Digitale kunst met Midjourney

Martijn · 6 November 2023
Met Midjourney AI maak je in een mum van tijd de mooiste afbeeldingen. Van fotorealistische landschappen tot fantastische karakters tot abstracte beelden die van je scherm afspatten; in deze cursus laat ik je alles zien.
 • Alle niveaus
 • 20 Lessen
 • 1u 20min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Snel en efficiënt werken met Midjourney
 • Gedetaileerd, professioneel artwork maken
 • De beste prompts leren kennen
 • Communiceren met Midjourney

De toekomst van kunst met AI

Ben je ook zo iemand die boordevol ideeën zit, maar moeizaam hoogwaardig werk uit je pen krijgt? Zit je vaak om inspiratie verlegen, of mis je de motivatie om die te uiten? Welkom in de wondere wereld van AI art, met behulp van Midjourney.

Wat is midjourney?

Midjourney is een Artificial Intelligence, oftewel een kunstmatige intelligentie of neuraal netwerk, wat gespecialiseerd is in het creëren van beelden op basis van tekstinvoer. Je typt in wat je graag wilt zien, zoals een muis in een ridderpak op een slagveld, en Midjourney gaat aan de slag om op basis van de honderden miljoenen afbeeldingen die op internet staan, jouw creatie op het scherm te toveren. Vaak met verbluffend goede resultaten.

Praktische cursus Midjourney

Deze cursus is erop gericht om je in ruim een uur tijd alles te leren wat je moet weten om creatief helemaal los te gaan Midjourney, en je ideeën uit je brein te leren trekken naar je beeldscherm.

Dit is in grote mate afhankelijk van hoe je communiceert met Midjourney, welke woorden je wel en ook niet moet gebruiken, concepten zoals licht en kwaliteit waar je mee bekend moet zijn, en andere technische aspecten van beeldcreatie. Daarop ligt boven alles de focus van de cursus: Midjourney duidelijk maken wat jij wilt zien, voor de beste resultaten. De cursus bestaat over het algemeen uit korte video’s die later in de cursus onderdeel gaan uitmaken van het grotere plaatje, wanneer je zelfstandig de mooiste beelden tevoorschijn tovert. Binnen luttele seconden!

De cursus Midjourney

De cursus bestaat uit 20 lessen, verdeeld over 3 modules:

Over AI kunstwerken en Midjourney

Communiceren met Midjourney

Algemene tips, tricks en advies

Voor wie is de cursus Midjourney geschikt?

Deze cursus is voor (aspirant) grafici die hun skills willen uitbreiden en voor conceptartiesten en kunstenaren die hun werkwijze willen optimaliseren. Het is dé cursus voor mensen met een interesse in illustratie en kunst, die snel prachtige resultaten willen behalen.

Dus, wil jij jouw ideeën tot leven brengen met de mooiste beelden en illustraties? Begin dan vandaag met deze cursus!

Over de instructeur

Martijn

74 Cursussen

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen

4.7 Gemiddelde beoordeling

16 Beoordelingen

 • 5
  11
 • 4
  5
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Te Gek, ik ga snel kijken wat Martijn nog meer voor cursussen heeft 😉

 2. Duidelijke uitleg met bijbehorende video’s, mooie basis om mee te starten zonder dat het overweldigend voelt. Was er zo doorheen en ondanks dat ik al even aan het experimenteren ben met Midjourney toch nog wat tips eruit kunnen halen.

 3. Prima cursus – ik kan van start met Midjourney. Vlotte bondige uitleg, professioneel.

 4. Zeker een goede start cursus om te beginnen met Midjourney. Ik ga er ieder geval eens mee aan de slag, denk dat het in begin niet makkelijk zal zijn, maar ieder begin is moeilijk. Martijn legt het heel rustig en duidelijk uit, zoals in zijn andere cursussen. Ik kan het aan iedereen aanraden om de cursus te volgen, evenals de andere cursussen van Martijn

 5. Leuke en zeer interessante cursus. Martijn legt het heel duidelijk uit! Alleen jammer dat de gratis versie vaak niet werkt, doordat het erg druk is op de site. Daardoor heb ik niet mee kunnen oefenen. Ik ga het zeker proberen op latere tijdstippen om goed te kunnen oefenen! Dank je Martijn!

 6. Topcursus! Bedankt Martijn! En nu vooral heel veel gaan oefenen..

 7. Duidelijke uitleg. Door de ontwikkelingen bij Midjourney zijn verschillende onderdelen helaas achterhaald.

 8. Interessante cursus als introductie in de wereld van AI imaging. Altijd handig om Midjourney als basisidee te gebruiken voor eigen werk.

49Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 125 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.