Ontdek de online opleidingen op Soofos.

Leer Excel professioneel gebruiken

Leer alles over Excel zodat je anderen niet meer om hulp hoeft te vragen. Van het toepassen van verschillende formules en functies tot uitgebreide data-analyses.

795

Of betaal 4 × 199

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Logo microsoft excel
Leer alle functies van Microsoft excel
Leer excelleren in microsoft excel met dit stap traject dat je op Soofos kunt volgen

Dit ga je leren 👨‍🎓

In deze opleiding gaan we alle onderdelen van Excel bij langs. Uiteraard beginnen we bij de basis die inzicht geeft in de precieze werking van Excel, de formules en de populairste functies. Ook zetten we Excel volledig naar jouw hand met de verschillende instellingen. Vervolgens gaan we aan de slag met het importeren van diverse media, staan we stil bij de verschillende data-analyse mogelijkheden en gaan we bezig met macro’s en het maken van simpele formulieren.

Zo zit deze opleiding in elkaar

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Rudy is de instructeur van het stap traject professioneel mindmappen op Soofos

Krijg les van Rudy Rensink

Rudy is al vele tientallen jaren succesvol als MS-Office trainer. Rudy traint vanuit zijn eigen praktijk én wordt door landelijke opleidingsinstituten ingehuurd om Excel-trainingen voor hén te verzorgen.

Rudy werkt op een uitgekiende manier met lesvideo’s en oefenbestanden waardoor je ook na de oefeningen nog volop gebruik kan maken van de oefenbestanden.

Vele mensen zijn je voorgegaan als deelnemers van zowel de online als de fysieke Excel-trainingen. Rudy heeft deze MasterClass, speciaal voor Soofos, aangepast naar een hybride opleiding met online cursusmateriaal en live-sessies.

 

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt een opleiding op Soofos 🚀

Een opleiding op Soofos werkt anders dan een online cursus. Aan de hand van zelfstudiematerialen, live-sessies en een afsluitende opdracht, word jij opgeleid tot een volwaardig expert op dit gebied. Haal je een voldoende op de eindopdracht? Dan ontvang je een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je de stof beheerst.
Bekijk uitlegvideo

Stap 1 Aanmelden

Betaal de opleiding via jouw werkgever of maak gebruik van een opleidingsbudget. Betaal je zelf? Dan kun je ook kiezen voor gespreid betalen.

Stap 2 Begin met leren

Zodra de betaling verwerkt is kun je starten met de opleiding. Ga aan de slag met de zelfstudie materialen, neem deel aan een live sessie en stel vragen.

Stap 3 Maak de eindopracht

De eindopdracht is dé manier om te laten zien dat je de nieuwe kennis beheerst. Je levert deze in en de begeleider zal jouw eindopdracht beoordelen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Behaal je een voldoende voor de eindopdracht? Dan krijg je een certificaat voor de opleiding waarmee je kunt aantonen dat je de skills beheerst.

795

Of betaal 4 × 199

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit zijn alle onderdelen

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

We beginnen in dit traject bij de basis van wat een online cursus is en wat je er allemaal mee kan

De basis van Excel

Leer de belangrijkste basisbegrippen binnen Excel en maak een begin met de eerste formules en functies. 

Instellingen van Excel naar je eigen hand zetten

Instellingen

Leer hoe je Excel helemaal naar je eigen hand kunt zetten via de beeldscherminstellingen en het gebruik van verschillende vensters. Ook leer je hoe je jouw werkbladen kunt beveiligen.

Afdrukken en exporteren

Afdrukken en exporteren

Leer alles wat er komt kijken bij het afdrukken en exporteren van jouw bestanden. Van kantlijn-instellingen en marges, tot kop- en voetteksten en paginanummering.

Koppelingen maken met Excel

Koppelingen

Leer koppelingen maken tussen verschillende werkbladen, met andere werkmappen en zelfs met andere programma’s zoals PowerPoint en Word.

Het gebruik van media in Excel

Media gebruiken

Ontdek hoe je verschillende soorten media kunt gebruiken binnen Excel en hoe je deze kunt aanpassen en opmaken. Denk hierbij aan afbeeldingen, video’s, vormen, WordArt, SmartArt en organigrammen.

Data-analyses met Excel

Data-analyse

Je leert hoe je snel en overzichtelijk grote hoeveelheden data kunt analyseren en deze op een logische en visueel aantrekkelijke manier kunt presenteren.

Formules en functies gebruiken in Excel

Formules en functies

We gaan aan de slag met bestaande en zelfgemaakte formules binnen Excel. Denk hierbij aan logische functies, tekstfuncties en database-functies die je individueel en als functienest leert gebruiken.

Macro's maken in Excel

Macro's maken

Macro’s zijn er om routinematige handelingen te automatiseren. Leer hoe je absolute en relatieve macro’s maakt en hoe je ze kunt aanpassen met de programmeertaal VBA.

Live sessies waarin je Rudy alles kunt vragen over mindmappen

Bonus: Live-sessies

Tijdens het traject zijn er meerdere interactieve live sessies over de verschillende onderdelen. Duik verder de diepte in en stel al jouw vragen live!

795

Of betaal 4 × 199

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit maakt deze opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de uitlegvideo over hoe een opleiding op Soofos werkt.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected]. We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

Als je direct betaald krijg je direct toegang. Je kunt ook kiezen voor een latere startdatum. Je ontvangt dan een mail met de mogelijkheid om eerder te starten als dat gewenst is.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt. Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende tijd voor.

De belangrijkste verschillen tussen opleidingen en cursussen zijn:

 1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
 2. Tijdens de opleiding worden meerdere live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
 3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor behaald.
 4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.
Zeker. Tijdens het afrekenen kan je de bedrijfsgegevens van jouw werkgever invullen. Je kunt direct zelf betalen en de kosten terugvragen bij je werkgever, of je kunt kiezen om op rekening te betalen. De factuur wordt dan direct naar jouw werkgever gestuurd. Je krijgt dan toegang zodra de betaling van jouw werkgever verwerkt is.

Er zijn verschillende mogelijkheden en subsidies beschikbaar. Helaas is vanaf 2024 het STAP-budget afgeschaft. Echter zijn er nog veel andere subsidies beschikbaar, die je ook voor de opleidingen bij Soofos kunt gebruiken. Zo zijn er mogelijkheden in samenwerking met het UWV, kun je gebruik maken van het omscholingsbudget in Rotterdam en zijn er andere budgetten beschikbaar. Dit is vaak afhankelijk van jouw eigen situatie.

Klik hier om een overzicht van beschikbare subsidies te bekijken

Wil jij meedoen aan de opleiding "Excelleren met Excel" en dit leren:

795

Of betaal 4 × 199

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Volg deze complete opleiding op Soofos

795

Of 4 × 199

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Meer weten over de opleiding?
Vraag de brochure aan 📘
Brochure react
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.