Online Cursus Excel

Excel is een van de meest gebruikte Microsoft Office tools. Leer hoe je kunt werken met spreadsheets, berekeningen maakt en resultaten analyseert in Microsoft Excel!
 • 6 Hoofdstukken
 • 43 Lessen
 • 2u 53min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Voor beginners en gevorderden
 • Leer aan de hand van videolessen
 • Pas je kennis toe in oefenopdrachten
 • Handige tips, tricks en functies

Let op: er is een nieuwe versie van deze cursus beschikbaar. Deze vind je via https://soofos.nl/cursus/online-cursus-excel-office-365/

Leer (nog beter) werken met Excel

Excelleren in Microsoft Excel? In de cursus komen alle belangrijke functies aan bod, zodat je leert hoe je alles uit dit krachtige programma kunt halen. Ben je al bekend met de basis van Excel? Breid dan je kennis uit met de uitgebreide tips en tricks om een expert in Excel te worden!

In de basis kun je met Excel spreadsheets maken, berekeningen uitvoeren, budgetten maken of simpelweg gegevens opslaan en bijhouden. Het programma heeft daarnaast eindeloze mogelijkheden om gegevens te analyseren en die resultaten professioneel en overzichtelijk weer te geven. In deze online videocursus leer je het allemaal!

 

In deze online cursus Excel leer je:

De interface, instellingen en opties van Excel kennen;

 Zoeken in een Excel werkmap;

Gegevens in te voeren in het spreadsheet;

 Rijen en kolommen te bewerken;

 Werken met aangepaste lijsten in Excel;

 Eenvoudige en geavanceerde formules toe te voegen en uit te voeren;

 Conditionele logica toe te passen binnen Excel;

 Autosom te gebruiken in het programma;

 Verticaal en horizontaal zoeken binnen jouw spreadsheet;

Hoe de opmaak en vormgeving van een tabel werkt;

 Werken met grafieken en visualisering van gegevens;

Hoe je SmartArt kan toevoegen en gebruiken;

 Draaitabellen, draaigrafieken en slicers toe te passen.

 

Wil je eerst een voorproefje? Bekijk dan eerst de introductievideo of een gratis les!

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen en Recensies

4.2 Gemiddelde beoordeling

387 Ratings

 • 5
  132
 • 4
  203
 • 3
  44
 • 2
  8
 • 1
  0
 1. Ik vind het een duidelijke cursus en heel begrijpelijk opgebouwd. Ik zal nog wel een paar keer terug kijken omdat niet alle handelingen vaak gedaan worden door mij, maar ik heb wel een overzicht gekregen wat je met Excel kan. Super bedankt!

 2. Heel duidelijke uitleg.
  Veel van geleerd.
  Enige puntje van verbetering is dat als je het filmpje vergroot om het beter te kunnen volgen het heel wazig beeld is.

  Maar een absolute aanrader!

 3. Ondanks het feit dat ik al jaren met Exel werk, heb ik door het volgen van deze cursus veel nieuwe toepassingen geleerd.

 4. Prima cursus met duidelijke uitleg.
  Een aantal onderwerpen zijn al zo bekent dat de neiging bestaat die over te slaan, maar toch leerde ik ook daar nog wat extra trucjes!

 5. Een erg duidelijke cursus die in vogelvlucht een zeer goede weergave is van de mogelijkheden van Excel.

 6. Goede uitleg, met tussendoor handige extra tips en “shortcuts”.
  Makkelijk te volgen en mooie basis om verder te kunnen.

 7. Super helder, fijn, duidelijk en overzichtelijk uitgelegd. Zelf werk ik dagelijks met Excel maar heb toch nog een hoop opgestoken van deze cursus. Nu weet ik een hoop meer en kan gebruikmaken van veel meer tools binnen Excel waarvan ik niet wist dat deze uberhaupt bestonden. Verder is de uitleg goed te volgen, er wordt duidelijk vertelt en de cursus is naar mijn idee compleet zo!

 8. De cursus geeft een prima basis weer om te kunnen werken met Excel wat toch wel een van de moderne vereisten is.

 9. Ik vond het een hele leerzame cursus om de basiskennis van Excel te begrijpen. Sinds deze cursus weet ik hoe handig het is om in Excel te werken.

 10. De uitleg was erg duidelijk. Op basis van de kennis die ik al had was het voor mij redelijk makkelijk.

 11. Erg duidelijke uitleg. Basale vaardigheden. Als je vaker met Excel hebt gewerkt, zou ik deze cursus niet kiezen. Al heb ik er wel een paar weetjes opgedaan.

 12. Duidelijk! Je krijgt ook oefenbestanden, ik had het persoonlijk makkelijker gevonden als de opdracht duidelijker verteld werd.

 13. De cursus is erg duidelijk en legt de verschillende aspecten van Excel goed uit. Ik heb veel geleerd van de cursus en raad het zeker aan.

 14. Als beginner heb ik van deze cursus erg veel kunnen leren. Veel handige tips die ik nu daagelijks gebruik in Excel. De manier van uitleggen is ook duidelijk en makkelijk te begrijpen.

 15. Heel duidelijke cursus, goed uitleg en goed voorgedaan op de video’s.

 16. Erg kort en duidelijke uitleg van excel. De eerste keer dat ik het programma echt snap. Bedankt!

 17. Het was een duidelijke instapcursus waarin de uitleg heel duidelijk was. Prettige stem om naar te luisteren. Veel verschillende functies leren kennen. Wat ik prettig had gevonden waren een aantal opdrachten die zelfstandig uitgevoerd kunnen worden, zodat je in plaats van alleen nadoen, ook zelf moet uitpluizen en puzzelen. Daarbij vond ik dat er relatief veel aandacht lag op de opmaak van bepaalde grafieken en tabellen, terwijl ik meer op zoek was naar inhoudelijke tips en tricks (bijvoorbeeld formules maken, etc.)

 18. Om met Excel te starten is dit een ideale basis cursus maar ook een opfris cursus.

 19. Zeer duidelijk uitgelegd en opgebouwd.
  Veel nuttige zaken bijgeleerd.
  Aan te raden!

 20. Het was heel erg leuk om deze cursus. Ik heb heel veel eruit kunnen leren. En alles was zo duidelijk voor mij. Verder wil ik de cursusleider bedanken voor zijn/haar spontane begeleiding.

 21. Prima cursus die allerlei tools van excel doorloopt, en je uitlegt waarvoor je ze kunt gebruiken. Het is echter wel aan jezelf om ermee te oefenen. gelijktijdig met de video de instructie uitvoeren is soms lastig, maar dat is ook prima. omdat je tussendoor kunt pauzeren is dit goed te doen. We hebben de reeks afgerond in 5 blokken van 1 uur. De duur is behapbaar. De cursus relatief voor beginners maar ook goeie tips geeft, ook als je vaker met excel hebt gewerkt.

 22. Prima uitleg. Af en toe ietwat fladderig met de muisbewegingen. Voor mij was deze cursus te simpel, toch heb ik nog 2 nieuwe dingen geleerd.

 23. Prima cursus voor mij om de basis nog eens te herhalen en er slimmer mee te kunnen werken. Daarnaast veel bijgeleerd over vormgeving (al kun je je jezelf daarin ook gaan verliezen), grafieken en draaitabellen. Had nog wat meer toegespitst kunnen worden door voor de meer ervaren gebruiker op meer functies in te zoomen; gebruik van macro’s.

 24. Goede cursus. Duurt niet te lang en de functies die men het meest gebruikt, komen aan bod.
  Tevreden!

 25. Ik gebruik excel op mijn werk en soms kom ik er niet uit. Ik heb veel geleerd van de cursus.

 26. Top cursus makkelijk door middel van video,s zeer duidelijk en zeer toegangelijk zeker een aanrader voor mensen die wat willen doen met exel en lessen makkelijk te herhalen

 27. De cursus is voor zowel beginners als gevorderden erg leerzaam. De instructeur legt alles duidelijk uit zodat het voor iedereen te snappen is.

 28. Voor de beginner een prima start en geeft in de basis duidelijk aan wat kan. Prima opzet voor de beginner.

 29. Het begin had van mij wat sneller gemogen en was heel erg basis, maar ik begrijp ook dat dit er in moet zitten voor de minder gevorderde mensen. Voor de rest werden de ingewikkeldere functies kort en duidelijk uitgelegd en was de cursus binnen de verwachte tijd af te ronden.

 30. Duidelijke uitleg. Af en toe wel uitleg over iets te voor de hand liggende zaken zoals afdrukken.

 31. Goede duidelijke cursus, prettige manier van werken. Videos zijn erg uitgebreid. Het downloaden van de bestanden werkt prima, het kost alleen wel even tijd om het administratief handig op je pc te krijgen.

 32. Vandaag besteed aan doorlopen van deze cursus. Door eigen ervaring al enigszins bekend met excel gelijkend programma. Ben heel wat meer te weten gekomen. Bedankt.

 33. Super goeie cursus, ik wist al het een en ander van excel maar deze cursus heeft me super veel geleerd.

  tip; als je de filmpjes wat lang vind duren kan je de afspeelsnelheid ook aanpassen.

 34. De cursus is heel makkelijk te volgen. Alleen verschilt de kwaliteit van de filmpjes redelijk. Soms is het geluid zacht en niet gelijk aan de andere overige filmpjes.

 35. Super duidelijke uitleg en alles komt aan bod. Zeker voor degene die voor het eerst met exel gaan werken is dit een overzichtelijke cursus

 36. Alles was duidelijk en simpel uitgelegd. Voor beginners moet alles nu wel duidelijk zijn, voor gevorderde is het wellicht aan de makkelijke kant. Verder was het geluid prima.

 37. Fijne cursus. Makkelijk te volgen. Alleen sommige filmpjes moeten iets scherper qua beeld.

 38. Kort en bondig, maar ook een zeer duidelijke uitleg. Sommige (moeilijke) stappen worden vaker doorgenomen, waardoor het een stuk makkelijk en sneller maakt om het te begrijpen.

 39. Duidelijke cursus, handig zijn ook de opties om onder een cursusonderdeel een vraag te stellen.

 40. Handige cursus om even weer te kijken hoe alles ook alweer werkte in excel!

 41. Prima basis cursus om Excel toe te passen in de prakrijk. Uitleg filmpjes zijn duidelijk en kort.

 42. De cursus was erg leerzaam. Sommige onderdelen ken je al van eerdere cursussen of vakken.
  Andere onderdelen waren heel interessant even bij te wonen.
  Prima cursus.

 43. Leuke en leerzame cursus met duidelijke uitleg. Heb veel nieuwe en nuttige dingen bijgeleerd.

 44. Het is een goede cursus, wat er geleerd word is nogal divers. Het gaat van basis dingen zoals lettertype naar draaitabellen toe. Dit kan je beter in losse cursussen scheiden.

 45. Dit is een prima cursus om de basis van Excel te leren kennen. De filmpjes zijn duidelijk en to the point.
  Na het volgen van de cursus vergt het nog wel wat oefening om het te blijven onthouden. Een soort van hand-out zou dan wel prettig zijn.

 46. Een hele fijne, goed gestructureerde basiscursus waarin alles helder en uitgebreid wordt uitgelegd.
  Doordat je je eigen tempo bepaalt, is deze cursus makkelijk te combineren naast een drukke full-time baan. Zeker een aanrader!

 47. Duidelijke cursus als introductie voor Excel. Veel te leren voor onervarene, maar minder voor de wat ervaren.

 48. Heel goede cursus om op korte tijd de basisfuncties van excel, met zelfs enkele meer geavanceerde technieken, onder de knie te krijgen.

 49. Ik gebruik Excel veel voor mijn werk, maar merkte dat ik in veel gevallen omslachtiger met Excel werkte dan noodzakelijk. M.b.v. deze cursus heb ik geleerd hoe ik efficiënter met Excel kan werken, met name op het gebied van lay-out binnen Excel. Ik weet nu ook beter hoe ik Excel kan gebruiken voor simpele analyses, waarbij Excel het meeste werk voor je verricht.

 50. Prettige stem
  Duidelijke uitleg
  Maar voor gevorderden biedt het niet heel veel nieuws
  Voor beginners heel erg geschikt, maar de doelgroep benaming suggereert wat meer.
  Zaken die best wat aandacht hadden mogen krijgen:
  > Rijen en kolommen per pagina herhalen
  > Dat plaatje (logo) dat telkens links boven staat, ook als je de eerste drie kolommen weglaat, hoe doe je dat
  > Macro’s

 51. Duidelijke uitleg over de werking van Excel. Makkelijk uitgelegd en voor iedereen te begrijpen!

 52. Deze Excel cursus laat je in simpele korte video’s veel tips en tricks zien. Zelf werk ik al een tijd met excel (zonder cursus) en toch heb ik een aantal hele goede take aways meegenomen!

 53. Goede cursus!
  Duidelijke video’s met uitleg!
  Goed dat het oefenmateriaal erbij zit, zodat je ermee kan oefenen

 54. Ik vond de cursus leerzaam. Een aantal lessen kon ik makkelijk doorlopen, maar ik heb toch nog veel dingen bijgeleerd.

 55. Duidelijke video’s waarin alles rustig uitgelegd wordt. Daarnaast erg handig dat je zo vaak kunt terugkijken als je wilt.

 56. In het begin werd uitgelegd hoe alles werkt. Dit is vrij makkelijk en alleen digibeten zouden hier wat aan hebben. De grafieken en tabellen uitleg was goed.

 57. ik vond dit een zeer leerzame cursus, ik had al eerder met excel gewerkt maar toch heb ik weer dingen bijgeleerd die heel handig zijn om te weten en sneller te werken. Ook was de uitleg fijn en duidelijk!

 58. In de video’s wordt het goed en duidelijk uitgelegd. naar mijn mening missen er toch oefeningen die je nog eens stapsgewijs door alle stof meeneemt of het zelf te doen. Daarnaast zijn oefeningen handig om te controleren of je het ook echt snapt. nu krijg je dezelfde bladen als waar de docent mee begint en moet je onhandig via de video dezelfde stappen doorlopen.

 59. In het verleden heb ik al een uitgebreide excelcursus gehad waarvan ik al veel wist, ondanks dat heb ik toch een aantal handige maniertje erbij geleerd!

 60. Handige cursus om te leren om met Excel te werken. Voor mijzelf was de cursus niet zo nuttig omdat ik al wat meer ervaring met Excel heb. Het versneld kunnen afspelen van de video’s is een erg handig functie. De video blijft goed te volgen. Erg prettig!

 61. De cursus is op zich prima, maar redelijk op basisniveau. Als je nog niets van Excel afweet, is dit zeker een aanrader! Als je al wel wat meer van Excel afweet, dan zal je je waarschijnlijk vaak vervelen of video’s over moeten slaan.

 62. Voor iemand die nog nooit met Excel heeft gewerkt of er niet goed mee overweg kan is dit een prima cursus. Voor mensen die al algemene kennis hebben van Excel biedt het weinig vernieuwing.

 63. Uitstekend stapsgewijs uitgelegd hoe elk betreffend onderwerp in Excel werkt. Ondanks dat ik grotendeels al simpele stappen wist, werd het alsnog op een juist tempo en chronologische volgorde uitgelegd!

 64. De cursus bevatte veel basis informatie maar op het einde ook veel ingewikkelde functies van excel.

 65. Kwalitatief erg matig… Hoogste resolutie mogelijk is 720p. Dus bij vol scherm, wat je eigenlijk altijd moet doen omdat je anders niet ziet wat er op beeld staat, zijn gegevens met moeite te lezen.
  Daarnaast vind ik het storend om vooral irrelevante comments van anderen te lezen onder elke opdracht.

  Het ontbreekt in deze cursus ook aan consistentie qua productie. Ene keer is de geluidsopname zacht en andere keer hard. Dat zelfde geldt voor de video’s ene keer is de video op vimeo andere keer op een ander platform.

  Op desktop is de video gewoon te klein om goed te zien in de interface wat er in resulteert dat je ‘m fullscreen moet maken. En dan zit je weer met die lage resolutie.

  Voor de rest denk ik dat de eerste 53% van de cursus heel basis wat ook begrijpelijk is. Wellicht inkorten en meer aandacht spenderen aan diepgang in de tweede helft van de cursus.

  Qua volgorde bij het gedeelte opmaak en vormgeving kan ook nog worden gekeken naar relevantie. Zoals vormen invoegen of smartart.

 66. Makkelijke cursus en echt voor de beginner. Wanneer je al met Excel gewerkt hebt, heeft het weinig toegevoegde waarde.

 67. Hele duidelijke cursus waarin alles rustig wordt uitgelegd en goed is te volgen.
  Kortom handig om je basis kennis in excel op te frissen en handigheidjes te leren.

 68. Ik was enkel vertrouwd met een aantal basisfuncties van Excel. Deze cursus was de perfecte aanvulling daarop. De eerste hoofdstukken waren herhaling maar daarna werd het nieuw. Het 5e hoofdstuk is best pittig !! Ik ga hier nog heel veel praktisch plezier aan beleven. Hartelijk dank !

 69. Duidelijk en helder verhaal tijdens de cursus. Vooral als je beginner bent met Excel leer je veel van deze cursus.

 70. Fijne online video cursus Excel. De instructeur heeft een prettige stem om naar te luisteren. Hij legt alles rustig en duidelijk uit. Voor mij was het een soort opfriscursus, maar voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Handig zijn vooral de tips en trucks. De cursus is een aanrader, zelfs als je er al mee werkt. Top!

 71. Het was een zeer leerzame en duidelijke cursus mbt excel.

  Ik raad het aan, omdat er goed en duidelijk wordt uitgelegd en daarnaast laat het zien aan de hand video hoe het moet.

 72. Het was een cursus die bestemd is voor een beginner. Duidelijk uitgelegd hoe excel in elkaar zit.

 73. Mooie duidelijke uitleg van de cursus. Voor mij was het even opfrissen en heb toch weer dingen geleerd. Een fijne stem om naar te luisteren.
  Ben benieuwd of er nog een cursus is voor gevorderen.

 74. handige cursus voor de beginner. Je moet alleen wel een review plaatsen wil je je certificaat ontvangen………

 75. Alles netjes stap voor stap. Martijn heeft een rustige fijne stem, hij gaat niet te snel en leert je veel tips aan die je excel gebruik beter maken. echt aanrader zelfs als je al een beetje kan is het alsnog wel leerzaam.

 76. Ik vind het een goede cursus om de beginselen van Excel te begrijpen en uit te voeren.
  Natuurlijk moet je zelf even goed oefenen om het in je systeem te krijgen hoe het een en ander werkt.

 77. Goedemorgen beste lezers.

  De cursus heb ik als zeer leerzaam ondervonden. het geeft mij in mijn werkzaamheden legio mogelijkheden om informatie welke voor collega’s
  bestemd is te verduidelijken. Zo is een draaitabel een mooie functie, net als het beveiligen van bladen en kolommen. Kortom blij dat ik deze cursus gevolgd heb. Als je het mij vraagt een must voor een ieder.

  M.vr.gr.
  J.Stel

 78. Ik heb de cursus op 2 weken doorlopen en er veel van opgestoken. Perfect om de basis van Excel beter onder de knie te krijgen.

 79. Ik wist niet dat er zoveel mogelijk is met Excel.
  Ik heb enorm veel geleerd en beveel deze cursus echt aan! Het is fijn om direct met een oefenbestand het geleerde nog eens te oefenen.

 80. Handig wanneer je de basisvaardigheden van Excel onder de knie wilt krijgen of wilt herhalen.

 81. Prima curus om xcel kennis op te frissen en ook nieuwe zaken te leren, maar zeker ook voor beginners. Goede uitleg in combinatie met prettige en rustige stem van Martijn. Eveneens goede oefenbladen die je of gelijktijdig of direct na de instructievideo kan openen om te oefenen. Zelf heb de Engelstalige versie van xcel, maar dat was nauwelijks een probleem, want de opmaak is gelijk.

  Hopelijk is er ook nog een vervolgcursus om xcel met al zijn opties nog verder onder de knie te krijgen.

  Echte aanrader!

 82. Zeer duidelijke, goed te volgen uitleg. De cursus zou wat mij betreft 5 sterren halen, als er ook wat meer ander oefenmateriaal beschikbaar was, om te kijken of je zelf ook met andere gegevens deze mogelijkheden kunt toepassen voor situaties waarin je zelf Excel zou willen gebruiken.
  Bv. wedstrijdanalyses, cijfergemiddeldes etc.

 83. Goede leerzame beginners cursus voor excel, alle ingrediënten voor de. Asis kennis van excel zitten in deze cursus.

 84. duidelijk uitgelegd en mooi dat je oefenbestanden heb dat je mee kan doen. jammer dat je je kennis alleen niet kan testen

 85. Goede beginnende cursus. Zou leuk zijn als er een Excel VBA cursus zou komen.
  Een instructeur met een aangename stem die je rustig door de materie loodst. Hierdoor is het mogelijk om synchroon de oefeningen mee te doen.

 86. De materie is helder uitgelegd.
  Graag had ik meer oefenopdrachten ontvangen om zo de kennis in de praktijk te brengen.

 87. Ten eerste vind ik de video’s en uitleg heel goed te volgen. De volgorde en opbouw is doordacht.
  Ik werk al veel met Excel, dus sommige basis dingen wist ik, maar er zaten verrassend veel tips en trucjes in die ik niet kende.
  Mijn doel was om efficiënter te kunnen werken in Excel. Met deze cursus is dat zeker gelukt.
  Ik zie wel dat er nog veel meer opties zijn die niet worden behandeld. Maar toch vind ik de hoeveelheid stof dat wel behandeld wordt heel passend bij mijn verwachtingen.
  En ik vind de stem en uitleg van Martijn aangenaam. Niet onbelangrijk voor een online cursus.

 88. Een hele bruikbare en vlotte cursus voor beginnende Excel gebruikers die nog niet de kneepjes van het programma beheersen. Op eigen tempo kan je er doorheen werken en oefenen met de aangeleverde bestanden die gebruikt worden in de video’s.

 89. Duidelijke uitleg. Leuke slimme trucjes. Oefenbestanden zijn handig, maar niet noodzakelijk om de cursus te volgen.

 90. oefenopdrachten zijn niet echt moeilijk maar het is lastig dat ze niet beoordeeld wordn

 91. Alles is heel duidelijk uitgelegd en een hele fijne stem om naar te luisteren.
  ik mis nog wel wat oefenbestanden bij bepaalde lessen.

 92. Een goede cursus
  Mooi opgesplitst in kleine delen zodat je bepaalde thema’s gemakkelijk kunt herbekijken.
  Top

 93. Een instructeur met een aangename stem die je rustig door de materie loodst. Hierdoor is het mogelijk om synchroon de oefeningen mee te doen.

 94. Uitstekende cursus om de basis van Excel 2013 te leren. Ik gebruik zelf Google Sheets & kon alle informatie makkelijk overzetten naar mijn (Engelse) Sheets. Inhoudelijk legt Martijn alles goed uit, ik vind het volgbaar en simpel uitgelegd waardoor ook de moeilijkere dingen zoals draaitabellen makkelijk zelf uit te voeren zijn. De oefenbestanden heb ik niet gebruikt, deels omdat ik Excel (Sheets) zelf al vaak gebruikt heb en deels omdat de uitleg geen instructie geeft om een sheet zelf na te bouwen. Het zou voor compleet nieuwe gebruikers bijv. helpen om 1 basis-bestand te krijgen waarin ze telkens alle stappen navolgen, om zo een lopend besef van de handelingen te krijgen (denk ik).
  Verder zijn er een aantal kleine trucjes die Martijn niet in het begin maar gaandeweg uitlegt, zoals de gegevens van sheets aanpassen en Start-functies, die wat mij betreft in het begin mogen staan. Echter krijg je dan ook een groot Hoofdstuk 1 dat meer gericht is op echte beginners dan op de meeste gebruikers die van zichzelf al een basaal begrip hebben van Office programma’s.
  Al met al een erg goeie cursus, ik heb er veel van opgestoken en het gaat voor mijn boekhoudkundig werk veel tijd besparen.

 95. Goede cursus maar helaas alleen gericht op Windows en verouderd.
  Verder wel heldere uitleg

 96. Leuke cursus met goede uitleg. Allicht fijn als er ook oefeningen in de cursus verwerkt worden.

 97. Prima cursus, leuke inhoud. Wel wat slechte kwaliteit soms. Zowel van beeld als geluid (zacht)

 98. De beoordeling van de wisselt per onderdeel. Ik vond dat er teveel basisvaardigheden werden uitgelegd zoals; lettertype veranderen, andere kleur selecteren, knippen-plakken etc.
  De wat complexere onderdelen zoals draaitabellen, functies en berekeningen werden mijns inziens te weinig uitgediept.
  Daarnaast stellen de oefendocumenten niet heel veel voor en zijn een kopie van de video. Ik was liever uitgedaagd om het geleerde toe te passen in een net wat andere context, zodat de leerstof beter blijft hangen.

  De instructeur had een prettige en rustige stem.

 99. Deze cursus van excel helpt je op een zeer begrijpbare manier hoe je excel kunt gebruiken. Veel van geleerd!

 100. Heel erg gedetailleerd gepresenteerd! Zeker een goede toevoeging op hetgeen wat ik in mijn dagelijkse werkzaamheden zal toepassen.

  Bedankt Martijn!

 101. Fijne excel cursus waarbij alles duidelijk wordt uitgelegd door middel van video’s en bestanden waar je zelf aan kan werken!

 102. Heldere uitleg. Ik heb veel geleerd.
  Had het wel fijn gevonden wanneer er oefenopdrachten na elk hoofdstuk zouden zijn.

 103. Toch veel geleerd, maar ik werk dan ook zelden met berekeningen en tabellen. 2 Video’s zijn bijna niet te verstaan en bij de een na laatste video ontbreekt het beveiligen van het gehele bestand, al lukt dat wel met gezond verstand.

 104. Sterk gestructureerde cursus die goed is opgebouwd. Laagdrempelig en makkelijk te volgen lessen die stap voor stap in detail worden uitgelegd. Goede praktische voorbeelden, handige oefendocumenten, te volgen op eigen tempo. Veel tips die ook voor de ervaren excel-gebruiker nieuw zullen zijn.

  Fijne cursus

  Freek

 105. Helaas niets over het verschil met een APPLE programma. Ook wordt er niet op vragen gereageerd.

 106. Ik vond de cursus erg helder. De uitleg was rustig en duidelijk en prima bij te benen.

 107. Overall top cursus, alleen bij sommige filmpjes is het geluid wat slecht.

 108. Deze cursus was een leuke manier om iets makkelijker te kunnen werken met Excel en er meer uit te kunnen halen. Hoewel ik al aardig kon werken met het programma, heb ik toch heel wat dingen ontdekt die mijn werk (in het middelbaar onderwijs) effectiever gaan maken. Wel kan ik me voorstellen dat het voor iets minder geoefende computergebruikers fijn zou kunnen zijn als er wat concrete opdrachten aan de cursus worden toegevoegd. Ik had zelf concrete gegevens waarop ik alle nieuwe dingen kon toepassen, maar dat zal niet iedereen direct hebben. De meegeleverde oefenbestanden zijn daarvoor niet voor iedereen genoeg, denk ik.

 109. Duidelijke basis cursus.
  Dit is zowel een goede opfris cursus als uitbreiding van kennis over Excel.

 110. Er wordt op simpele wijze uit gelegd en gedemonstreerd hoe je handelingen in Excel kan doen en hoe je dit vorm kan geven. Deze cursus is een aanvulling voor een ieder die een handigheidje wil krijgen met excel en hier verder geen ervaring mee heeft.

 111. De filmpjes zijn erg duidelijk. De voorbeelden zijn goed en de oefenbestanden zijn nuttig.

  Wel is het jammer dat de kwaliteit van de filmpjes niet allemaal even goed zijn. Bij sommige filmpjes is het geluid zachter. Ook wordt het filmpje bij 6.2 (beveiligen) halverwege afgebroken en mist hierdoor informatie. Ook worden niet alle vragen van mensen in het discussieforum beantwoord.

  Het is duidelijk dat de filmpjes 6 jaar oud zijn en het is jammer dat hier niet tussentijds het een en ander vernieuwd is.

  De cursus zou nog meer toegevoegde waarde hebben als er echte oefeningen bij zouden zitten. Nu kun je alleen tijdens de filmpjes meedoen in een oefenbestand. Dit is ook leerzaam, maar het zelf toepassen in een andere oefening zou nog effectiever zijn.

  Wel heb ik een aantal nieuwe trucjes en functies binnen Excel geleerd. De cursus is wel echt een beginnerscursus.

 112. Bestanden niet compleet. Hierdoor heb je zelf extra werk om dat voor elkaar te maken om wel te kunnen oefenen. Het is echt een basis cursus. Voor iemand die geen kennis heeft van excel is dit een prima start.

 113. Het is voor mij niet ongebruikelijk om te werken met Excel. Deze cursus heeft mijn kennis en vaardigheden over dit programma weer up-to-date gemaakt. Hierdoor heb ik het gevoel gekregen weer helemaal controle te hebben over dit programma.
  De uitleg verloopt rustig, waardoor het prima te volgen is. Dankjewel Martijn!

 114. Dit is een heel goede basiscursus voor wie start met Excel of zijn kennis wil opfrissen. Sommige dingen wist ik al maar ik heb ook heel wat bijgeleerd. De uitleg was duidelijk en het kunnen meevolgen in de bijgeleverde spreadsheets is ook een pluspunt. Het had misschien nog beter geweest moesten extra oefeningen of een evaluatiemoment voorzien worden aan het einde van de cursus of van een hoofdstuk.

 115. De uitleg was duidelijk en goed te volgen. Kwaliteit van beeld en geluid is niet altijd even goed.

 116. Leerzame aanvulling op huidige eigen kennis, met af en toe een “ohja…” momentje. Duidelijk en rustige uitleg. Een klein puntje is dat enkele video’s minder scherp in beeld zijn gebracht.

 117. Om mij wat meer wegwijs te maken in Excel heb ik deze cursus gevolgd. Ik wist wel wat ervan, maar nog niet genoeg.

  Daarom heb ik ook een aantal nieuwe dingen geleerd binnen deze cursus die ik nog niet wist. Al met al is het een leerzame cursus voor beginners en voor mensen die hun geheugen op willen opfrissen.

 118. Ik ben een beginner wat betreft Excel, dus voor mij ging er een wereld open. Had geen idee wat en hoe veel er mogelijk was. Rustige en duidelijke uitleg aan de hand van verschillende video’s.

 119. Fijne cursus om de basis weer onder de knie te krijgen. Verdieping ontbreekt wat, al zijn er wel wat leuke trucs als sprak lines.
  Jammer dat de ‘docent’ geen reacties geeft op vragen en de oefensheets beperkt zijn. Wel helder en duidelijke uitleg d.m.v. de video’s.

  Voldoende!

 120. Stap voor stap alles heel mooi en duidelijk uitgelegd. Is heel goed te volgen en heel begrijpelijk. TOP !!!!

 121. goede cursus, duidelijke uitleg, jammer dat het geluid vanaf 3.7 een paar lessen minder wordt.
  ook jammer dat er geen vervolg is, want ik heb toch de indruk dat we met de geleerde vaardigheden nog niet alles behandeld hebben.

 122. Hoewel ik regelmatig werk met Excel kreeg ik toch een aantal handige tips.
  Ondertussen is Microsoft al twee versies verder en wordt Office 365 veel gebruikt, toch is deze cursus goed bruikbaar.

 123. Ik vond het een fijne en informatieve cursus. Alleen jammer dat sommige dingen niet in de nieuwste office 365 te vinden zijn. En ook op een mac werken sommige dingen anders. Evengoed toch een hoop nieuwe dingen geleerd.

 124. Handige weetjes, sommige dingen verschillen als je met apple werkt. Zeker meedoen met de bestanden die worden meegestuurd.

 125. Deze cursus voldoet precies aan de eisen waar een goede cursus aan moet voldoen. Het is duidelijk en het is fijn dat je de de cursus op je eigen tempo kan doorlopen.

 126. Gemakkelijk vanuit je luie stoel op eigen tempo en tijd te volgen.
  Mogelijkheid om weer in de hoofdstukken terug te gaan.
  Veel geleerd, maar heb ik niet alle tools nodig.
  Had graag aan het einde van elk hoofdstuk een mogelijkheid tot toetsing gehad, om te kijken of ik echt de stof beheers.
  Nu heb ik alleen de handelingen van de docent nagedaan.

 127. Cursus goed, zeker wat opgestoken. Echter zie ik dat veel mensen vragen hebben, waar geen antwoord op wordt gegeven door de instructeur. Dat is erg jammer.

 128. Duidelijke cursus, met de basisregels en allerlei extra’s.
  Goed gedaan en bedankt !!

 129. De behandelde stof werd goed en duidelijk uitgelegd aan de hand van voorbeelden.
  Goed te volgen en te begrijpen. Een aanrader!

 130. Goede cursus om je basiskennis weer te refreshen, ervanuit gaande dat je ooit op de middelbare school een lesje excel hebt gehad en van de generatie bent die het gewend is met computers te werken. Ik kon er vrij snel doorheen gaan, heb meer kennis over het programma en heb een paar handige extra sneltoetsen geleerd. Precies wat ik ervan had verwacht.

 131. Heel veel basis informatie van Excel. Wel wordt alles goed en volledig uitgelegd.

 132. Perfecte cursus voor mensen die vrijwel nog geen kennis hebben van Excel, maar dit wel graag willen opdoen. Op een enorm duidelijke en overzichtelijke manier worden de meestgebruikte functies van Excel uitgelegd en kan je zelf in de bijgevoegde bestanden meedoen met de docent. Aanrader!

 133. De cursus heeft mij heel goed geholpen inzicht te krijgen in hoe je Excel moet gebruiken. De basics van Excel zijn volkomen duidelijk.

 134. top! de uitleg is heel duidelijk. alleen het geluid in les 3.8 en 3.9 was helaas slecht.

 135. Mooi opgezette basis introductie van excel waarbij de basale functie prima uitgelicht worden

 136. Op een hele rustige wijze worden de basis elementen van Excel op een helder manier toegelicht. Helaas wordt gebruik gemaakt van Excel versie 2013 (cursus is gemaakt in 2014). Persoonlijk had het tempo (veel) hoger gemogen.
  Voor mij is de cursus zeker een toegevoegde waarde.

 137. Prima basis cursus. Net even de handige dingen allemaal op een rij gezet. Prima overzicht van de functies die je vaak gebruikt en net even een extra kennis van het programma. Goed om verder op door te bouwen!
  Filmpjes zijn niet altijd even scherp maar goed te volgen als je enige kennis van Excel hebt. Geluid van de video’s is bij de meeste afleveringen goed, maar bij een aantal echt te zacht om goed te volgen.
  Over het algemeen prima tevreden met deze cursus

 138. Het is een uitgebreide cursus. De filmpjes zijn duidelijk en goed te volgen. Ik heb er veel aan gehad.

 139. Alles wordt duidelijk en rustig stap voor stap uitgelegd. Alleen jammer dat bij sommige video’s het geluid slechter is.

 140. Op zich wordt de lesstof goed uitgelegd in de video’s. Echter ik mis dat je zelf nieuwe opdrachten moet uitvoeren. Nu is het meer mbv de oefenbestanden de uitgelegde video’s ‘naspelen’. Om er zeker van te zijn dat je lesstof goed hebt begrepen, zou het beter zijn om nieuwe opdrachten te krijgen, die je dan zelf moet uitvoeren en waarvan je dan later kan nazien of je opdracht goed hebt uitgevoerd / lesstof hebt begrepen.
  Gezien de prijs die ik voor de cursus heb betaald ( actie aanbieding €19,-) is de cursus meer dan voldoende. Echter zou ik er niet de normale prijs van €99,- voor betalen.

 141. Goede training voor als je dagelijks met Excel werkt, maar nooit een opleiding hiervoor gehad hebt.
  Bespreekt alle basis functies met duidelijke uitleg.
  Mis alleen het verticaal zoeken in deze cursus.

 142. Goeie cursus met een duidelijke uitleg, het tempo is ook goed. Fijn dat ik de cursus nog een keer kan terugkijken.

 143. Deze cursus heeft een goede opbouw. Er wordt goed helder een begin gemaakt en gaat logisch stapsgewijs verder. Deze cursus komt eigenlijk altijd wel van pas aangezien het een veelvuldig gebruikt programma is. Voor mijj persoonlijk was het een soort moetje, maar tijdens de cursus werd ik echt enthousiast voor excel. Zeer krachtig en logisch programma waarmee dynamische sheets mogelijk worden. Opp het moment dat je daadwerkelijk mee gaat doen met bijgeleverde formats blijft de stof goed hangen in het koppie.
  Toppertje.

 144. Goede cursus voor starters. Duidelijke uitleg van de instructeur. Kwaliteit van een aantal video’s af en toe tegenvallend.

 145. Super duidelijke cursus. Draaitabellen, grafieken en diverse functies bijgeschaafd.

 146. Een hele goede cursus als je geen (of verouderde) kennis hebt van excel. Erg leuk, handig en duidelijk. Zeker een aanrader!

 147. Een groot gedeelte van deze cursus is toch wel op basisniveau ondanks dat heb ik toch nog wel wat dingen geleerd.

 148. Een online cursus die goed te volgen is. Instructies zijn duidelijk en goed te volgen. De cursus beperkt zich tot de basis. Als men daarnaar op zoek is, is deze cursus passend.
  Jammer dat geluid van de instructievideo’s op momenten ‘niet al te best is’.

 149. Goede en duidelijke uitleg aan de hand van filmpjes. Samen met de filmpjes en de oefenopgaven kan je direct oefenen en toepassen hierdoor leer je het te begrijpen.

 150. De cursus was werkelijk makkelijk te volgen. Goed voor beginners alsook degenen die een tijdje niet met excel gewerkt hebben en het een en ander van excel willen ophalen.

 151. Eenvoudig
  Filmpjes duren niet te lang
  Duidelijke uitleg
  Fijn dat er oefenbestanden bij zaten gevoegd

 152. De cursus is zeer goed opgebouwd en heel duidelijk uitgelegd. Een perfect naslagwerk dat je steeds kan raadplegen, top!

 153. De instructies zijn zeer goed en duidelijk uitgelegd en echte aanrader als je nog een leek bent in Excell.

 154. Je krijgt goede, duidelijke uitleg over hoe bepaalde functies binnen Excel werken. Wat ik wel jammer vind is dat de kijker weinig tot niet betrokken word bij de cursus (geen oefenopdrachten). Het enige dat je als kijker kunt doen is de video nadoen, maar het daagt je niet uit zelf wat dingen te maken om je meer in de methodes te verdiepen. Ook was mij soms onduidelijk waarvoor ik bepaalde functies zou moeten gebruiken. Wat meer uitleg over contexten waarin deze taken voor kunnen komen was welkom.

 155. Zeer duidelijke en makkelijk volgbare lessen.
  Goede uitlegvideo’s zodat het makkelijk in de praktijk te brengen is.
  Ik heb hier veel aan gehad.

 156. De cursus is op eigen tempo te doen en hoeft niet af te zijn in een bepaalde tijd. Dat is prettig.
  De instructeur heeft een prettige stem.
  De oefenbestanden zijn handig zodat je mee kunt doen met de handelingen.
  Sommige filmpjes en audio zijn van mindere kwaliteit. Jammer dat dit niet wordt aangepast.
  Ook reageert de instructeur weinig op vragen en opmerkingen in de discussie.
  Ik heb na ieder hoofdstuk behoefte aan een klein toetsmomentje om te checken of ik alles begrepen heb. Maar de cursus is niet interactief.

 157. Over het algemeen goed, uitgelegd sommige video’s waren een beetje onscherp kwa videokwaliteit, en het geluid was niet altijd optimaal.

  Prima cursus.

 158. Hele heldere en duidelijke uitleg, voor mij gedeeltelijk opfrissend maar zeker ook nieuwe dingen én trucjes geleerd. Dank!

 159. Een vlotte cursus, door te nemen op eigen tempo. Dit is een meerwaarde om aan te bieden.
  Video’s zijn duidelijk en men kan voldoende oefenen door de oefenbestanden te downloaden.

  Basiscursus voor de beginner, gedetailleerd verslag. Top!

 160. Klare, duidelijke uitleg van de inhoud. Niet té ingewikkeld en zeer overzichtelijk. Leuke instructievideo’s en lesgever.
  Aanrader!

 161. Duidelijke cursus met af en toe wat haperend geluid en een enkele keer ook beeld.
  Is wat mij betreft toch vooral een cursus voor de beginner.
  Ik kan me voorstellen dat als je een beginner bent, sommige handelingen wat snel gaan.
  Verder prima cursus.

 162. De cursus is alsof er een boek wordt voorgelezen waarbij je kunt zien waar alle knoppen zitten die gebruikt worden. Alle functies komen aan bod. De cursus is echter niet interactief. Er zijn geen opdrachten die gedaan kunnen worden. Dat vond ik persoonlijk jammer. Je krijgt enorm veel informatie over je heen maar er is weinig mogelijkheid om deze kennis vast te leggen in mijn brein d.m.v. praktische oefeningen. Vooral handig als naslagwerk om iets op te zoeken.

 163. Een hele duidelijke uitleg over de mogelijkheden van Excel. Een aanrader voor iedereen die iets meer wil leren over excel.

 164. fijne cursus duidelijke uitleg af en toe is het beeld niet duidelijk. of het het geluid aan de zachte kant.
  Maar verder is het duidelijk.

 165. Hele fijne cursus. De stof wordt rustig en duidelijk uitgelegd met een fijne goed verstaanbare stem. Je krijgt veel waar voor je geld. Als ik een minpuntje moet noemen dan had ik nog graag wat oefeningen erbij gehad. Je kan wel oefenbladen downloaden om de les zelf te herhalen.

 166. Ik gebruik Excel al jaren maar ik maakte gebruik van de meest basale functies. Na het volgen van deze cursus was ik verrast met wat je allemaal kan doen met Excel. En, zoals ik al gewend ben van andere cursussen van Martijn, wordt de lesstof in deze cursus stap voor stap opgebouwd en op een heel duidelijke manier uitgelegd. Een aanrader!

 167. Het was een prima cursus om als beginner meer over Excel te weten te komen. Persoonlijk had het iets ingewikkelder gemogen. Het was nu wel heel erg basis. Maar voor een beginner een prima cursus

 168. Ik vond het een leuke en zeer leerzame cursus waarin veel van Excel wordt uitgelegd.
  De oefenopgaven waren heel duidelijk vormgegeven in zowel tekst als beeld! Ik vond het zeker de moeite waard.

 169. Duidelijk en goed. prima cursus om Excel te leren. Goede video’s met duidelijk geluid en uitleg.

 170. Nou om te beginnen, zou ik alvast willen aangeven dat ik de cursus zeer leerrijk vond.
  Het geeft je de fundamentele tools om aan de slag te kunnen.
  En ik kon in principe al werken met excel, maar er waren toch nog wat handige tips om wat efficienter te werken.

  Zeker een aanrader!

 171. Prima cursus waarbij op redelijke eenvoudige wijze je thuis wordt gemaakt met de diverse functies en mogelijkheden van Excel, zowel voor thuis als op het werk. Handig om ook even na te slaan, als sommige handelingen even vergeten zijn.

 172. Handige cursus waar handige tips in worden gegeven. wat ik miste was een soort van oefentoets tussen de hoofdstukken. Ik heb nu 2 schermen gekoppeld zodat ik de cursus nog een keer kan doorlopen en gelijkertijd zelf mee kan doen.

 173. Erg duidelijke cursus.
  Zeer goed te doen als je nog niet met Excel hebt gewerkt en/of als je de basis van Excel beter will leren begrijpen.

 174. goed uitgelegd en duidelijk met videofilm . Als je het niet begrijpt kun je elke keer terug kijken naar de bewerking via de filmpjes

  dank u

 175. Deze cursus is duidelijk en goed uitgelegd en heb deze dan ook met plezier gevolgd. Ik heb er veel aan gehad als beginneling van Excel.
  Wel vond ik jammer dat ik niet zelf kon oefenen omdat ik alleen bij de oefeningen de kopjes bestand, bewerken, invoegen, opmaak en help zag staan op het beeldscherm.
  Maar verder is het een leerzame cursus.

 176. Toen ik begon met deze cursus wist ik nog weinig van Excel. Zonder voorkennis was deze cursus prima te doen. Ik heb er veel handige dingen geleerd. Het zou wel handig zijn als je het nog ergens weer na kunt zoeken. Als je het niet vaak gebruikt, vergeet je dingen weer.

 177. Duidelijk cursus voor de beginnende gebruiker. Het zou fijn zijn als er een vervolg cursus voor gevorderde gebruikers beschikbaar zou komen. Tevens is de kwaliteit en geluidsniveau van bepaalde filmpjes van slechte kwaliteit.

 178. Duidelijke cursus met goede uitleg van de verschillende mogelijkheden met Excel.
  Sommige zaken gaan wel wat snel, maar je kunt iedere keer weer terug in de video’s.
  Groot voordeel is dat je tot een jaar alles weer kunt terugzien.
  Het geluid bij enkele video’s is wel erg zacht!

 179. Materiaal is prima. Rekening gehouden met de verschillende instapniveaus.
  Persoonlijk ben ik wat verder dan deze cursus, daarom sloot deze minder bij mijn eisen/wensen aan.

 180. Goede cursus voor diegenen die nog niet of nauwelijks kennis hebben gemaakt met Excel, dus als basis opleiding prima!
  Wordt ook rustig en duidelijk uitgelegd, alleen jammer dat het geluid niet bij alle hoofdstukken van hetzelfde volume was.
  Zelf werk ik al een aantal jaren met Excel en heb daardoor qua functionaliteit eigenlijk niets bijgeleerd. Wel wat op het esthetische vlak. Wellicht waren mijn verwachtingen wat te hoog gespannen. Volgende keer beter!

 181. Ik heb het prettig gevonden om hier te zijn geholpen met het opfrissen van mijn Excel. Heldere en prettige stem en to the point!

 182. Deze excel cursus is zeker voor beginners zoals ik erg leerzaam. Alles wordt rustig en duidelijk uitgelegd.

 183. Zeer tevreden over de cursus, de lessen zijn duidelijk en goed te volgen. Aangenaam om naar te luisteren en het geheel is overzichtelijk. Wat ook fijn is dat je altijd nog even een keer een les terug kan kijken.
  De cursus ontvangt van mij een beoordeling van 4 sterren (ipv 5). Er zijn een paar lessen waarvan de kwaliteit van het geluid minder is, wat het volgen er van wat vervelend maakt.

 184. Als je nog (vrijwel) geen ervaring hebt met Excel is deze cursus zeer nuttig. Echter, wanneer je al vaker met Excel gewerkt hebt, zullen de meeste lesdelen van minder toegevoegde waarde zijn.

 185. Cursus is prima te volgen, je kunt stoppen en weer beginnen wanneer je dat wilt.
  Goede duidelijke uitleg, heb er zeker wat aan gehad.
  Sommige functies gebruik ik nu dagelijks !

 186. Goed bruikbaar als je je kennis van excell weer even wilt opfrissen. Ben weer opties tegen gekomen die ik nog niet wist en kan nu sneller handelen in excel.

 187. Het is een prima cursus om de basis van excel te leren! Het beeld is jammergenoeg niet altijd even scherp

 188. Top cursus voor een beginnende Excel gebruiker!
  Zeer duidelijk en overzichtelijk uitgelegd.
  Een goede cursus om de meest gebruikte mogelijkheden binnen Excel te kunnen benaderen en toe te passen.

  Top!

 189. Ik werk al jaren met Excel en dat gaat mij goed af. Ik misste wat verdieping van het programma en dat heb ik met deze cursus gekregen. Niet alle functies zal ik gebruiken maar het heeft mij wel een goed beeld gegeven van wat er allemaal mogelijk is. Goed om te weten hoe je effectief met formules kunt omgaan.

 190. Deze cursus is een prima start voor wie kennismaakt met de mogelijkheden van Excel; de belangrijkste grote functies komen aan bod. Ik wist al aardig wat, maar had toch nog aardig wat aha!-momenten. In een rustig tempo en zonder veel jargon loopt de instructeur je door goed gebundelde functionaliteiten heen.

  Als ik dan toch een minpuntje moet noemen, is het een kleine: meer sneltoetsen benoemen.

 191. Het was voor mij een leerzame cursus. Zelf heb ik meer geleert van excel dan dat ik al wist. Deze cursus is een mooie training om excel weer op te frissen en te leren wat je nog niet wist.
  Het enige wat ik jammer vindt is dat deze cursus niet gegeven word met de nieuwe versie van excel zoals excel 2016 of 2017.
  Voor de rest was het een fijne leerzame cursus.

 192. Heb met deze video cursus mijn basis kennis Excel weer opgefrist. Handige stap voor stap videos die je naar behoefte ook nog eens kann herbekijken

 193. Mooie korte en niet vervelende cursus. Veel word er aangestipt. Het is wel een stuk duidelijker geworden.

 194. Duidelijk, goede heldere voorbeelden. Fijn om straks als naslag te hebben als je het weer een tijdje niet hebt gedaan.

 195. duidelijke uitleg, zeer goed overzichtelijk.
  fijne cursus.
  weet zeker dat ik hier veel aan hebt gehad.

 196. Duidelijke uitleg met fijne oefenbestanden. Misschien is inzoomen op menus in de videos soms handig. Het is wel eens lastig zien waarop geklikt wordt.

 197. Goede cursus voor beginners. Makkelijk te volgen in eigen tempo

 198. Makkelijk te begrijpen cursus, de basis van Excel wordt op een duidelijke en prettige manier uitgelegd.

 199. Op een makkelijke manier, op je eigen tempo beter leren werken met Excel.

 200. goede cursus, zeer duidelijk te volgen door voorbeelden aan de hand van filmpjes.
  door de voorbeeld filmpjes is deze cursus veel gemakkelijker te begrijpen dan met alleen tekst. het zien van de handelingen maakt het makkelijker de informatie te onthouden.

 201. Erg duidelijke cursus, ook voor mensen die nooit gewerkt hebben met exel. Fijn om te doen.

 202. Goede cursus wordt duidelijk uitgelegd, maar naar mijn mening iets te vaak herhaald.

 203. Handige cursus! Eerst een (zeer duidelijke dummy proof) basis uitleg en daarna uitleg over wat meer ingewikkelde Excel functies. Goed te volgen en makkelijk om weer even in te kunnen loggen om iets terug te kijken.

 204. Goed en beknopt, erg leerzaam. Heldere stem met goede uitleg. Mooie voorbeelden en oefeningen. Wel handig zou zijn als er een naslagwerk van is, zodat je toch nog even kunt terug kijken, ook als het termijn verlopen is.

  Bedankt….

 205. Goede basis cursus waar ook nog wel wat puntjes in zaten die ik nog niet kende, terwijl ik toch ook veel met excel werk.

 206. Erg prettig dat de verschillende stappen en mogelijkheden duidelijk aan bod komen.
  Hierdoor is de cursus goed te volgen zonder voorkennis en wordt het gebruik van Excel een stuk makkelijker.

 207. Ik moet voor mijn studie nooit Excel gebruiken, maar binnen mijn stagebedrijf is het wel een standaard programma. Met een paar functies was ik al bekend, maar nu heb ik toch wel meer trukjes leren kennen dan verwacht.
  Ik had nooit verwacht, dat Excel en wel leuk en wel makkelijk te gebruiken was.

 208. Prettige cursus, de eerste drie hoofdstukken gaan wat meer over algemene begrippen. Hoofdstuk vier en vijf zijn wat spannender, hier leer je meer over formules, afbeeldingen en grafieken. Al bij al, erg handig voor iedereen die wat meer informatie over het programma Excel krijgt.

 209. Prima cursus en een duidelijke uitleg. Belangrijkste functies van Excel worden besproken.

 210. Deze cursus is prima voor beginners die nog geen enkele kennis van Excel hebben, voor mij persoonlijk was het minder passend. Vooral het koppelen van formules tussen verschillende werkbladen en bestanden miste voor mij.

  Voor de rest helder en duidelijk uitgelegd, bij twee filmpjes aan het begin was het geluid wat minder.

 211. Enige jaren geleden al eens een excel cursus gedaan en nu weer een update via deze cursus. De heldere en duidelijke uitleg bracht mij snel weer op vlieghoogte

 212. Ik heb Excel 2013 gehad bij mijn opleiding. Het was erg uitgebreid en daardoor struggelde ik met sommige functies.
  Deze cursus is duidelijk en is voor precies op maat. Juist de functies van Excel waar ik meest moeilijk vond kwamen hier aan bod. Duidelijk en rustig. Op mijn tempo en levenslang toegang. Prima !!

 213. Zeer goede cursus. Alles is prima en uitgebreid uitgelegd. En als je iets bent vergeten: Kun je het altijd weer terughalen.

 214. Erg eenvoudig uitgelegd. Handig als je nog weinig van Excel weet.

 215. Ik heb veel geleerd van deze cursus. Geschikt voor beginners en voor gevorderden. Handig om je geheugen op te frissen en daarnaast nieuwe dingen te leren, zoals het maken van draaitabellen.

 216. Prima cursus om de basis van excel te leren. Alles wordt, per onderdeel, duidelijk uitgelegd en voorgedaan in een video.

 217. Ik ben verrast door de cursus. Heldere uitleg, prettige stem. Goed te volgen en te begrijpen. Makkelijk om onderwerpen weer terug te kijken of op te zoeken wanneer je het echt nodig hebt. En door de korte filmpjes kun je regelmatig in een leeg moment op de dag een stukje volgen en de rest weer later.

  Ik ga snel beginnen aan de volgende cursus!

 218. Goede tips om formules te maken, maar je hebt er niet veel aan als je de Engelstalige versie van Excel hebt. Het zou fijn zijn geweest als dat van de voren ook bekend zou zijn.

 219. Erg duidelijk en stap voor stap goed uitgelegd. Ik mis alleen wat toetsen die je de stof nog eens laten herhalen.
  Ik heb er heel veel van geleerd, zelfs hele kleine details die het werken op een grote manier vergemakkelijken

 220. ontzettend handige cursus. ik wist wel wat van excel maar toch nog een flink aantal dingen geleerd van deze cursus.

 221. Ik heb met veel plezier alle onderdelen van deze cursus doorlopen. Een aantal zaken weet je dat ze mogelijk zijn in Excel, maar hoe en wat heb ik nooit zelf achter kunnen komen. Met deze cursus heb ik dit nu kunnen achterhalen en hoop ik dat ik dit (met deze cursus als naslagwerk) in de toekomst te kunnen gebruiken.

  Judith

 222. Jammer dat macros geen onderdeel is van de cursus. Voor de rest heel duidelijke cursus

 223. Duidelijke uitleg met goede filmpjes. Had iets meer van de oefenbestanden verwacht, dit zijn namelijk de bestanden die hij gebruikt en geen nieuwe opdrachten. Hierdoor ben je vooral aan het kopiëren en wat minder zelf aan het uitvogelen.

 224. Ik vond het een leerrijke cursus. De filmpjes zijn goed te volgen. Nu ik de cursus heb afgerond vind ik ze wel redelijk duur voor wat de duur van de cursus betreft.

 225. Op een heldere en duidelijke manier wordt dmv video’s de werking en diverse mogelijkheden van Excel weergegeven.
  Ook is het tempo van de lessen goed te volgen.

 226. Duidelijke cursus met goede uitleg van de verschillende mogelijkheden met Excel.
  Sommige zaken gaan wel wat snel, maar je kunt iedere keer weer terug in de video’s.
  Groot voordeel is dat je tot een jaar alles weer kunt terugzien.
  Het geluid bij enkele video’s is wel erg zacht!

 227. Ontzettend handige cursus. Naast mijn studie ben ik een eigen bedrijfje begonnen. Het is bijna noodzakelijk dat je dan met Excel kan werken. Ik wist voor de cursus al wel het een en ander maar heb toch veel dingen bijgeleerd. Top, om dat op een flexibele wijze te leren met een online cursus.

 228. Erg duidelijk en stap voor stap goed uitgelegd! Ik heb Excel altijd een beetje ontweken. Maar kon er niet meer omheen. Veel van de cursus geleerd. Martijn geeft handige tipes die veel tijd een moeite kunnen besparen. De tips voor het maken van berekeningen zijn ook heel nuttig. Zerk een aanrader voor als je aan de slag wil met Excel.

 229. Handige cursus. Goed te combineren met een studie wegens flexibiliteit.

27Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+2449 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.