Dit ga je leren:

Wat SEO is.
Hoe je zoekgedrag van je doelgroep achterhaalt.
Hoe je een pagina vindbaar maakt.
Hoe je resultaat kan meten.

Zoekmachine Optimalisatie Cursus (SEO)

Wat betekent SEO (zoekmachine optimalisatie) nou eigenlijk? Hoe kan je ervoor zorgen dat je op positie #1 in Google komt? Wil jij antwoord op deze én andere SEO- en online marketing-gerelateerde vragen? Dan is deze SEO training echt wat voor jou!

Voor wie is de Zoekmachine Optimalisatie Training geschikt?

De zoekmachine optimalisatie (SEO) training is geschikt voor (junior) online marketeers, marketingmedewerkers, marketingmanagers en communicatieprofessionals die hun kennis over zoekmachine optimalisatie willen verdiepen en direct hun kennis in de praktijk willen brengen.

Wat houdt de SEO cursus in?

Deze SEO cursus biedt handvatten voor het bepalen van je zoekmachine optimalisatie strategie en leert je hoe je gericht meer relevante bezoekers naar je website kan trekken naar je website of webshop. Zoekmachine optimalisatie is het fundament van een goede online marketingstrategie en biedt ondersteuning voor andere online middelen zoals Google Ads, conversie optimalisatie en e-mailmarketing. De training zit vol met praktische tips en handige checklists om direct aan de slag te gaan!

Wat kan je met de Zoekmachine Optimalisatie Cursus (SEO)?

Na afloop van deze SEO training kan je zelf analyseren op welke zoektermen je doelgroep zoekt, relevante content produceren, zorgen voor een verbeterde positie binnen zoekmachines en daardoor meer bezoek naar je website genereren.

Wil je zorgen voor méér organische bezoekers, méér online omzet & niet steeds afhankelijk zijn van een (online) marketingbureau, dan is deze training uitermate geschikt voor jou!

Na afloop van de cursus kan je aan de slag met de volgende zaken:

✅Diepgaande kennis op het gebied van SEO.
✅Werken met tools om je werk gemakkelijker te maken.
✅Vast te stellen waar je de focus op moet leggen en waar je moet starten.
✅Hoe je intern collega’s kan informeren en eventueel rapporteren aan directie.
✅Hoe jij hoger kan scoren in Google, je bereik kan vergroten en je doelgroep op de juiste kanalen kan aanspreken.
✅Een praktisch stappenplan om te starten.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.

Probeer 7 dagen gratis  
 • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
 • Probeer 7 dagen volledig gratis
 • Maandabonnement vanaf €19 per maand
Meer informatie over Soofos Plus

Over de Instructeur

Profielfoto

mark@ing

Heb jij een webshop of website en wil je meer omzet uit je bestaande bezoekers/klanten halen? Dan ben je bij mark@ing aan het juiste adres. Wij adviseren niet alleen, maar wij zorgen voor een praktische aanpak die jou helpt om stap voor stap meer omzet te realiseren. Dit doen wij door het verschaffen van meer Inzicht, meer Conversie en meer Bezoek.Onder deze peilers vallen de volgende trainingen:Meer inzichtGoogle Tag Manager, Analytics & Search ConsoleMeer bezoekersZoekmachine optimalisatie Zoekmachine adverteren E-mailmarketing Social mediaMeer conversie Conversie optimalisatieMet meer dan 10 jaar ervaring in huis zijn wij hét online marketing bureau in Waalwijk dat meer haalt uit je webshop of website. Dit doen wij onder andere door van je klanten ambassadeurs te maken. Onze slogan luidt dan ook: Van Klant naar Fan.

Bekijk meer cursussen van mark@ing →

Cursusoverzicht

Wat is SEO?
De basis van SEO (video) 00:35:00
De basis van SEO (toets) 00:05:00
Zoekwoord-onderzoek
Zoekwoord-onderzoek (video) 00:35:00
Zoekwoord-onderzoek (toets) 00:05:00
Pagina's vindbaar maken
Pagina’s vindbaar maken (video) 00:25:00
Pagina’s vindbaar maken (toets) 00:05:00
Je resultaat meten
Meten = weten! (video) 00:20:00
SEO EINDEXAMEN 00:05:00
*BONUS* - Handige handleidingen, links & checklists
*BONUS* – Handige handleidingen, links & checklists 00:05:00

Reviews

4.2

4.2
15 beoordelingen
 • 5 Sterren4
 • 4 Sterren10
 • 3 Sterren1
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Goede basis

  4

  Tijdens deze cursus heb ik veel nieuwe termen geleerd, en de basis van SEO. Alles wordt goed en duidelijk uitgelegd. Op het einde wordt alles nog een keer goed samengevat, wat erg helpt bij het onthouden van de kernpunten.

 2. Prima basiscursus SEO

  4

  Als je geen voorkennis hebt, is dit een goede manier om SEO te ontdekken. Ik vond vooral de uitleg van een zoekwoordenanalyse interessant en praktisch.

 3. Leerzaam en prettig uitgelegd

  5

  Goede cursus om als websitebouwer de basis van SEO beter te begrijpen. Vooral de verwijzingen naar de besproken tools zijn voor mij zeer nuttig om meteen ervoor te zorgen dat een website technisch goed wordt neergezet!

 4. Prima cursus

  4

  De cursus is perfect om de basisvaardigheden van SEO te begrijpen en te leren. Duidelijke video’s en duidelijke uitleg tijdens de video’s.

 5. Duidelijke SEO cursus

  4

  De SEO cursus van Mark@ting was een goede opfrisser voor mijn reeds opgedane kennis over SEO. Jody legt alles op een duidelijke manier uit en gebruikt hiervoor relevante praktijkvoorbeelden.

 6. SEO Training

  5

  Hele fijne SEO training waarbij je in verschillende delen meer te weten krijgt over SEO. Jody geeft de cursus op een fijne manier, praat rustig waardoor het heel goed te volgen is! Na elk onderdeel wordt er een kleine toets gehouden om te kijken of je de stof goed hebt begrepen wat een leuke interactieve manier is om te testen of de stof goed begrepen is. Door deze cursus is mijn kennis over SEO zeker uitgebreid! 🙂

 7. Leerzame onderwerpen

  4

  Lesstof van deze cursus was zeer interessant en helder. Uitleg van alle onderwerpen was erg duidelijk.
  Als beginner in SEO zou ik dit iedereen kunnen aanraden!

 8. Duidelijke training

  4

  Je wordt stap voor stap meegenomen in de belangrijke aspecten van SEO. Ook krijg je praktische tools aangereikt die je direct in de praktijk kunt toepassen.

 9. Leuke en interessante cursus

  4

  De SEO cursus is leerzaam en goed te volgen.

 10. Fijne en duidelijke cursus

  4

  Prima cursus voor een eerste instap in SEO. Praktisch en je kan makkelijk mee klikken met je eigen website.

 11. Leerzaam

  4

  Een leerzame cursus met handige tools en duidelijke vaardigheden, die je direct in de praktijk kunt brengen om de vindbaarheid van je webpagina’s te verbeteren.

 12. Prima basistraining

  4

  Prima SEO basistraining. Duidelijke structuur & aanpak met handige tools

 13. Prima basiscursus

  3

  Goede cursus om de basis van SEO onder de knie te krijgen. Prettig om te luisteren, maar ik vond de filmpjes wat aan de lange kant. De ‘toetsen’ mogen misschien ook wat uitdagender zijn. Al met al wel een prima basiscursus om SEO te begrijpen

 14. Nuttige SEO training

  5

  Naar aanleiding van deze training heb je alle handvatten om te beginnen met SEO. Op een eenvoudige manier worden de verschillende onderwerpen toegelicht en de voorbeelden die worden gegeven zorgen voor veel verheldering. Tevens worden er handige tools toegelicht waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

 15. Interessante en erg leerzame SEO cursus!

  5

  Zojuist de online SEO training gevolgd en geleerd over alles omtrent hoger scoren in Google! Tijdens de cursus werd alle informatie nog extra verduidelijkt met voorbeelden. Dit gaf me direct een goed beeld hoe je de theorie moet gaan toepassen in de praktijk. Deze online training is zeker een aanrader!

© 2020 - Soofos B.V.