Vervolgcursus fotobewerken met Gimp – Deel 1

Deze vervolgcursus Gimp is een mooie aanvulling op de basiscursus. Heb je al basiskennis van Gimp? dan is deze cursus fijn om je gimpskills te verfijnen.

  • Beginner
  • 4 Hoofdstukken
  • 12 Lessen
  • 10 Toetsen
  • 4u 56min
  • Cursus Certificaat

Dit staat je te wachten:

  • Het vervolg op de basiscursus Gimp.
  • Met leuke bonus, de Gimp-cheat-sheet!
  • Selecties maken en leren tekenen.
  • Extra informatie over het vervolg deel 2

Wat ga je zoal leren in deze vervolgcursus Gimp?

Selecteren op kleur: daarmee kan je een redelijk egaal kleurbereik, zoals een blauwe lucht, verwijderen achter ingewikkelde vormen zoals takken. Inclusief onderstaande oefening. In deze oefening voeg je twee foto’s samen en geef je de boom een andere achtergrond.

Het voorgrond-selectiegereedschap en het schaartje: hiermee gaan we een lieveheersbeestje veranderen van kleur door het lieveheersbeestje te selecteren op twee verschillende manieren. Ontdek zelf met welke manier jij het liefst werkt.

Selectie omkeren, opslaan en maken van transparantie: Hierbij is een oefening waarmee je een leuk tekst effect leert creëren. Zoals in de afbeelding hieronder.

Het padgereedschap: Hiermee maak je vectorlijnen, die altijd scherp zijn. Je leert ook hoe je zo’n pad kunt bewerken en aanpassen. Om te oefenen ga je een autootje tekenen met vectorlijnen en een doolhof maken om te leren hoe je vectorlijnen kunt aanpassen.

Verder in deze vervolgcursus Gimp!

Krijg uitleg over de passer, het vergrootglas en het pipetje:

Daarbij hoort een lekkere pittige oefening waarin we een logo van Calvin Klein gaan nabouwen met een andere tekst. Vanwege copyrights laat ik deze alleen als voorbeeld zien binnen de les. Dus ben je nieuwsgierig? Doe dan vooral mee 😉

Je gaat leren hoe je objecten ten opzichte van elkaar, en van hulplijnen en selecties kunt uitlijnen. Met behulp van een leuke oefening die ik nu nog even niet verklap.

Je gaat leren transformeren met o.a. het geïntegreerd transformeer gereedschap. En daarbij is een oefening waarbij je het beeldscherm van een laptop gaat vervangen voor een nieuw beeldscherm. (digitaal wel te verstaan 😉)

Naast het transformeren, oefen je hier ook het knippen en plakken, afbeelding toevoegen aan een andere foto. Kortom een hele leerzame oefening.

Een extra bonus in deze vervolgcursus

De eerste les bevat een leuke bonus. De Gimp-cheat-sheet, die je kunt downloaden als PDF-bestand om zelf uit te printen. Deze sheet bevat de meestgebruikte sneltoetscombinaties.

Ga vandaag nog aan de slag met een Gimp-cursus!

Over de instructeur

Mijn naam is Mariëlla Wassing en ik werd op 1 april 1966 geboren te Gouda. als peuter en kleuter tekende ik al veel en eenmaal op school kreeg ik vaak goede cijfers voor tekenen maar ook voor wiskunde. Dat bleek een prima combinatie voor het leren van grafische software. Ik kon op een gegeven moment een baan krijgen bij een reclame bedrijf als ik binnen enkele weken het programma Adobe Photoshop voldoende beheerste om mijn opdrachten uit te kunnen voeren. En dat is me gelukt zonder één enkele cursus of schooldag. Ik vond het werken met grafische programma's zo leuk dat ik ook met andere programma's van Adobe leerde werken. Tijdens mijn carrière in de grafische industrie leerde ik in de praktijk nog veel meer over digitaal beeld.  Ik vond het vooral leuk om mijn kennis door te geven aan de stagiaires die ik begeleidde van het Grafisch Lyceum en het Nimeto.

 

Na mijn grafische werkzaamheden kon ik geen afscheid nemen van het fotoshoppen. Ik deed mee aan allerlei fotoshop wedstrijden om mijn skills te verbeteren, met succes!
Maar omdat ik het Adobe pakket toch te duur vond voor thuisgebruik, zocht ik uiteindelijk een voordeliger alternatief.  En zo vond ik mijn nieuwe vriend: Gimp. Het afscheid  nemen van Adobe viel wel wat zwaar. Ik ontdekte dat er maar weinig Nederlandse handleidingen te vinden waren over het programma Gimp. Ik heb toen besloten om zelf wat YouTube tutorials te maken. Het spreekwoord: "Al doende leert men." is hier dan ook volledig op zijn plaats.

De eerste reacties op mijn video's waren zo leuk dat ik besloot een complete cursus te schrijven.  En nog eentje, en nog eentje, en wie weet nog wel meer. Want vooral die leuke reacties geven mij dan weer de kick om nog meer leuke lessen te maken.

Als ik niet bezig ben met het bewerken van afbeeldingen, dan vind je mij achter de schildersezel met kwast en olieverf, of wandelend in een natuurgebied, gewapend met mijn digitale camera.

 

 

34,95Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 30 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.