logo soofos opleidingen

Leer Excel professioneel gebruiken

Leer alles over Excel zodat je anderen niet meer om hulp hoeft te vragen. Van het toepassen van verschillende formules en functies tot uitgebreide data-analyses.

€795

Of betaal 4x €199

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
Logo microsoft excel
Leer alle functies van Microsoft excel
Leer excelleren in microsoft excel met dit stap traject dat je op Soofos kunt volgen

Dit ga je leren 👨‍🎓

In deze opleiding gaan we alle onderdelen van Excel bij langs. Uiteraard beginnen we bij de basis die inzicht geeft in de precieze werking van Excel, de formules en de populairste functies. Ook zetten we Excel volledig naar jouw hand met de verschillende instellingen. Vervolgens gaan we aan de slag met het importeren van diverse media, staan we stil bij de verschillende data-analyse mogelijkheden en gaan we bezig met macro’s en het maken van simpele formulieren.

Zo zit deze opleiding in elkaar

Rudy is de instructeur van het stap traject professioneel mindmappen op Soofos

Krijg les van Rudy Rensink

Rudy is al vele tientallen jaren succesvol als MS-Office trainer. Rudy traint vanuit zijn eigen praktijk én wordt door landelijke opleidingsinstituten ingehuurd om Excel-trainingen voor hén te verzorgen.

Rudy werkt op een uitgekiende manier met lesvideo’s en oefenbestanden waardoor je ook na de oefeningen nog volop gebruik kan maken van de oefenbestanden.

Vele mensen zijn je voorgegaan als deelnemers van zowel de online als de fysieke Excel-trainingen. Rudy heeft deze MasterClass, speciaal voor Soofos, aangepast naar een hybride opleiding met online cursusmateriaal en live-sessies.

 

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt het registreren met STAP 🚀

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar om nieuwe skills te leren. Lees hier meer over STAP & Soofos.

Stap 1 Registreren

Registreer je voor de opleiding door het formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging.

Stap 2 Bevestig jouw aanmelding

Wij zetten de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Bevestig jouw aanvraag bij het UWV.

Stap 3 Begin met leren

Jij kunt je nu focussen op het volgen van de opleiding. Het UWV handelt de betaling af en jij kunt snel beginnen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Zodra je de opleiding afrondt ontvang je het certificaat - en belangrijker, jij hebt een berg nieuwe kennis opgedaan!

Dit zijn alle onderdelen

We beginnen in dit traject bij de basis van wat een online cursus is en wat je er allemaal mee kan

De basis van Excel

Leer de belangrijkste basisbegrippen binnen Excel en maak een begin met de eerste formules en functies. 

Instellingen van Excel naar je eigen hand zetten

Instellingen

Leer hoe je Excel helemaal naar je eigen hand kunt zetten via de beeldscherminstellingen en het gebruik van verschillende vensters. Ook leer je hoe je jouw werkbladen kunt beveiligen.

Afdrukken en exporteren

Afdrukken en exporteren

Leer alles wat er komt kijken bij het afdrukken en exporteren van jouw bestanden. Van kantlijn-instellingen en marges, tot kop- en voetteksten en paginanummering.

Koppelingen maken met Excel

Koppelingen

Leer koppelingen maken tussen verschillende werkbladen, met andere werkmappen en zelfs met andere programma’s zoals PowerPoint en Word.

Het gebruik van media in Excel

Media gebruiken

Ontdek hoe je verschillende soorten media kunt gebruiken binnen Excel en hoe je deze kunt aanpassen en opmaken. Denk hierbij aan afbeeldingen, video’s, vormen, WordArt, SmartArt en organigrammen.

Data-analyses met Excel

Data-analyse

Je leert hoe je snel en overzichtelijk grote hoeveelheden data kunt analyseren en deze op een logische en visueel aantrekkelijke manier kunt presenteren.

Formules en functies gebruiken in Excel

Formules en functies

We gaan aan de slag met bestaande en zelfgemaakte formules binnen Excel. Denk hierbij aan logische functies, tekstfuncties en database-functies die je individueel en als functienest leert gebruiken.

Macro's maken in Excel

Macro's maken

Macro’s zijn er om routinematige handelingen te automatiseren. Leer hoe je absolute en relatieve macro’s maakt en hoe je ze kunt aanpassen met de programmeertaal VBA.

Live sessies waarin je Rudy alles kunt vragen over mindmappen

Bonus: Live-sessies

Tijdens het traject zijn er meerdere interactieve live sessies over de verschillende onderdelen. Duik verder de diepte in en stel al jouw vragen live!

€795

Of betaal 4x €199

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

Dit maakt deze opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Veelgestelde vragen

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid die je kan inzetten om cursussen en trainingen te volgen. Het is maximaal €1000 per persoon per jaar. Meer informatie hier over vind je op: stap-budget.nl.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected] We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

💡 Tip: Ben je in tijdnood? Probeer je dan echt te richten op de eindopdracht. De eindopdracht is verplicht en moet voldoende worden afgesloten om de opleiding succesvol te kunnen afronden. 

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Is jouw STAP-budget toegekend, maar wil je eerder of later starten? Neem dan eerst contact met ons op (via [email protected]) om te bespreken of dit mogelijk is.

Vervolgens dien je zelf bij het UWV een nieuwe startdatum door te geven, en een schermafbeelding hiervan naar ons te sturen.

Ben je al gestart met de opleiding, of is de startdatum al geweest? Dan is het niet meer mogelijk om dit te verzetten.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt.

Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende de tijd voor.

Als je ervoor kiest de opleiding met het STAP-budget te volgen dan betaalt de overheid namens jou maximaal €1000,-. Is de opleiding minder dan €1000,-? Dan hoef jij dus niets meer te betalen. Bij een bedrag hoger dan €1000,- wordt een eigen bijdrage van jou verwacht. Hier ontvang je in dat geval een aparte factuur voor die je kunt voldoen zodra het STAP budget aan je is toegekend.

Heb je bepaalde software nodig voor jouw opleiding? Dan dien je hier zelf voor te zorgen. Dit zit niet bij de opleiding inbegrepen.

De voorwaarde vanuit STAP is dat je tenminste 80% van de lessen volgt.

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Er is een aantal belangrijke verschillen met losse online cursussen op Soofos:

  1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
  2. Tijdens de opleiding worden meermaals live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
  3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor krijgt.
  4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.

Wij zullen je aanvraag doorgeven bij het UWV. Jij kunt deze vervolgens op de dag dat het budget wordt verdeeld bevestigen met jouw DigiD.

Je kunt eventueel ook zelf direct naar het UWV gaan en daar de aanvraag voortzetten met de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen.

Als jouw aanvraag is goedgekeurd door het UWV, krijg je op de startdatum die in jouw aanmeldbewijs staat toegang tot de opleiding. Je vindt deze als je bent ingelogd op Soofos, bij het tabblad ‘Opleidingen’.

Wil jij meedoen aan de opleiding "Excelleren met Excel" en dit leren:

€795

Of betaal 4x €199

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

€795

Of 4x €199

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →