Ontdek de online opleidingen op Soofos.

DTP Opleiding met Adobe

In deze opleiding leer je alles van Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop zodat jij zelf professionele publicaties en ontwerpen kunt maken, geprint en digitaal. Scroll verder en ontdek wat deze online opleiding tot DTP’er precies inhoudt.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
leer je eigen drukwerk maken met indesign
In dit traject leer je alles over Adobe Photoshop
In dit traject dat je met jouw stap subsidie kunt volgen, ga je alles leren over het programma Adobe Illustrator

Dit ga je leren in de DTP opleiding 👨‍🎓

Eerst beginnen we met de basis van de Adobe programma’s InDesign, Illustrator en Photoshop. Al snel gaan we door naar geavanceerdere onderwerpen en leer je over het opzetten en ontwerpen van een document, tot en met het exporteren van je publicatie. Tijdens deze online opleiding maak je leuke en praktische opdrachten om je de stof eigen te maken.

In deze opleiding leer je dus van A tot Z werken met de Adobe programma’s, wat een goede basis vormt wanneer je uiteindelijk verder wilt leren over grafische vormgeving.

Zo zit deze opleiding in elkaar

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Krijg online les van Jildou

Mijn naam is Jildou Oost en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam bij House of Media als docent DTP. Naast voor de klas staan, houd ik me ook bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het vervaardigen van videocursussen voor House of Training.

Mijn grote liefde binnen het vak is het maken van (digitale) boeken en daarom is het programma InDesign ook mijn torenhoge favoriet! Met deze opleiding wil ik jou helpen de mooiste publicaties te maken, door je alles over Indesign, Illustrator en Photoshop te leren.

Ik hoop stiekem dat je daarna zo besmet bent met het InDesign virus, dat je doorgaat met het ontdekken van dit geweldige stuk software en de meest prachtige publicaties zal gaan maken!

Dit kun je na afloop van de DTP'er met Adobe opleiding 💪

Zo werkt een opleiding op Soofos 🚀

Een opleiding op Soofos werkt anders dan een online cursus. Aan de hand van zelfstudiematerialen, live-sessies en een afsluitende opdracht, word jij opgeleid tot een volwaardig expert op dit gebied. Haal je een voldoende op de eindopdracht? Dan ontvang je een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je de stof beheerst.
Bekijk uitlegvideo

Stap 1 Aanmelden

Betaal de opleiding via jouw werkgever of maak gebruik van een opleidingsbudget. Betaal je zelf? Dan kun je ook kiezen voor gespreid betalen.

Stap 2 Begin met leren

Zodra de betaling verwerkt is kun je starten met de opleiding. Ga aan de slag met de zelfstudie materialen, neem deel aan een live sessie en stel vragen.

Stap 3 Maak de eindopracht

De eindopdracht is dé manier om te laten zien dat je de nieuwe kennis beheerst. Je levert deze in en de begeleider zal jouw eindopdracht beoordelen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Behaal je een voldoende voor de eindopdracht? Dan krijg je een certificaat voor de opleiding waarmee je kunt aantonen dat je de skills beheerst.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit leer je in de online DTP Opleiding

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Leer hoe je documenten op de juiste manier kunt opzetten in Indesign in het Allround dtp traject op Soofos

Documenten opzetten in InDesign

Als DTP’er zul je veel werken met InDesign. Een goede workflow is daarbij belangrijk. Leer hoe je documenten goed structureert en opzet in InDesign.

Leer hoe je teksten kunt vormgeven en positioneren in jouw publicaties als allround dtp-er

Vormgeven en positioneren van teksten

Teksten vormgeven en positioneren is belangrijk om de boodschap goed over te laten komen. In dit onderdeel kijken we naar verschillende mogelijkheden.

In het allround dtp traject op Soofos leer je hoe je vectorillustraties in Adobe Illustrator kunt maken

Vectorillustraties in Adobe Illustrator

Regelmatig zul je als DTP-er werken met vector illustraties. In dit onderdeel duiken we hier verder op in en ga je vectorillustraties creëren in Adobe Illustrator.

Leer jouw foto's bewerken en retoucheren in het allround dtp traject op soofos

Afbeeldingen bewerken in Photoshop

Niet elke foto of afbeelding is direct geschikt om te publiceren. Je zult deze vaak eerst moeten bewerken, manipuleren of retoucheren. Je leert in dit onderdeel wat er op dit gebied allemaal mogelijk is met Photoshop.

Leer werken met lagen en laagmaskers voor de publicaties die jij als allround dtp-er maakt

Werken met lagen en laagmaskers

Om afbeeldingen en illustraties te gebruiken in jouw publicaties, is het belangrijk om met lagen en laagmaskers te kunnen werken. In dit onderdeel gaan we hier dieper op in.

Consistente opmaak

Een professioneel DTP-er zorgt voor een consistente opmaak. In dit onderdeel leer je hoe je er met Adobe op een efficiënte manier voor kan zorgen dat jouw opmaak overal gelijk is.

Drukwerk-voorbereidingen in Adobe

Je leert afbeeldingen gereed maken voor publicatie en export. Zo leer je drukwerkvoorbereidingen treffen in InDesign, Illustrator en Photoshop, werken met kleurbeheer en kleurprofielen en preflight en drukgerede exportbestanden maken.

Tijdens de webinars van het DTP traject kun je over de schouder van een professional meekijken

Bonus: Webinars

Doe samen met andere cursisten mee aan de webinars van diverse experts. Stel al je vragen live, of kijk mee over de schouder van een professional.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit maakt deze opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

DTP-projecten van cursisten van deze opleiding

Klik op een van de voorbeelden hieronder om te zien wat cursisten hebben gemaakt tijdens deze opleiding.

Dit vinden cursisten van de DTP opleiding

Veelgestelde vragen

DTP staat voor Desktop Publishing. Het is een vakgebied dat te maken heeft met het opmaken en vormgeven van verschillende soorten documenten met behulp van software zoals Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator. Met DTP kun je tekst, afbeeldingen en grafische elementen combineren om visueel aantrekkelijke ontwerpen te maken voor bijvoorbeeld boeken, tijdschriften, brochures en flyers. DTP stelt je in staat om creatieve ontwerpen te maken en documenten klaar te maken voor publicatie.

Een DTP’er houdt zich bezig met het opmaken en vormgeven van verschillende soorten documenten. Met behulp van programma’s zoals Adobe InDesign, Photoshp en Illustrator combineer je tekst, afbeeldingen en grafische elementen tot een aantrekkelijk ontwerp DTP-professionals ontwerpen vaak boeken, tijdschriften, brochures, flyers en andere gedrukte materialen. Ook kan een DTP’er verantwoordelijk zijn voor het controleren van spelling en grammatica, het aanpassen van de lettertypes en het zorgen voor de juiste kleurencombinaties.

Bekijk hieronder de uitlegvideo over hoe een opleiding op Soofos werkt.
 

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected]. We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

Als je direct betaald krijg je direct toegang. Je kunt ook kiezen voor een latere startdatum. Je ontvangt dan een mail met de mogelijkheid om eerder te starten als dat gewenst is.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt. Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende tijd voor.

De belangrijkste verschillen tussen opleidingen en cursussen zijn:

 1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
 2. Tijdens de opleiding worden meerdere live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
 3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor behaald.
 4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.
Zeker. Tijdens het afrekenen kan je de bedrijfsgegevens van jouw werkgever invullen. Je kunt direct zelf betalen en de kosten terugvragen bij je werkgever, of je kunt kiezen om op rekening te betalen. De factuur wordt dan direct naar jouw werkgever gestuurd. Je krijgt dan toegang zodra de betaling van jouw werkgever verwerkt is.

Er zijn verschillende mogelijkheden en subsidies beschikbaar. Helaas is vanaf 2024 het STAP-budget afgeschaft. Echter zijn er nog veel andere subsidies beschikbaar, die je ook voor de opleidingen bij Soofos kunt gebruiken. Zo zijn er mogelijkheden in samenwerking met het UWV, kun je gebruik maken van het omscholingsbudget in Rotterdam en zijn er andere budgetten beschikbaar. Dit is vaak afhankelijk van jouw eigen situatie.

Klik hier om een overzicht van beschikbare subsidies te bekijken.

Wil jij meedoen aan de opleiding "Allround DTP-er en dit leren:

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Volg deze complete opleiding op Soofos

995

Of 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Meer weten over de opleiding?
Vraag de brochure aan 📘
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.