De cursus in het kort:

Leer slimmer werken en doe meer in minder tijd
Persoonlijk kennismanagement
Bewust omgaan met technologie
Een productiviteit systeem bouwen

Waarover gaat deze cursus?

Deze cursus biedt een mix van methodes en digitale tools voor slimmer werken om meer doelen te bereiken. Het is gemaakt voor elke style qua leren en niveau van digitale kennis.

De training is ontworpen voor kenniswerkers, studenten en mensen die een beetje verstand hebben van persoonlijke ontwikkeling. In deze cursus behandelen we de principes, grondbeginselen en basis theorieën voor het creëren van een brein-ondersteunend systeem, om onze productiviteit te verhogen. Je kan op eigen tempo deze cursus doorlopen, en je zal aan het eind met praktische kennis meer rust in je hoofd creëren en sneller doelen bereiken.

 

De voordelen in het kort:

Ontwikkel je digitale vaardigheden
Leer alles over persoonlijke kennismanagement
Krijg meer rust in je hoofd
Bespaar tijd en energie
Persoonlijke groei met behulp van technologie

 

Inhoud van deze productiviteitscursus

Sectie Een: Het Productiviteit Systeem

De technologie van vandaag ontwikkelt gigantisch hard, onze samenleving heeft grote moeite met het verwerken van al die verschillende informatiestromen. We organiseren ons leven en werk op een verouderde en niet flexibele manier.

Op welke manieren kan en moet dat anders? We kunnen die vraag beantwoorden met nieuwe methodes en technologie voor organiseren en plannen. Daarom doorlopen we deze eerst, zodat je een framework kan creëren waarbinnen zelf alles in te delen is naar jouw leven en context.

 

Sectie Twee: Week Management

Het tweede deel kijkt naar het gebied waar we 80% van onze tijd mee bezig houden en waar veel mensen moeite mee hebben. We ontdekken hoe we onder andere met technologie en to-do lists onze week altijd in controle hebben. We kijken naar technieken die je helpen jouw tijd en productiviteit zo efficiënt mogelijk te managen.

 

Sectie Drie: Digitale Geletterdheid

Het een-na-laatste deel gaat over optimalisatie en focus. De meeste mensen werken nog met computers alsof het typemachines zijn en als genadeklap gebruiken ze ook nog eens continue programma’s als Excel, Word, Powerpoint en andere soortgelijke. Kenniswerkers met gebrek aan digitale vaardigheden verspillen ontzettend veel tijd, energie en geld. Het gaat erom dat je weet welke tools en programma’s je kan gebruiken, hoe ze werken en de relevantie. Ook zijn mensen vaak niet volledig bewust van technologie en als gevolg ligt mentale uitputting (burn-out) op de loer.

 

Sectie Vier: Persoonlijke Kennismanagement

Uiteindelijk kijken we naar het bouwen van een brein ondersteunend systeem waarmee we onze kennis kunnen vergroten en managen. Je leert in dit laatste deel hoe je persoonlijke ontwikkeling kan versnellen met het verzamelen van informatie in andere plekken dan documenten, folders en mappen.

 

Het doel van deze cursus

Deze cursus leert hoe je slimmer kan werken. We doorlopen de uitdagingen van hedendaags kenniswerk en kijken naar oplossingen hiervoor. Dingen als bewust omgaan met technologie, jouw kennismanagement structuur geven, persoonlijke groei ondersteunen met technologie en meer!

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Julian, ik ben een growth marketeer / front-end developer en daarnaast maak ik graag video’s over technologie, productiviteit en creativiteit. Productiviteit is voor mij altijd een onderwerp van interesse geweest omdat ik met mijn ADHD vaak tegen muren aanliep. Door het lezen van boeken, blogs en het volgen van grote ondernemers ben ik gaan experimenteren met verschillende technieken. Ik heb het gevoel gekregen dat ik zelf inmiddels wat af weet van productiviteit en dat is waarom ik deze gratis cursus heb samengesteld, zodat ik mijn kennis kan delen binnen het domein van productiviteit en ons allemaal hopelijk help te werken richting gelukkigere, gezondere en productievere levens.

 

Wil je meer leren?

Volg dan ook de vervolgcursus “De complete Notion cursus: Organiseer je leven en werk”.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Graham Academy

Graham is een expert en vakidioot als het aankomt op projectmanagement, web design, marketing en productiviteit verhogen. Van Photoshop tot Notion en Wordpress, in no-time leert hij je de ins en outs van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en werkervaring binnen marketing agencies weet hij veel over web development, branding en contentmarketing. Leer vandaag nog creatieve en technische skills met cursussen van Graham Academy en jaag je ambities na. Bekijk hier zijn aanbod van cursussen.

Bekijk meer cursussen van Graham Academy →

Cursusoverzicht

Introductie
Introductie: Bouw een productiviteit systeem (jouw tweede brein) 00:01:00
Sectie een: Jouw productiviteit systeem
Introductie: Jouw productiviteit systeem 00:01:00
1.1 Wat is een productiviteit systeem?PROEFLES 00:03:00
1.2 De 5 principes voor productiviteit 00:05:00
1.3 PARA 00:09:00
Sectie twee: Week management
Introductie: Week management 00:05:00
2.1 Wekelijkse taaklijst 00:05:00
2.2 Calendar blocking 00:05:00
2.3 Weekly review 00:08:00
Sectie drie: Digitale geletterdheid
Introductie: Digitale geletterdheid 00:01:00
3.1 Context switching 00:05:00
3.2 Hoe werk je slim met een mobiel 00:04:00
3.3 Pomodoro techniek 00:03:00
3.4 Shortcuts & typesnelheid 00:03:00
Sectie vier: Persoonlijk kennismanagement
Introductie: Persoonlijk kennismanagement 00:01:00
4.1 Wat is persoonlijk kennismanagement 00:04:00
4.2 Jouw tweede brein 00:08:00
4.3 Zettelkasten en databases 00:04:00
Gefeliciteerd met het voltooien van de cursus! 00:01:00

Reviews

4

4
1 beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren1
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Interessante cursus

  4

  Een cursus waarbij je direct zelf aan de gang kunt met opzetten van eigen productiviteits systeem. Sommige dingen zijn een open deur andere een eyeopener.
  Zeer aan te raden voor diegene die meer structuur en rust in hun werk of dagelijks leven willen hebben.

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.