Hoe kan je zelf gratis een e-learning maken?

Rick de Bie
  | 
31 december 2020

Je eigen e-learning maken kan vele voordelen hebben. Met je eigen e-learning kun je bijvoorbeeld een passief inkomen creëren, nieuwe klanten bereiken en jouw kennis delen met anderen.

Echter is het een uitdagend proces dat niet voor iedereen weggelegd is. Het ontwikkelen van een eigen e-learning module was voorheen een lastig en met name duur proces.

Op Soofos benaderen we e-learning op een vernieuwende en toegankelijke manier. Wij geloven niet in moeilijke programma’s, maar in duidelijke stappen en handige instructies.

Jij maakt de e-learning, wij faciliteren het platform én de verkoop

Iedereen heeft zijn eigen expertise. Jij weet hopelijk al heel goed waarover jij je eigen e-learning wilt maken en bent expert in dat gebied.

Wij hebben weer een andere expertise, namelijk het bouwen en onderhouden van het e-learning platform en, misschien wel belangrijker, de marketing.

Het delen van kennis helpt andere mensen zichzelf verder te ontwikkelen, nieuwe kennis te krijgen en meer te leren. Ook wij delen graag onze kennis met jou. We geven je op Soofos alle tips en tricks waarmee jij makkelijk zelf een eigen online training kunt ontwikkelen.

Daarnaast is het niet meer nodig om zelf een website te (laten) bouwen en onderhouden. Dit hebben wij al gedaan. Jij kunt je nu focussen op het ontwikkelen van de e-learning en het daadwerkelijk delen van jouw kennis.

Je eigen e-learning programma, waar begin je?

De eerste stap richting het ontwikkelen van je eigen e-learning heb je al gezet.

Bij Soofos geloven we dat een e-learning programma voornamelijk uit instructievideo’s moet bestaan. Deze worden vervolgens aangevuld met onder andere toetsen, vragen en opdrachten.

Op ons platform heb je de mogelijkheid om van alle gangbare tools gebruik te maken. Zo kun je de video’s makkelijk toevoegen, automatisch vragen en toetsen maken en communiceren met je leerlingen. Je kunt gratis gebruikmaken van alle tools die we hebben op Soofos.

Als je wilt weten welke mogelijkheden Soofos allemaal heeft, dan doe je er goed aan om te starten met de cursus “Hoe maak ik een cursus?“, welke we gratis beschikbaar hebben gesteld. Hier kun je precies zien welke mogelijkheden het platform heeft.

Zodra je weet welke mogelijkheden er allemaal zijn, kun je je eigen e-learning daar goed op inrichten.

De opbouw van de content

De opbouw van jouw content hangt vooral af van het onderwerp waarover jij je cursus wilt ontwikkelen.

Onze ervaring leert dat ongeveer 70% aan video’s de beste gebruikerservaring oplevert. Let er daarbij op dat een gemiddeld persoon na ongeveer tien minuten zijn aandacht verliest (Dr. Medina). Bij instructievideo’s is dit niet heel anders.

Probeer dus dat je video’s niet heel veel langer dan ongeveer 10 minuten per stuk zijn. Vul vervolgens de video’s aan met relevante opdrachten, vragen en testen. Maak het interactief door jouw cursisten iets te laten uitvoeren en ze te betrekken bij het proces.

Begin klein en blijf flexibel tijdens het maken van jouw e-learning

Begin gewoon met het maken van de e-learning. Het begin is altijd even wennen, maar door te oefenen zul je snel beter worden. Zodra je eenmaal bezig bent, zul je merken dat je vanzelf een prettige manier van werken gaat vinden.

E-learnings zijn flexibel, blijf dat zelf dus ook. Er kunnen altijd onderdelen aan de e-learning worden toegevoegd of gewijzigd, zelfs als hij al online staat.

Maak vooral een eerste onderdeel van jouw eigen e-learning. Stuur dit gerust naar ons op, zodat wij je gericht tips en advies kunnen geven.

We hebben vele e-learning modules voorbij zien komen en helpen je graag naar een goed eindresultaat.

Zelf aan de slag met een eigen e-learning

Wil jij je eigen e-learning maken en meteen een begin maken? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Facebook groep

Word lid van de Online Instructeurs Nederland groep. Leer alles over het maken en verkopen van online cursussen en kom in contact met andere online instructeurs.

Bron hoofdafbeelding: Gemaakt door Frpk

Artikel uit de categorie:
Cursus maken

0 Reacties op "Hoe kan je zelf gratis een e-learning maken?"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.