Gratis cursus: Basiscursus Excel

Rudy · 29 Mei 2024
Krijg de basis van Microsoft Excel onder de knie in deze gratis cursus. Van het gebruiken van functies, tot het opmaken en exporteren van je document.
 • Alle niveaus
 • 38 Lessen
 • 2u 29min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Gegevens invoeren in Excel
 • Formules maken en gebruiken
 • De SOM-functie gebruiken
 • Documenten opmaken en exporteren in Excel

Gratis basiscursus Excel

Een wereld van mogelijkheden

Excel is niet alleen een krachtig hulpmiddel voor gegevensbeheer en -analyse, maar ook een essentieel programma in een breed scala van sectoren. Het wordt gebruikt in alles van kleine bedrijven tot grote corporaties, in rollen variërend van financiële analisten tot marketingmanagers. Met Excel kun je complexe berekeningen uitvoeren, gegevens visualiseren door middel van grafieken en tabellen, en geavanceerde analyses uitvoeren zoals trendanalyses en voorspellende modellering. Het is ook een onmisbaar instrument voor budgettering, projectplanning, en het bijhouden van persoonlijke financiën. De veelzijdigheid van Excel ligt in zijn aanpasbaarheid; het kan worden gebruikt voor eenvoudige taken zoals het bijhouden van uitgaven, tot aan het uitvoeren van complexe statistische analyses. Deze basiscursus geeft je een stevige basis in de fundamentele aspecten van Excel, waardoor je in staat zult zijn om de potentie van dit veelzijdige programma te benutten in zowel je professionele als persoonlijke leven.

Wat kan Excel voor jou betekenen?

In deze cursus ontdek je hoe Excel jouw werkprocessen kan vereenvoudigen, efficiëntie kan verhogen en je inzicht in gegevens kan verbeteren. Door Excel vaardig te gebruiken, bespaar je tijd en verhoog je je waarde op de arbeidsmarkt.

Los dagelijkse uitdagingen op met Excel

Deze cursus richt zich op het oplossen van veelvoorkomende problemen waar gebruikers tegenaan lopen. Of het nu gaat om het beheren van persoonlijke financiën of het analyseren van bedrijfsgegevens, Excel biedt oplossingen voor een breed scala aan vraagstukken.

Leer de essentie van Excel

In deze 2:30 uur durende basiscursus krijg je een introductie tot de essentiële functies van Excel. Let op: deze cursus is slechts een voorproefje; voor diepgaande expertise bieden we een complete cursus van bijna 11:30 uur.

Excel voor beginners en gevorderden

Deze cursus is ideaal voor zowel beginners als gebruikers met enige ervaring die hun kennis willen opfrissen en verdiepen. Of je nu student, professional of hobbyist bent, deze cursus biedt waardevolle inzichten voor iedereen.

Ontdek de geheimen van dit spreadsheetprogramma!

Meld je nu aan voor deze gratis Basiscursus Excel en ontdek hoe het jouw vaardigheden en carrière kan verbeteren. Schrijf je in en ontgrendel het potentieel van Excel!

Over de instructeur

Rudy

17 Cursussen

Als Trainer train ik personen en organisaties in Productivity Tools. Dit zijn tools die er voor zorgen dat je effectiever werkt én beter gebruik maakt van deze tools. Deze tools zijn bijvoorbeeld AandachtswMasnagement, MindMappen, snellezen, verkoop-ondersteuning, Word, Excel, Access, Powerpoint, FreeMind, iMindMap e.d. En ook beter brainstormen, notuleren, speechen, presenteren, meer verkopen en sneller lezen zijn tools en vaardigheden die ik train.

Kortom, voor kennisoverdracht op diverse terreinen ben je bij mij aan het juiste adres!

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

12 Beoordelingen

 • 5
  12
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. zeer duidelijk, als je de stappen volgt kan het niet mis gaan!

 2. Aardig uitgebreid en leerzaam

 3. Ik vond het super leuk, die meneer heeft het heel goed uitgelegd!!

 4. Ik had jaren geleden een beginnerscursus Excel gedaan en het daarna nauwelijks meer gebruikt. Deze cursus was een prima opfrisser. Duidelijk uitgelegd en goede oefeningen.

 5. Cursus was top! ik heb ontzettend veel geleerd en het was echt leuk om te doen. Jouw manier van uitleggen maakte alles super begrijpelijk en ik voel me nu veel zelfverzekerder met Excel. DANKJEWEL!!!

 6. Het was voor mij heel lang geleden dat ik met Excel gewerkt had. Voor mij was dit een opfriscursus en ik moet zeggen dat het goed geholpen heeft. Heel veel was ik vergeten en hoe ik ook alweer formules en functies kon gebruiken.

GratisLevenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 231 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.