Krijg tot 100% vergoed op een Soofos traject

Start met een online leertraject en krijg tot €1000,- vergoeding met STAP. Leer nieuwe digitale vaardigheden van authentieke docenten.

Wat is het STAP budget? ✨

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar voor het leren van nieuwe skills.

Wie kan het STAP budget gebruiken?

Voor bijna iedereen die in Nederlands woont is het STAP budget beschikbaar. Dit zijn de voorwaarden:

Zo werkt het

💡 1. Kies een traject

Kies een van de nieuwe opleidingen samengesteld door Soofos en schrijf jezelf in. Maak een goede keuze, je kunt je STAP budget maar één keer gebruiken

✍️ 2. Bevestig jouw aanvraag

Bij  het portaal van het UWV kun je de aanvraag bevestigen. Je kunt hier vanaf 2 mei inloggen met jouw DigID. Je kunt starten vanaf 2 juni.

👨‍💻 3. Start met leren!

De subsidie is goedgekeurd? Je kunt dan direct starten. De overheid maakt de subsidie direct aan ons over, jij hoeft ons niets meer te betalen. Focus dus direct op jouw nieuwe opleiding!

🎓 4. Rond jouw opleiding af!

Jij wilt toch zo veel mogelijk leren? Rond jouw opleiding af, dit is ook een van de voorwaarden van de subsidie. Je ontvangt na afronding direct een certificaat. 

Kies een van deze trajecten

Grafisch vormgever

Leer meer over grafische vormgeving en het gebruik van belangrijke tools om vorm te geven. Je volgt eerst een introductie in Grafische vormgeving en leert de belangrijkste begrippen en principes. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op verschillende design programma’s en hoe je dit in de praktijk kunt inzetten.

Online Marketeer

In dit traject leer je de basis van online marketing. Van het opzetten van een funnel tot het maken van een e-mail campagne en het schrijven van SEO teksten. Je begint met een overzicht en introductie in het onderwerp. Vervolgens leer je aan de hand van verschillende zelfstudie cursussen hoe je dit inzet in de praktijk. Je kunt zelf bepalen welke verdiepingen je wilt behalen.

Ontwerpen met Adobe Illustrator

In dit traject leer jij ontwerpen met Adobe Illustrator. Ook leer je de fijne kneepjes van vormgeving, grafisch ontwerp, typografie, en het gebruik van kleuren.

Webdesigner

In dit traject leer je zelf websites bouwen en vormgeven met WordPress. Naast begrip van het CMS WordPress, leer je ook de principes van HTML & CSS, zodat je echt stappen kunt maken.

Dit maakt leren bij ons zo uniek

Leren waar en wanneer je wil

Zelf bepalen wat, waar en wanneer je leert. Geen saaie boeken of seminars — jij gaat aan de slag met praktische video’s! We willen dat je plezier beleeft aan leren. Waar je dit doet, is aan jou. Volg de lessen thuis op je computer, in de trein op je iPad, of op je telefoon vanuit de hangmat – jij bepaalt! 

Krijg les van echte experts

Geen presentatoren die een stuk tekst voordragen, maar echte specialisten die zelf het cursusmateriaal hebben ontwikkeld. Al onze online cursussen zijn zorgvuldig samengesteld door een expert in het vakgebied. Echte mensen die jou echt kunnen helpen.

Cursisten zijn gek op ons (en wij op hun)

Al meer an 50,000 cursisten gingen je voor, en zij beoordelen ons gemiddeld met een 9.1. Lees hier hun ervaringen.

Veelgestelde vragen

Het STAP budget is een subsidie van €1000 voor het volgen van cursussen. Je kunt deze inzetten om o.a. deze trajecten of geselecteerde cursussen op Soofos te volgen. Meer informatie vind je op: stap-budget.nl

Niet alle cursussen zijn te volgen met het STAP budget. Het gaat specifiek om cursussen die gericht zijn op het professionaliseren van jezelf. 

We hebben hier een aantal interessante trajecten samengesteld, die een aantal cursussen en aanvullende informatie bevatten. In de trajecten vind je meerdere cursussen, aanvullende opdrachten, oefeningen en handige informatie. Hiermee maak je optimaal gebruik van jouw STAP budget.

Wil je liever losse cursussen volgen? Als een cursus te volgen is met jouw STAP budget, staat dit vermeld op de pagina. 

Je kunt het STAP-budget 1x per jaar gebruiken. Maak dus een goede keuze! 

Kijk op stap-budget.nl voor de specifieke voorwaarden. 

Het werkt iets anders dan wat je gewend bent op Soofos, en je zult iets meer handelingen moeten uitvoeren.

Stap 1: Kies jouw traject of cursus en registreer je hiervoor op Soofos.

Stap 2: Ga naar het UWV en log in met jouw DigiD. Daar kun je het traject bevestigen, of met de ontvangstbevestiging jouw traject aanvragen.

Stap 3: Het UWV neemt de aanvraag in behandeling. Indien deze wordt goedgekeurd, kun je ongeveer 30 dagen na jouw aanvraag starten.

Jij kunt nu beginnen met leren en de trajecten of cursussen volgen!

Belangrijk: Rond het traject of de cursus af. Met het certificaat van deelname wordt jouw uiteindelijke subsidie goedgekeurd.

Er is vanuit de overheid een aantal voorwaarden gesteld, waarvan de belangrijkste is dat je ook daadwerkelijk het traject volgt. 

Indien je het traject niet afrondt binnen een jaar, is er een kans dat het UWV de subsidie bij jou terugvraagt. Je draagt dan zelf op voor de kosten. Als jij serieus bent en dus aan de slag gaat met jouw traject of cursus zal dit geen probleem zijn. 

Verder zijn de volgende dingen belangrijk om te weten:

  • Er is een maximum budget beschikbaar vanuit de overheid, op = op. Elke 2 maanden komt een deel van dit budget vrij.
  • Je kunt maximaal 1x per jaar gebruik maken van de regeling
  • Niet alle cursussen vallen onder deze regeling. Ook een leerabonnement (zoals Soofos Plus) valt er niet onder. Je kunt het STAP budget hier niet voor gebruiken.

De trajecten zijn zorgvuldig samengestelde paden welke meerdere cursussen en onderdelen bevatten. Het is vaak een iets meer overkoepelend onderwerp, zoals online marketing, waar specifieke cursussen – zoals SEO – ondersteunen om de juiste kennis te krijgen. 

De trajecten bevatten dus vaak meerdere cursussen  van verschillende instructeurs, die samen een geheel traject vormen. Zo krijg je álle informatie die je nodig hebt om jouw nieuwe doelen te bereiken.

Dit is jouw moment! Ga aan de slag en haal alles uit jezelf met onze trajecten!

Leer gratis op Soofos

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.