SEO training

Sterk · 22 Juli 2023

SEO (Search Engine Optimization). Met onze SEO (zoekmachineoptimalisatie) cursus leer je aan de hand van praktische voorbeelden en concrete stappen hoe je succes kan behalen met een gedegen SEO strategie!

 • 5 Lessen
 • 4 Toetsen
 • 2u 20min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Wat SEO is.
 • Hoe je zoekgedrag van je doelgroep achterhaalt.
 • Hoe je een pagina vindbaar maakt.
 • Hoe je resultaat kan meten.

Zoekmachine Optimalisatie Cursus (SEO)

Wat betekent SEO (zoekmachine optimalisatie) nou eigenlijk? Hoe kan je ervoor zorgen dat je op positie #1 in Google komt? Wil jij antwoord op deze én andere SEO- en online marketing-gerelateerde vragen? Dan is deze SEO training echt wat voor jou!

Voor wie is de Zoekmachine Optimalisatie Training geschikt?

De zoekmachine optimalisatie (SEO) training is geschikt voor (junior) online marketeers, marketingmedewerkers, marketingmanagers en communicatieprofessionals die hun kennis over zoekmachine optimalisatie willen verdiepen en direct hun kennis in de praktijk willen brengen.

Wat houdt de SEO cursus in?

Deze SEO cursus biedt handvatten voor het bepalen van je zoekmachine optimalisatie strategie en leert je hoe je gericht meer relevante bezoekers naar je website kan trekken naar je website of webshop. Zoekmachine optimalisatie is het fundament van een goede online marketingstrategie en biedt ondersteuning voor andere online middelen zoals Google Ads, conversie optimalisatie en e-mailmarketing. De training zit vol met praktische tips en handige checklists om direct aan de slag te gaan!

Wat kan je met de Zoekmachine Optimalisatie Cursus (SEO)?

Na afloop van deze SEO training kan je zelf analyseren op welke zoektermen je doelgroep zoekt, relevante content produceren, zorgen voor een verbeterde positie binnen zoekmachines en daardoor meer bezoek naar je website genereren.

Wil je zorgen voor méér organische bezoekers, méér online omzet & niet steeds afhankelijk zijn van een (online) marketingbureau, dan is deze training uitermate geschikt voor jou!

Na afloop van de cursus kan je aan de slag met de volgende zaken:

✅Diepgaande kennis op het gebied van SEO.
✅Werken met tools om je werk gemakkelijker te maken.
✅Vast te stellen waar je de focus op moet leggen en waar je moet starten.
✅Hoe je intern collega’s kan informeren en eventueel rapporteren aan directie.
✅Hoe jij hoger kan scoren in Google, je bereik kan vergroten en je doelgroep op de juiste kanalen kan aanspreken.
✅Een praktisch stappenplan om te starten.

Over de instructeur

Sterk

1 Cursus

Heb jij een webshop of website en wil je meer omzet uit je bestaande bezoekers/klanten halen? Dan ben je bij mark@ing aan het juiste adres. Wij adviseren niet alleen, maar wij zorgen voor een praktische aanpak die jou helpt om stap voor stap meer omzet te realiseren. Dit doen wij door het verschaffen van meer Inzicht, meer Conversie en meer Bezoek.

Beoordelingen

4.2 Gemiddelde beoordeling

40 Beoordelingen

 • 5
  10
 • 4
  27
 • 3
  2
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Deze cursus bied heldere informatie met gestructureerde en opbouwende lessen. De toetsen tussendoor zijn heel erg fijn om te zien of je de kennis al beheerst en om bij te schaven waar nodig. Ik kan verder alleen niet zien welke vragen ik juist en welke ik onjuist heb beantwoord. Ook bij het eindexamen zie ik niet hoeveel en welke vragen ik goed heb alleen dat ik ben geslaagd. Verder prima cursus om de basis van SEO onder de knie te krijgen.

 2. Fijne cursus waar alles behapbaar en stap voor stap wordt uitgelegd. Aan het einde komt alles goed samen en kun je gelijk aan de slag.

 3. Geeft goed inzicht in de basisprincipes en termen

 4. Prima SEO basistraining. De uitleg is duidelijk en prettig om naar te luisteren. Er worden ook handige tools gedeeld.

 5. Heel veel gehad aan deze cursus, zeker een aanrader om te volgen!

 6. Informatief en fijn, nu kan ik zeker aan de slag

 7. Een in het algemeen leerzame training. De spreekster is soms slecht te verstaan, maar misschien komt dit omdat ik geen Nederlands native speaker ben. De ultieme wijsheid levert de cursus nog niet op!

 8. Ondanks we al veel wisten toch ook weer nieuwe ideeën opgedaan

 9. Goede cursus voor beginners waarin je de basis leert van SEO. Alles wordt duidelijk uitgelegd. Van mij zouden wel de video’s korter mogen. Nu kijk je een halfuur naar dezelfde video, waardoor je makkelijker je aandacht verliest dan bij meerdere kortere video’s van een minuut of vijf. Een fijn onderdeel van de cursus vind ik de toetsen bij elk hoofdstuk. Zo kan je je kennis te meten en erachter te komen waar knelpunten zitten en waar je extra aandacht aan moet besteden.

 10. Een cursus die een goed stappenplan biedt voor de optimalisatie voor Google, aanrader indien er weinig ruimte en tijd is binnen je bedrijf om hiermee aan de slag te gaan.

69Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 141 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.