Excel Cursussen

Ben je op zoek naar een online cursus Excel? Op Soofos vind je tientallen online cursussen over Excel, geschikt voor elk niveau. Van beginnerscursussen die de basis leggen tot cursussen over geavanceerde functionaliteiten – wij bieden een breed scala aan mogelijkheden die perfect aansluiten bij jouw leerbehoeften.

 • Gratis cursus: Basiscursus Excel

  Gratis
  12
  239

  Krijg de basis van Microsoft Excel onder de knie in deze gratis cursus. Van het gebruiken van functies, tot het opmaken en exporteren van je document.

 • Excel macro’s maken!

  Oorspronkelijke prijs was: €39,50.Huidige prijs is: €19,50.
  4
  74

  Taken en repeterende handelingen automatiseren in macro's om veel sneller te werken!

 • Online cursus Excel (Office 365)

  47
  15
  190

  Efficiënt werken met spreadsheets. Excel is onmisbaar op de werkvloer. In deze online cursus Excel leer ik je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met dit verraderlijk krachtige programma.

 • Leer ALLES van….. Excel!

  Oorspronkelijke prijs was: €149,50.Huidige prijs is: €47,50.
  43
  683

  Ruim 11 uur training! Leer ALLES van.... Excel! is dé online training waarin je precies leert wat je in de dagelijkse praktijk met Excel kan doen. Dus alles wat relevant is voor je werk en privé. Géén theoretische mogelijkheden, maar puur praktisch toepasbare onderdelen komen in deze training aan bod. Schrijf je in en begin gelijk met leren!

 • Online Cursus Microsoft Excel

  Oorspronkelijke prijs was: €67.Huidige prijs is: €37.
  29
  214

  Met de cursus Microsoft Excel leert u op een professionele wijze dit spreadsheetprogramma te gebruiken. Dus meer dan alleen als veredelde rekenmachine, maar als een enorm veelzijdig pakket met ongekende mogelijkheden.

 • Online Cursus Excel

  Oorspronkelijke prijs was: €99.Huidige prijs is: €27.
  398
  2652

  Excel is een van de meest gebruikte Microsoft Office tools. Leer hoe je kunt werken met spreadsheets, berekeningen maakt en resultaten analyseert in Microsoft Excel!

 • Gratis Cursus Kennismaken met Excel

  Gratis
  68
  1129

  In deze korte basiscursus maak je stap voor stap kennis met Excel. Je leert hoe je door het programma heen navigeert en hoe je gegevens invoert.

Opleidingen over Excel

Leer alles over Microsoft Excel in deze opleiding, van formules en functies toepassen, tot uitgebreide data-analyses

Professioneel werken met Microsoft Excel

Alle niveaus
45 uur

Leer alles over Microsoft Excel. Van het toepassen van formules en functies tot uitgebreide data-analyses.

Oorspronkelijke prijs was: €795.Huidige prijs is: €695.

Een Drop-Down Menu Maken in Excel? Leer het in Onze Cursus

Een van de meest praktische vaardigheden in Excel is het maken van een drop-down menu. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie van data-invoer, maar zorgt ook voor consistentie. In onze cursussen leer je niet alleen hoe je een drop-down menu maakt, maar verkennen we ook de brede waaier aan mogelijkheden binnen Excel, zoals het werken met selectielijsten en draaitabellen.

Maak een Eigen Huishoudboekje in Excel

Het bijhouden van je financiën wordt een stuk eenvoudiger met een eigen huishoudboekje in Excel. Deze toepassing van Excel stelt je in staat om een helder overzicht te krijgen van je inkomsten en uitgaven. Onze gratis cursus Excel biedt alle nodige vaardigheden om direct aan de slag te gaan met het opzetten van jouw persoonlijke huishoudboekje.

Geavanceerde Excel Functionaliteiten

Excel is niet alleen een krachtig hulpmiddel voor persoonlijk gebruik, zoals het beheren van je huishouden, maar ook een onmisbaar instrument in de professionele wereld. Onze online cursussen op Soofos bestrijken een breed spectrum aan geavanceerde functionaliteiten: van het werken met macro’s en het inkleuren van cellen tot complexe data-analyse. Ongeacht je niveau of doel, je vindt een cursus die bij je past.

Google Sheets vs Excel - Wat is het Verschil?

Zowel Google Sheets als Excel zijn krachtige spreadsheetprogramma’s, maar ze hebben elk unieke kenmerken die ze geschikt maken voor verschillende doeleinden:

Toegankelijkheid: Google Sheets is volledig cloud-gebaseerd en biedt real-time samenwerking online zonder enige software-installatie, terwijl Excel lokaal op je computer wordt geïnstalleerd met opties voor cloudopslag via OneDrive. Dit maakt Google Sheets erg handig als je veel samenwerkt.

Functionaliteiten: Excel staat bekend om zijn geavanceerde functies, formules, en data-analysemogelijkheden, die uitgebreider zijn dan die van Google Sheets. Dit maakt Excel bijzonder geschikt voor complexe dataverwerking en analyse.

Automatisering en Integratie: Excel biedt geavanceerde mogelijkheden voor automatisering met behulp van macro’s en VBA (Visual Basic for Applications). Google Sheets biedt ook scriptmogelijkheden via Google Apps Script, maar deze zijn minder uitgebreid dan in Excel. Wel is het makkelijker om deze te verbinden met andere online tools en bronnen.

Welk programma het beste bij jou past, hangt af van je eigen voorkeuren.

Online Cursus Excel met Certificaat

Wil je een certificaat voor Excel behalen? Met de verschillende cursussen op Soofos kun je een certificaat behalen voor Excel. Zodra jij een Excel-cursus succesvol afrondt, ontvang jij een certificaat. Hiermee kun je aan jouw werkgever laten zien dat jij de cursus volledig hebt doorlopen.

Deze instructeurs geven les over Excel

Blogs over Excel

rudy rensink

Zij maken een online cursus: ontmoet Rudy Rensink

Maak kennis met Rudy Rensink: zelfstandig ondernemer, ervaren trainer, en een gedreven cursusmaker op Soofos!

18 september 2023

Leer gebruikmaken van de functies Som als en Gemiddelde als

Functies Som als en Gemiddelde als in Excel

Er zijn verschillende functies, waarmee je in Excel je eigen leventje wat makkelijker kan maken. Dus waarom zou je dat niet doen? Precies, geen reden…

10 september 2019

Lees hoe je in zes simpele stappen een dropdown menu maakt in Excel.

6 stappen een drop down menu maken in Excel

Excel is bedoeld om op een mooie manier gegevens weer te geven. Een van de manieren waarop je dat kan doen, is door een dropdown menu…

7 mei 2019

Lees hoe je snel een simpel huishoudboekje maakt in Excel.

Snel een huishoudboekje maken met Excel

Een simpel huishoudboekje is de makkelijkste manier om inzage te krijgen in je bankzaken, zodat je kan checken of je je aan je budget houdt…

27 maart 2019

Lees waarom het nuttig is te leren over deze Microsoftprogramma's.

Over welke Microsoftprogramma’s kan je het beste leren?

Iedereen is wel bekend met Microsoft. Het is een naam waar je de laatste jaren niet omheen kon. Sinds de oprichting in 1975 is het…

22 maart 2019

Top 10 Cursussen voor de ZZP'er

Top 10 Cursussen voor de ZZP’er

Er zijn veel mensen die iets voor zichzelf beginnen. Hoe onderscheid je je dan? Ten eerste met kennis. Het is dus nodig dat je een…

14 januari 2019

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.