rijn in Vleuten, 5 minuten fietsen van mijn huis. Mijn werk combineer ik met mijn gezin en verschillende sportmomenten in de week.

Beoordelingen

4 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

14,95Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 31 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.