Je eigen e-learning maken kan vele voordelen hebben. Met je eigen e-learning kun je bijvoorbeeld een passief inkomen creëren, nieuwe klanten bereiken en jouw kennis delen met anderen. Echter is het een uitdagend proces dat niet voor iedereen weggelegd is. Een eigen e-learning module ontwikkelen was voorheen een vaak lastig en ook duur proces. Op Soofos benaderen we e-learning op een vernieuwende en toegankelijke manier. Wij geloven niet in moeilijke programma’s, maar in duidelijke stappen en handige instructies.

 

Jij maakt de e-learning, wij faciliteren het platform én de verkoop

Iedereen heeft zijn eigen expertise. Jij weet hopelijk al heel goed waar jij je eigen e-learning over wilt maken en bent expert in dat gebied. Wij hebben weer een andere expertise, namelijk het bouwen en onderhouden van het platform,- en misschien wel belangrijker-, marketing. Het delen van kennis helpt andere mensen zichzelf verder te ontwikkelen, nieuwe kennis te krijgen en meer te leren. Ook wij delen graag onze kennis met jou. We geven je op Soofos alle tips en tricks waarmee jij makkelijk zelf een eigen e-learning kunt ontwikkelen. Daarnaast is het niet meer nodig om zelf een website te (laten) bouwen en onderhouden. Dit hebben wij al gedaan. Jij kunt je nu focussen op het delen van jouw kennis, en het daadwerkelijk ontwikkelen van de e-learning.

Klik hier en krijg 7 dagen gratis toegang tot 150+ cursussen

Je eigen e-learning ontwikkelen, waar begin je?

De eerste stap richting het ontwikkelen van je eigen e-learning heb je al gezet. Bij Soofos geloven we dat een e-learning voornamelijk uit instructievideo’s moet bestaan. Deze worden vervolgens aangevuld met o.a. toetsen, vragen en opdrachten. Op ons platform heb je de mogelijkheid om van alle gangbare e-learning tools gebruik te maken. Zo kun je de video’s makkelijk toevoegen, automatisch vragen en toetsen maken en communiceren met je leerlingen. Je kunt gratis gebruik maken van alle tools die we hebben op Soofos. Als je wilt weten welke mogelijkheden Soofos allemaal heeft doe je er goed aan om te starten met de cursus “Hoe maak ik een cursus“, die we gratis beschikbaar hebben gesteld. Hier kun je precies zien welke mogelijkheden het platform heeft. Zodra je weet welke mogelijkheden er allemaal zijn kun je je eigen e-learning daar goed op inrichten.

 

De opbouw van de content

De opbouw van jouw content hangt vooral af van het onderwerp waar jij je cursus over wilt ontwikkelen. Onze ervaring leert dat ongeveer 70% aan video’s de beste gebruikerservaring oplevert. Let daarbij op dat een gemiddeld persoon na ongeveer 10 minuten zijn aandacht verliest (Dr. Medina). Bij instructievideo’s is dit niet heel anders. Probeer dus dat je video’s niet heel veel langer dan ongeveer 10 minuten per stuk zijn. Vul vervolgens de video’s aan met relevante opdrachten, vragen en testen. Maak het interactief door jouw cursisten iets te laten uitvoeren en ze te betrekken bij het proces.

 

Begin klein en blijf flexibel tijdens het maken van jouw e-learning

Begin gewoon met het maken van de e-learning. Het begin is altijd even wennen, maar door te oefenen zul je snel beter worden. Zodra je eenmaal bezig bent zul je merken dat je vanzelf een prettige manier van werken vindt. E-learnings zijn flexibel, blijf dat zelf dus ook. Er kunnen altijd onderdelen aan de e-learning worden toegevoegd of gewijzigd, ook zodra hij online staat.

Maak vooral een eerste onderdeel van jouw eigen e-learning. Stuur dit gerust naar ons op zodat wij je gericht tips en advies kunnen geven. We hebben vele e-learning modules voorbij zien komen en helpen je graag naar een goed eindresultaat.

Wil jij je eigen e-learning maken en meteen een begin maken? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bronnen:
Hoofdafbeelding: Gemaakt door Frpk

18 december 2018

0 Reacties op "Je eigen E-learning maken met Soofos"

Geef een reactie op dit artikel

  © 2019 Soofos B.V.