Krijg tot 100% subsidie op een Soofos traject

Start met een online traject en krijg tot €1000,- subsidie met STAP. Leer nieuwe vaardigheden van authentieke instructeurs

Wat is het STAP budget? ✨

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar voor het leren van nieuwe skills.

Wie kan het STAP budget gebruiken?

Voor bijna iedereen die in Nederlands woont is het STAP budget beschikbaar. Dit zijn de voorwaarden:

Zo werkt het

💡 1. Kies een traject

Kies een traject van Soofos en schrijf jezelf in. Maak een goede keuze, je kunt je STAP budget maar één keer gebruiken

✍️ 2. Bevestig jouw aanvraag

In het portaal van het UWV kun je de aanvraag bevestigen. Dit kan vanaf het moment dat de nieuwe ronde start. Wees er snel bij want het budget gaat er doorgaans snel doorheen.

👨‍💻 3. Start met leren!

Is de subsidie goedgekeurd? Je kunt starten met het traject vanaf jouw opgegeven startdatum. De overheid maakt de subsidie direct aan ons over, jij hoeft ons niets meer te betalen.

🎓 4. Rond jouw opleiding af!

Zorg dat je de eindopdracht met een voldoende afrondt voor de einddatum van jouw traject. Dit is ook een van de voorwaarden van de subsidie. Je ontvangt na afronding een certificaat.

Kies een van deze trajecten

Grafisch vormgever

Leer meer over grafische vormgeving en het gebruik van belangrijke tools om vorm te geven. Je volgt eerst een introductie in Grafische vormgeving en leert de belangrijkste begrippen en principes. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op verschillende design programma’s en hoe je dit in de praktijk kunt inzetten.

Adobe Photoshop Expert

In dit traject leer je afbeeldingen professioneel en tot in de perfectie bewerken met Photoshop en krijg je alle krachtige gereedschappen van het fotobewerkingsprogramma van Adobe goed onder de knie. Je gaat zelf aan de slag in de diverse praktische opdrachten, zodat je uiteindelijk zelf de mooiste foto’s kunt bewerken.

Ontwerpen met Adobe Illustrator

In dit traject leer jij ontwerpen met Adobe Illustrator. Ook leer je de fijne kneepjes van vormgeving, grafisch ontwerp, typografie, en het gebruik van kleuren. Ook ga je jouw opgedane kennis gelijk toepassen in leuke en praktische opdrachten, waar je o.a. een logo en huisstijl gaat leren ontwerpen. 

Maak een professionele online cursus

In dit traject ga je jouw kennis en expertise vertalen naar een (online) cursus. Van het bepalen van je doelgroep en cursus onderwerp, tot het maken van professionele video’s en het vermarkten van jouw cursus. Aan de hand van praktische opdrachten en feedback-rondes werk je toe naar het maken van je eigen online cursus.

SEO-traject: Meer klanten en bezoekers met je website

Verover Google met SEO (Search Engine Optimization) en haal meer bezoekers en klanten binnen met je website. In duidelijke lessen boordevol tips en trucs leer je precies hoe SEO werkt en hoe je hoog in Google komt. Klaar om je website écht succesvol te maken? Schrijf je dan in voor het SEO-traject!

Professioneel werken met Excel

In dit traject leer je alles over Microsoft Excel. Van het toepassen van formules en functies tot uitgebreide data-analyses. Daarnaast leer je Excel compleet naar je hand te zetten, koppelingen maken tussen verschillende bestanden en leer je hoe je binnen het programma gebruik kunt maken van macro’s en formulieren. 

Leren programmeren

In dit traject leer je te programmeren, vanaf het begin. Je gebruikt hiervoor een van de meestgebruikte programmeertalen ter wereld: JavaScript, de taal van het web. Deze taal is heel laagdrempelig en is daardoor de ideale springplank naar andere programmeertalen zoals C# en TypeScript.

Hands-on React

In dit traject leer je hoe je applicaties kunt maken in React, één van de meest gebruikte frameworks ter wereld dat o.a. is gebruikt om Facebook, Instagram, Airbnb, Netflix en Uber in te maken. Je rondt het traject af door een applicatie te bouwen. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe een echte React applicatie eruit ziet!

Allround DTP-er met Adobe

In dit traject leer je alles van Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop zodat jij zelf professionele publicaties kunt maken, geprint en digitaal. Tijdens het traject maak je leuke en praktische opdrachten om je de stof eigen te maken, zodat je uiteindelijk in staat bent om zelf flyers, boeken en andere publicaties te ontwerpen.

Maak professionele publicaties met InDesign

In dit overcomplete leertraject InDesign leer je alles over het ontwerpen van brochures, flyers, magazines en digitale publicaties. Met de leuke praktische opdrachten ga je o.a. aan de slag met het maken van volledige brochure die na afloop meteen naar de drukker zou kunnen.

Video's maken met After Effects

Hoe denk je als een video creator? In dit overcomplete traject leer je hoe je professionele video’s kunt maken met Adobe After Effects. Van het inrichten van je werkruimte, het ontwerpen van animaties, flitsende overgangen maken, animeren in 3D en karakteranimatie tot het toevoegen van special effects aan je video.

Interieurdesigner met Vectorworks

In dit traject leer jij de basistechnieken van het tekenen in 2D en 3D zodat je jouw ideeën kunt omzetten in de prachtigste interieurontwerpen met het programma Vectorworks. Natuurlijk ga je ook praktisch aan de slag met jouw nieuwe kennis, door een ruimte te ontwerpen en na te denken over de presentatie hiervan.

Online Marketeer

In dit traject leer je de basis van online marketing. Van het opzetten van een funnel tot het maken van een e-mail campagne en het schrijven van SEO teksten. Je begint met een overzicht en introductie in het onderwerp. Vervolgens leer je hoe je dit inzet in de praktijk. Je kunt zelf bepalen welke verdiepingen je wilt behalen.

Webdesigner

Leer zelf websites bouwen en vormgeven met WordPress. Naast begrip van het CMS WordPress, leer je de principes van HTML & CSS. Je gaat direct praktisch aan de slag met het opzetten van je eigen WordPress website. Vervolgens leer je hoe je verdere bewerkingen kunt doen met HTML & CSS en hoe je zelf landingspagina’s kunt opzetten én vormgeven.

Animeren met Blender

In dit traject leer je alles over het ontwerpen van 3D scenes, realistische materialen toepassen op je ontwerpen, je beelden animeren, werken met simulaties en nog veel meer. De kennis die je tijdens het traject opdoet, ga je meteen in de praktijk inzetten in de verschillende praktische opdrachten, zoals het animeren van een levensechte oceaan.

Professioneel mindmappen

In dit traject leer je hoe je de techniek mindmappen effectief kunt inzetten bij studeren, brainstormen, plannen, presenteren, notuleren, aantekeningen maken, beslissingen nemen, inzicht krijgen, overzicht houden en nog véél meer. Naast de theorie achter mindmappen, ga je ook praktisch aan de slag met mindmappen op papier en digitaal.

Dit maakt onze trajecten zo uniek

Recht op je doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Krijg les van de allerbeste

Trajecten gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs, De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Live sessies en feedback

Bij een traject zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de maandelijkse live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen en instructeurs je graag verder helpen.

Veelgestelde vragen

Het STAP budget is een subsidie van €1000 voor het volgen van cursussen. Je kunt deze inzetten om trajecten op Soofos te volgen. Meer informatie vind je op: stap-budget.nl

Op Soofos kan je alleen trajecten met het STAP-budget volgen. Deze trajecten zijn zorgvuldig samengesteld en worden vanuit Soofos gegeven. In de trajecten krijg je alleen les van de allerbeste instructeurs die op basis van onze selectie criteria zijn uitgekozen. 

Dit kun je verder verwachten van een traject:

 • Kwalitatieve videolessen en opdrachten
 • Live sessies met experts uit de praktijk
 • Vragen stellen en discussie mogelijkheden met de instructeur(s) en mede studenten in de traject groep
 • Eindopdracht (incl. feedback)
 • Certificaat van deelname als je het traject voldoende afrondt

Klik hier om alle trajecten op Soofos te bekijken.

Je kunt het STAP-budget 1x per jaar gebruiken. Maak dus een goede keuze! 

Kijk op stap-budget.nl voor de specifieke voorwaarden. 

Het werkt iets anders dan wat je gewend bent op Soofos, en je zult iets meer handelingen moeten uitvoeren.

Stap 1: Kies jouw traject en registreer je hiervoor op Soofos.

Stap 2: Ga naar het UWV en log in met jouw DigiD. Daar kun je het traject bevestigen, of met de ontvangstbevestiging jouw traject aanvragen.

Stap 3: Het UWV neemt de aanvraag in behandeling. Indien deze wordt goedgekeurd, kun je ongeveer 30 dagen na jouw aanvraag starten.

Jij kunt nu beginnen met leren en het traject volgen!

📣 Belangrijk: Rond het traject af. Met het certificaat van deelname wordt jouw uiteindelijke subsidie goedgekeurd.

Er is vanuit de overheid een aantal voorwaarden gesteld, waarvan de belangrijkste is dat je ook daadwerkelijk het traject volgt. 

Indien je het traject niet afrondt binnen de termijn van 6 maanden, is er een kans dat het UWV de subsidie bij jou terugvraagt. In dat geval dien je het traject dus zelf te betalen.

Verder zijn de volgende dingen belangrijk om te weten:

 • Er is een maximum budget beschikbaar vanuit de overheid, op = op. Elke 2 maanden komt een deel van dit budget vrij.
 • Je kunt maximaal 1x per jaar gebruik maken van de regeling
 • Alleen de trajecten op Soofos vallen onder de STAP regeling. Je kunt het STAP budget op Soofos niet voor iets anders gebruiken.

Er is een aantal belangrijke verschillen met losse online cursussen op Soofos:

 1. De videolessen van een traject zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De trajecten zijn dus van de hoogste kwaliteit.
 2. In het traject worden meermaal live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
 3. Een traject werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor krijgt.
 4. Tijdens het traject heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.

Het traject duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om het traject succesvol af te ronden.

Dit is jouw moment! Ga aan de slag en haal alles uit jezelf met onze trajecten

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.